שאלת קינפוג

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

שלום מאוד,
לאחר ימים קשים בהם הממיר התעקש להיתקע בערך בכל מעבר בין ערוצים, ולאחר שמיציתי את אוציית הניתוק/חיבור מהחשמל, ביקשתי מהממיר לשחזר עצמו להגדרות המפעל.

משם ניסיתי להגדיר אותו מחדש. בתור התחלה, את הערוצים הישראלים הבסיסיים, שככל שידוע לי אמורים לשבת על עמוס. בקשתי שיגדיר את עמוס, ובהמשך שיסרוק אותו. הוא מצא 156 ערוצים, אבל אף לא אחד מהישראלים.

מה אני עושה לא נכון? אני מניח שהרבה דברים, אבל אשמח להתחיל בהוראות היכן לחפש את ערוץ הכנסת, אחד, שתיים ועשר. ולא, אין לי הוט או יס. אני משתמש בלוויין גם לצפיה בחדשות.

תודה
סמל אישי של משתמש
cavtl
מתקין
מתקין

שליחה על ידי cavtl »

דבר ראשון יש להגדיר דייסיק במקומות הנכונים ולאחר מיכן לבצע סריקה
הבעיה שיש ממירים שאין להם את התדרים הישראלים לכן יש לבצע סריקה ידנית
לתדרים הבאים
ערוץ 2 ו10 11658V 8518 2/3
ערוץ 1ו33 11647V 8518 3\4
ערוץ הכנסת 11625V 3000 3\4
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

תודה על הנכונות, רק שאני עוד לא שם. אין לי מושג מה זה דייסק? זה אומר שהסיפור גדול עלי ולוותר, או שיש דרך לקנפג ממירים גם סתם עם סבלנות, ניסוי וטעיה?

נכון להיום הוא מתעקש למצוא 156 ערוצים בעמוס. רובם ערביים. שוב, בלי הישראלים.

תודה בכל מקרה
סמל אישי של משתמש
h2so4
תותח על
תותח על
Has thanked: 1 פעם
Been thanked: 1 פעם

שליחה על ידי h2so4 »

אם אין לך מושג מה זה דייסק, קבל הדרכה מפורטת, צעד-צעד:
קח דפי זהב, תפתח אותו באות "א", תמצא "אנטנות וצלחות לווין", תמצא מישהו קרוב אלך, קח טלפון, חייג את המספר ותזמין טכנאי.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

איגור - קשה לך להסביר מה זה דייסק??? רק למכור ממירים אתה יודע בפורום שלי??

דייסק זה יחידת המיתוג שדרכה הממיר בורר את איזה לווין הוא רוצה לקלוט.

נניח שיש לך כמה ראשים בצלחת/צלחות, אז מחברים את כל הראשים ליחידת מיתוג שיש לה לדוגמא 4 כניסות ויציאה אחת. היציאה יורדת לממיר. ליחידת המיתוג הזו קוראים דייסק.

הממיר יודע להעביר פקודה מיוחדת אל הדייסק שבורר את איזו מהלווינים הוא מעביר לממיר.

כדי שהדייסק יעבוד טוב, צריך להגדיר לממיר באיזה כניסה מחובר איזה לווין.

אם כדי לענות לשאלה האחרונה אין לך יכולת - אז תזדקק לעזרת מומחה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

נחמד מצידך.

לתומי הנחתי שפורומים מעין אלה נועדו גם כדי לבקש עזרה מאנשים שיש להם יותר ניסיון בענף.

מצד שני, גם להרגיש טוב עם עצמך ולקבל הזדמנות להתנשא זה סוג של צורך, ואולי חשוב לספק במה גם לסיפוק צרכים כאלה. והנה באתי לבקש עזרה, ויצאתי עוזר בעצמי. גם טוב.

סליחה עם הפרעתי לכל האחרים בדרך.
סמל אישי של משתמש
h2so4
תותח על
תותח על

שליחה על ידי h2so4 »

שאלה כזאת או דומה שואלים בפורום הזה מספר פעמים כל חודש. ולדעתי, אם בנאדם עוצל לקרוא כמה דפים שיזמין טכנאי.
גם כן היה כדאי לאסוף את כל התשובות של drsignal לשרשור אחד ולהצמיד אותו בראש של נושא למתחילים. ;)
zigi stardust
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי zigi stardust »

ראשית אל תפגע כל כך מהר. לא הביישן למד..
במבט ראשון זה אולי נראה שמתנשאים עליך, אבל מנסיוני כאחד שגם התחיל ללא ידע בתחום, הרי שהשאלות שאתה שואל הם מאוד בסיסיות שיש עליהם תשובות והסברים באגף המתחילים.
אתה חייב בסיס מינימלי של הבנה בתקשורת מלווינים כדי לקבל עזרה אפקטיבית.
להבנתי מה שקיבלת בסריקה אלו לא אלו ערוצים מעמום, מכיוון שכרוב הערוצים שם של "כן" וחסומים לקליטה ללא מפענח... וזה אומר שיש לך מספר קולטים (LNB) על הצלחת או צלחות שמחוברים לממיר.
וכאן נכנס הדייסיק שזו יחידה שממתגת בין הקולטים ונמצאת בקרבת הצלחת.
אתה צריך קודם לזהות איזה לווין מתחבר לאיזה כתובת במתג, ורק אחר כך תוכל לסרוק.

בהצלחה..
סמל אישי של משתמש
dudutr
תותח על
תותח על

שליחה על ידי dudutr »

marangi @ 27/12/2011, 14:13 כתב:

נכון להיום הוא מתעקש למצוא 156 ערוצים בעמוס. רובם ערביים. שוב, בלי הישראלים.

אתה לא סורק את הלווין הנכון
בעמוס אין ערוצים ערביים.אתה כניראה סורק את ניילסאט
אני מציע לך ללכת לצלחת. ולירשום כאן כמה 'עיניים' יש לצלחת שלך
ולהעלות לכאן תמונה של ההגדרות דייסק מהממיר שלך
אז יהיה יותר קל להסביר לך מה לעשות
כמו שזה ניראה כרגע אתה רק צריך לשנות בהגדרות דייסק של עמוס ליציאה אחרת
למשל אם עכשיו זה על 1 תשנה ל2 ותסרוק שוב אם לא מצא אז תנסה גם 3 ו4
ואם הממיר שלך בלי סריקה עיוורת אז תכניס את התדרים שרשמו לך למעלה ידנית ואז תסרוק
DM 800HD GP3
1.20--19.2E-15.8E-13E-9E-4W-7W
1.10--10E-7E-4.8E
1.20--42E
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

א. לא באמת נעלבתי. פשוט כשכתבתי את התגובה ראיתי רק את התשובה שלו, והגבתי מהר מידי, ובהכללה מיותרת. כנראה שכמצטרף חדש לכת, ומתוך הנחה שלחברים בה יש עניין להפיץ את התורה, היה לי מוזר שכבר בשאלה השניה שלי בפורום זורקים אותי מכל המדרגות. כיוון שלא הכרתי את הפורום, וראיתי שהכותב מוגדר כתותח על, הנחתי שהוא בקי במנהגי המקום, ומכאן שאלה הכללים בפורום שלכם.

ואגב, "לך לדפי זהב", זה לא "יש לנו מדריך בסיסי למתחילים, תקרא ותחזור עם שאלות יותר רלוונטיות". לא משנה.

ב. לענייננו, גם לי היה מוזר שאלה הערוצים שעמוס דג. פשוט אלה היו התוצאות כשבחרתי את עמוס 2/3 מרשימה אוטומטית, וביקשתי לסרוק אותו. לא ידעתי שאני אמור להגדיר לוויינים ידנית. לפני האתחול מחדש קלטתי שלושה לוויינים. אם זה אומר משהו. יש לי צלחת אחת, ואין שם מנוע.

אני מניח שבשעה הקרובה אנסה לשכנע את הממיר למצוא את העמוס המקורי. כי תכלס, אם הגעתי למצב ש 150 ערוצים הוא כן קולט, אז עם יותר או פחות עצבים בדרך, בסוף בטח נגיע גם ליתר.
danielsh052
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי danielsh052 »

עם אתה רוצה להבין את התורה החדשה שאתה לומד אז תלמד אותה יחד עם התלמידים
במדור- פורום הלווינים הישראלי:שאלות של מתחילים.
שם כולם מחפסים סיוע, החדשים וגם הוותיקים.
וכל הסיוע שאתה תקבל שם יעבור לתלמיד חדש שיגיע למחרת והתורה תמשיך לעבור לתלמידים.
וכל מי שהיה כמוך "תלמיד חדש" ועבר את שאתה עובר יוכל לעזור לך.
אני ישבתי כאן ימים ולילות לפני שניגשתי ללוינים וטיילתי על גגות של שכנים כדי לראות את כיווני הלווינים וכו' וחשוב לציין שאת הרוב למדתי במדור למתחילים ולא במדור זה.
ונקודה חשובה איך אפשר לעזור לך להבין את בעיית הממיר וכל הסביב עם אני לא יודע איזה ממיר יש לך.

אז קדימה ללימודים במדור למתחילים אנו שם בשבילך
 |hello|  |hello|  |hello|  |hello|
danielsh052@walla.com

צלחת 1.2 מ"ר-19E-13E-4.8E-7W dreambox 500-s/topfield
צלחת בקוטר 6 מטר בדרך
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

0. lnb מותקן לך בצלחת ותפקידו לקלוט את הלווין
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... %D7%A8_LNB
http://www.o-digital.com/uploads/2244/2 ... 00_533.jpg

1. יש לך מספר lnb שקולטים לווינים (אמרת בעצמך 3 לווינים)
בהעדר מנוע , כל קולט שמותקן על הצלחת קולט לווין אחר (lnb קולט לווין אחד בלבד)
כל lnb מכוון ספציפית ללוין אחר , כל לווין ממוקם במיקום שונה מעל כדור הארץ , ולכן כל lnb צריך להיות במיקום שונה
על הצלחת , הלווינים ממוקמים מעל כדוא לאורכו של קו המשוואה , ולכן ה lnb יהיו באופן יחסי מותקנים הפוך
(הצלחת כמו מראה כאשר יש קרן פגיעה וקרן החזרה)
הצלחת שלך מרובת lnb
על ידי מתקן שנקרא multifeed
http://starview-6.info/wp-content/uploa ... -front.jpg
http://www.satclones.com/history_of_sat ... 5w-28e.jpg
לכל לווין יש שם של מיקום מעל כדור הארץ לאורכו של קו המשוואה
לדוגמה 5e = לאורכו של קו המשוואה 5 מעלות מזרח קו אורך , קו רוחב 0 מעלות (קו המשוואה)
אלה הן הקורדינטות
http://img143.imageshack.us/img143/5870 ... 7aq0ht.jpg

2.
כל ה lnb האלה צריכים להתחבר לממיר , וצריך יכולת לעבור מלווין ללווין אחר בדרך אלקטרונית
ולכן הם מחוברים לרכזת פיקוד שנקראת diseqc
http://www.n2news.com/images/diseqc.jpg
http://www.galaxy-marketing.com/images/diseqc6.jpg
כדי להגדיר את הלווינים נכונה בממיר
צריך לדעת מבחינה פיזית איזה לווין מחובר לאיזה יציאה פיזית ב diseqc
פה בדוגמה ספציפית דייזק של 1:4
לדוגמה אם amos 4w מחובר ליציאה 1
ולווין 13e hotbird ביציאה 2
אז כך תראה הטבלה בממיר
amos 4w port AA
hotbird 13e port AB
BA
BB
פה יכולים להיות עוד שני לווין בפוטנציה

יש גם מקרים מסובכים שמחוברים עד 16 לווינים דרך כמה diseqc שמחוברים אחד לשני
או דרך switch שונים ומשונים ...
מה שחשוב זה לדעת איזה לווין מחובר ולאיזה יציאה
סמל אישי של משתמש
h2so4
תותח על
תותח על

שליחה על ידי h2so4 »

הסבר מצויין, רק חבל שמנהל הפורום לא רוצה לאסוף את כל ההסברים שלך לאיזה מדריך למתחילים, שלא תצתרך להסביר אותו הדבר לכל אחד..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

לא הבנתי מה היה רע בהסבר שאני נתתי... הרי הוא כתב את מה שאני כתבתי בצורה קצרה וברורה בצורה ארוכה ומשעממת
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

אז עליתי לגג. נמצאה הקופסא השחורה, אכן עם ניתוב לשלוש עייניות, או איך שתקראו להן, רק שאין שום אזכור/מקרא לייעוד של כל קו.

בינתיים, אחרי שהסברתם את מהות הדייסיק, ניסיתי להחליף בין הניתובים רנדומלית, ולנסות קומבינציות שונות. וכן, אני יודע שיש הרבה. בשיטה ערבית זו הצלחתי להגיע למאות ערוצים חדשים. למשל ב HISPASAT 1C\1D 30W. רק ששוב, כשאני סורק את עמוס, הוא מוצא ערוצים שלא אמורים להיות על עמוס.

אם צריך לעבור לתת פורום אחר, תגידו. אם לא, יש עוד שאלה שאולי תקדם אותי לאנשהו. טפשית ככל שהיא עשויה להשמע לכם. מאיפה, בעצם, הוא מביא את רשימת הלוויינים שהוא מציע לי? מה שאני מנסה להבין, זה האם יש מצב שהוא קורא עמוס ללויין אחר בגלל בעיות בהגדרה? כי ניסיתי לספר לו שעמוס נמצא בכל דייסיק אפשרי. והוא, במקרה הטוב מוצא לי עליו ערוצים ערביים, ובמקרים אחרים לא מוצא כלום.

תודה שוב
סמל אישי של משתמש
h2so4
תותח על
תותח על

שליחה על ידי h2so4 »

התורה היא לא רק
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

ושוב, הרשה לי להודות לך על רוחב הלב. ההסברים המאוד מפורטים אכן התקבלו בברכה, והערכה על ההשקעה. נכון, אפילו הם לא עזרו לי, אני מניח שגם כיוון שאיני מספיק מוכשר. בכל מקרה, אתה מפקשש את המטרה שלי. כנראה כי אני גם לא יודע להסביר את עצמי מספיק בבהירות. אני לא מנסה להפוך למומחה לוויינים. אין לי כוונה לפתוח עסק (הבנתי שמתחרה לשלך). אין לי כוונה לצאת במסע הרצאות. אני בסך הכל רוצה לכוון ממיר.

כאמור, עד עכשיו הצלחתי להגיע כמעט לכל הערוצים שהלכו לאיבוד. תודה, הישג נאה לאדם מוגבל. לכן אני מרשה לעצמי להניח שאני לא מאוד רחוק מהיעד הסופי. כיבוש ערוץ הכנסת. (וכאמור, לא הפיכה לטכנאי מוסמך).

לצורך הדיון, כמו שאנחנו יכולים להסביר לחבר בטלפון, או אפילו לקורא בפורומים מתאימים, איך לפרמוט מחשב. תאמין לי, מניסיון, הכל יעבוד. (אינשאללה, ממש כמו הממיר שלי). וכן, יתכן שאותו אדם עדיין לא יידע איך להגדיר רשת ביתית. אולי הוא לא יזכור איך מתקינים מערכת הפעלה לפעם הבאה בה ייתקע. אבל הוא יישב מול המחשב (העובד שלו) עם חיוך ענק, ויספר לכל החברים שלו כמה מקסימים האנשים בפורום "פירמוטי מחשב". מה רע?

ועוד משהו. זה לא הכסף, ולא מעורבים בתהליך עצבים. לפחות לא אצלי. אם לא הייתי אוהב לשחק עם דברים כאלה, כנראה שלא הייתי כאן מראש. אני רק חדש, זה הכל. יעבור.
סמל אישי של משתמש
h2so4
תותח על
תותח על

שליחה על ידי h2so4 »

א. אתה חייב לדעת לאיזה לוונים מכוונות עיניות בצלחת שלך. חייב! אולי אין לך בכלל עינית שמכוונת לעמוס?
קשה מאוד לחפש את חתול השחור בחדר חשוך, במיוחד, אם החתול בכלל לא שם.
ב. רצוי לדעת לאיזה כניסה של דייסק מחוברת כל עינית (אם אתה כבר יודע מה זה דייסק).
ג. בממיר להגדיר את כל לווין לפי חיבור של מספר כניסת דייסק או למצוא את זה בשיטת הניסיונות.
למשל עמוס יכול להיות מחובר לפורט 3 4 או 2. חפש שורה בממיר איפו כתוב diseqc.
ד. קשה לעזור לך בלי לדעת דגם הממיר.
marangi
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי marangi »

א. כמובן שעמוס אמור להיות שם. עד ההחזרה להגדרות היצרן קלטתי את הערוצים הישראלים. בקיצור, החדר אולי חשוך ומבולגן, אבל החתול לא הלך לשום מקום.

ב. רצוי זה נחמד. כאמור, עליתי על הגג לחפש מקרא כלשהו. מדבקות, טוש זוהר על הקופסא. לא היה כלום.

ג. את הגדרות הדייסק כבר מצאתי. כך הגעתי לסריקה של הלווויינים האחרים ושחזרתי מאות או אלפי ערוצים. הכל הוגדר מחדש ועובד, פרט לעמוס. אלא אם תגידו שיש דרך ידנית לעשות את זה, אני מניח שאמשיך להחליף הגדרות במרכזיה, ולסרוק אחד אחד את כל האפשרויות.
סמל אישי של משתמש
h2so4
תותח על
תותח על

שליחה על ידי h2so4 »

לא סתם אמרתי על
שלח תגובה