שלום לכולם
זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום ואני מבקש לברך את כל המשתתפים בו בהצלחה בהתקנה ובקליטה של השידורים.
אני מעוניין לספר על על החוויה הראשונה שהיתה לי בנושא, בעת התקנת צלחת הלוויין.
הגעתי למסקנה שאני צריך שידורים אלה לאחר שהייתי מנוי שנים רבות על הוט, ויחד עם שדורי האינטרנט המהיר הניסיוני שלהם הם יצרו הרגשה שהם שווים את הכסף. אבל לאור השידורים החוזרים והמגוון הדל, ולאחר המעבר ליס, שבסך הכל הם כמו הוט, ראיתי שהם גובים מחירים מופקעים מאד, והבנתי שכדאי לנסות צלחת לווין.
פניתי לטכנאי טלוויזיה ותיק שהכרתי, מאלה שהיו מתקינים על הגגות את האנטנות בראשית עידן הטלוויזיה, והוא הפנה אותי למתקין צלחות לווין.
הטכנאי ביקש מחיר לא יקר: אלפיים שקל עבור צלחת של 80 ס''מ על הגג עם ארבע עיניות ללווינים: עמוס, הוטבירד, אראבסט, וסיריוס. המחיר כלל 2 ממירים רגילים וארבעה נקודות עבורם בחדרים השונים, בדירה שנמצאת קומה אחת מתחת לקומה העליונה. המחיר כלל התקנה והדרכה.
הבית נמצא במקום שיש בו רוחות חזקות מאד, עד 100 קמ''ש בחורף.
הטכנאי הביא חצובת ברזל לצלחת שהיתה בסך הכל צינור באורך כ-50 ס''מ ובקוטר 5 ס''מ, שמרותך אליו כבסיס פס זויתי באורך כ-20 ס''מ עם קדחים לברגי ג'מבו.
הוא קבע שיש לחבר את הצינור למעקה הגג בלבד, כי בכל הגג המעקה בלבד עשוי מבטון.
לא רציתי שהצלחת תבלוט לעין, וביקשתי להתקין את החצובה באמצע הגג.
הגג הוא שטוח, בבניין בסגנון שיכון משנות ה-1960, ומשטח הגג עשוי מזפת עבה.
לא היה סיכוי שהברגים יתפשו, אבל התעקשתי למרות זאת.
הוא עשה כבקשתי.
לאחר ימים אחדים, ברוח החזקה הראשונה, הצלחת איבדה את המיקום שלה ולא קלטתי כלום.
מכיוון שהייתי לחוץ שתהיה לי קליטה, והטכנאי לא ענה לטלפונים, החלטתי שאני מנסה לעגן את החצובה הרופפת באמצעות משקולת.
העליתי אל הגג בכוחות עצמי, באמצעות חבל, אבן במשקל של קרוב לארבעים קילו, והנחתי על בסיס החצובה.
להעלות את האבן אל הגג היה אולי הדבר הכי מפחיד, הכי מסוכן, והכי לא בריא שעשיתי בחיי.
זה גם לא עזר, כי הצלחת איבדה את המיקום המדויק שלה, ובנוסף האבן גם לא החזיקה את החצובה והצלחת נטתה הצידה לגמרי.
כאן מגיע הטיפ שאני מבקש להתחלק איתו:
פניתי למסגר מקצועי וביקשתי ממנו שיתקין לי חצובה שהיא העתק של החצובה שמתקינה חברת יס.
החצובה שהוא עשה לי היתה דגם ניסיוני, אך היא עובדת מצוין, כי כבר כמעט שלוש שנים שהצלחת עומדת יציבה על הגג ואני קולט שידורים מכל ארבעת הלווינים בלי הפרעות קליטה כמעט.
החצובה שאני מתאר להלן היא החצובה שאני מתקין להמליץ למי שיש לו גג שטוח ורוצה את הצלחת באמצע הגג:
המוט האנכי שעליו מורכבת הצלחת צריך להיות צינור באורך של מטר בערך ובקוטר של 5 ס''מ.
לבסיס של הצינור הזה מרתכים בצורת איקס שני פסים של ברזל זוית, כזה שמשמש להקמת גדרות. הפסים צריכים להיות באורך של כמטר כל אחד.
מכל אחת מארבעת צלעות הבסיס האלה יוצאת גם כמובן זוית חיזוק קטנה למוט האנכי.
בסך הכל יש לפנינו מוט אנכי עם בסיס בצורת איקס שמחוזק אליו.
בכל אחת מצלעות הבסיס קודחים שני חורים לברגי ג'מבו 10 מ''מ. הקדחים צריכים להיות במרחק של 10 ו-30 ס''מ בערך מקצה הצלע.
סך כל מחיר החצובה הוא כ-100 שקל.
קונים במגרש לחומרי בנין ארבעה בלוקים מלאים של 40*20*20 ס''מ.
מעלים את הכל לגג.
מחברים את הבלוקים לחצובה באמצעות ברגי ג'מבו.
נוצרת כך חצובה ניידת, אך בעלת משקל ואחיזה כאלה, שצלחת לווין נשארת יציבה עליה גם ברוחות הכי חזקות לאורך שנים אחדות.
אפשר גם לחזק את אחיזת החצובה באמצעות הדבקתה בסיליקון לגג או תוספת של בלוקים.
סיכום:
עבודת ההתקנה של הטכנאי היא מקצועית ומסוכנת כאחד. הוא משלב עבודה עם ציוד אלקטרוני עדין של טכנאי אלקטרוניקה לכיוון הקליטה של השידורים, ועבודה של שיפוצניק שקודח חורים לחצובה, משלשל מהגג כבלים ומעביר אותם בכל החדרים.
הטכנאי עולה ויורד מהגג פעמים אחדות ומסתכן מאד בעבודה ממושכת על מעקה הגג.
המצב מתסכל מאד מבחינתו, מכיוון שלסכנה הפיזית מלווה הצורך לבצע עבודה שדורשת דיוק מושלם, שאין אפשרות להגיע אליו בניסיון ראשון.
גם בעלי העצבים החזקים ובעלי הניסיון הרב ביותר עלולים ללקות באובדן עשתונות במצב זה.
בגג זפת שטוח אין חובה בהתקנה על בטון, שנמצא לעיתים במעקה בלבד. אפשר להשתמש בחצובה ניידת כמו זאת שתיארתי.
לא חייבים צלחת גדולה. גם צלחת של 80 סמ'' מספיקה, והיא יציבה יותר ברוחות חזקות.
אפשר להשתמש בצלחת אחת בלבד לארבע עיניות לווינים.
החוויה של השידורים היא מעל ומעבר. אני קולט למעלה מאלף תחנות, שמתוכן אני צופה בקביעות בערך במאה.
הוט ויס מנסות לקחת עוד כסף מהלקוחות באמצעות וי.או.די ולכן תכני השידור שלהן הן ברמה ירודה.
השידורים שנקלטים בצלחת הלווין הפרטית מתאימים מאד לדוברי שפות זרות: אנגלית, ערבית, רוסית וכדומה.
הם מאפשרים להרחיב אופקים ולהכיר את העולם הגדול בצורה מצוינת.
זאת פשוט חובה עבור כל מי שרוצה לדעת איפה הוא חי.
איכות התמונה בטלוויזיה שמגיעה מצלחת הלוויין היא הרבה יותר גבוהה מאשר התמונה שמגיעה משידורי הוט.
מבחינה כספית ההחזר על ההשקעה הוא מצוין.
אני מעוניין לשפר את החוויה בהדרגה מכל הבחינות, אך מהירות הלמידה שלי את הנושא היא מאד איטית. מדובר בנושא טכני מורכב, שכרוך גם בסיכון פיזי ראשוני משמעותי, ובנוסף כנראה גם במגבלות חוקיות.
התגברתי על הספיקות בנושא החוקיות של קליטת שידורי התחנות השונות, מכיוון ששילמתי מספיק להוט וליס עבור השידורים החוזרים שלהם.
אני מבין מכם כי כיום יש ממירים מתקדמים עם כרטיסי שיתוף וכדומה, שבאמצעותם ניתן לקלוט הרבה יותר תחנות איכותיות, ואני מעוניין לדעת על כך יותר, מבלי להפר את החוק.
אשמח אם מישהו ייעץ לי כיצד להתקדם בנושא.
חצובה לצלחת על גג שטוח
-
israeln
- תותח על

- הודעות: 5172
- הצטרף: 18 ינואר 2005, 11:10
- יצירת קשר:
-
הטכנאי קרמר
- תותח על

- הודעות: 4995
- הצטרף: 22 דצמבר 2003, 23:02


