BAND C לפני השינה

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
karpada
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי karpada »

למי יש BAND C ומה הוא קולט ב BAND C? ( חוץ מ M8...) לי יש ואני מאד מחבב את תחום התדרים הזה. עוד על בנד C והתחנות שנקלטות , בהמשך
אנא שתפו אותנו בנסיונכם ב BAND C, תודה וליליה טוב [מחשב]
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

שיתוף קטן - 68.5E יש שם חבילה נחמדה בשם MCSA ועוד קצת ערוצים חופשיים
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
ariel
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי ariel »

מיצתרף למועדון ה c band קולט מה e105.5 עד ה 30 W ב 105.5 ישנו ערוץ ספורט טוב star sport asia רק חבל שהאודי בסינית |לא|
תמונה
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

שליחה על ידי גלובל »

בזמנו לפני מס שנים
עבדתי המון עם C BAND , היינו מתקינים צלחות רשת
של חברות אמריקאיות כמו ORBITRON ו- KTI הגדולה שבהן היתה 7.5 מ' עבור חברת מת"ב
לויינים רבים חלקם כבר לא משדר בתחום זה או יש לו תחום כפול C + KU כמו ARABSAT .
בדיגיטלי קיימת לפעמים בעיה בתחום זה באיזור המרכז בגלל הפרעות RF
ממערכת המכ"מ של חיל הים שממוקמת בגג מגדל שלום בת"א .
אחת ההתקנות האחרונות שבצעתי בתחום C היתה עבור
שגרירות סין לויין - AsiaSat 3S at 105.5°E
סמל אישי של משתמש
sateyes
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי sateyes »

karpada,

לפני כמה שנים קניתי לקיבוץ צלחת רשת אמריקאית KTI בקוטר 3.60

עבור לויין PAS4 , כיום היא מכוונת לARABSAT עבור קליטת

CNN אנלוגי באיכות מעולה. זה לא פלא עם קוטר כה זה ....

אני מוכן להצעות נוספות מה לעשות עם צלחת כזו.

|dance|
אל תיקח את החיים ברצינות, ממילא לא תצא מהם חי
סמל אישי של משתמש
karpada
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי karpada »

חברה - כיף לקום בבוקר ולראות כל כך הרבה תגובות מהלילה... במשך היו הפרוט שלי על C BAND( מה לעשות יש לי קצת עבודה היום...) :D
sathack
תותח על
תותח על

שליחה על ידי sathack »

ל- י.א. - כשאתה אומר "שיתוף קטן" - למה אתה מתכוון ?
:lol: :lol: :D :rolleyes:
סמל אישי של משתמש
karpada
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי karpada »

אני קולט BAND C מ 30W עד 68.5E , אין לי לשמחתי שום הפרעות בתחום תדרים זה. האמת היא שלמעשה התחלתי עם לווינים וצלחות בגלל תחנה ב C , חיפשתי תחנות ביפנית עבור הבן שלי שדובר, קורא וכותב יפנית שוטפת ( הוא בן 12.5) על מנת להוסיף לו מימד נוסף בשימור השפה מעבר ללמוד עם מורה.
כשהתחלתי להתעניין, גיליתי שניתן לקלוט את NHK חופשי ב68.5E ב C BAND ולכן הלכתי על זה.הילד לא כל כך רואה NHK כי זה בעיקר חדשות וקצת תוכניות דוקומנטריות אבל אני נתפסתי לתחום הלווינים...
נכון ש C יוצא לאט לאט משמוש אבל עדיין יש לו מספר יתרונות והעיקרי שבהם זה לדעתי היכולת לכסות שטחים עצומים כמו למשל את כל אפריקה או כל דרום אמריקה ועבורנו לקלוט תחנות שבכלל לא מיועדות להקלט כאן, אם שמתם לב בLYNGSAT, הרבה פעמים מופיעה הגדרת הכסוי של לוויני C כ- EASTERN HEMISPHERE או WESTERN HEMISPHERE דהיינו כסוי חצי מזרחי או חצי מערבי של כדור הארץ ובדרך כלל מה שמופיע כ EASTERN נקלט גם בארץ.מגבלה עיקרית ,צריך אנטנות גדולות ,לפחות 180 מאחר ועוצמת השידור בדרך כלל נמוכה יותר מ KU BAND .
אז מה אני קולט ב C :
1. העמדה עם מספר התחנות הגבוה ביותר היא 68.5E , נקלטת החבילה הדרום אפריקאית MULTICHOICE לצערי לא ב FTA, היפנית NHK ב FTA + ערוץ PREMIUM ב POWERVU ובמחיר מופרז ששל 1500 $ לSTB ועוד 30 $ לחודש מנוי חודשי, המון תחנות הודיות כולל את המיני חבילה FTA של DD( טלוויזיה ממלכתית הודית) שמשדרות בעיקר באנגלית וכוללות ערוצי חדשות , ערוץ ספורט( לחובבי הקריקט..) ועוד. עוד מעין מיני חבילה הודית של NDTV )NEW DELHI TV )כוללת ערוצי חדשות באנגלית וערוצים כלליים, GEO TV הפקיסטנית, עוד מספר ערוצי דת כמו JAIN TV ו FETV , ASATA TV ועוד. ב FTA יש עוד את TELLY TRACK וכיום נסוי של PULSE TV מדרום אפריקה.
זוהי סקירה חלקית ולא מלאה על מה נקלט בעמדה, לציין שיש הרבה תחנות באנגלית ואיכות הקליטה טובה מאד.
2.INTELSAT 902- אני לא מצליח לקלוט שום תחנה ממנו , כנראה צריך אנטנה יותר גדולה, M8- האם אתה קולט אותו?
3.NSS703 ב 57E- פעם הייתי קולט שם את אתיופיה (סיגנל מאד חלש) . זה דרך אגב מאפיין של התחנות האפריקאיות ב C , המון שינוים בלי שום הודעה מוקדמת..במקרה בדקתי הבוקר את התדר 3910 SR2894, יש CARRIER אבל אין שדור , כנראה שמשדרים בחלק מהיום בלבד.תדרים אחרים המופיעים ב LYNGSAT אני לא קולט בעמדה זו.
4. ARABSAT ב 30.5 E - לא ממש פעיל ב C , יש מרוקו באנלוגי ומאוריטניה בדיגיטלי שמשדר חלקי ביותר.
5.ARABSAT ב 26 E- רוב התחנות ב C הו באנלוגי, בדיגיטלי יש את CHANNEL 2 הידוע לכולנו לטובה מ KU BAND,MBC EUROPE, אל ערביה , ועוד שתיים שלוש תחנות , לדעתי משמש בעיקר להעברות של MBC לאירופה?

טוב-סוף חלק א המשך יבוא
lankri03
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי lankri03 »

Hi,

What about Nss7, i understood you can get canal sat from there with a dish 1.8.

By [לשון]
סמל אישי של משתמש
Zacky

שליחה על ידי Zacky »

אחחח.....

אתה מחזיר אותי כמה שנים טובות אחורה... (-:

אני כשהתקנתי צלחת לראשונה התקנתי C+KU אנלוגי ואז הייתי חוגג על ESPN + MTV ASIA על ה-C.

ואח"כ כמובן הגיע עידן הדיגיטל ופריצת הארדיטו 1 ואיתו החגיגה הגדולה,ותרומתו הגדולה של ה-C הייתה אז חבילת MCSA שממש חגגתי עליה יום ולילה.

ואז לפני כשנתיים בלילה סוער עם ברקים הלך לי ה-LNB ומאז אני לא קולט C-BAND ,זה עלה בזמנו(לפני שנתיים) כ-350 ש"ח ואני חשבתי שכבר לא כדאי לקנות חדש כי כל הערוצים כבר עברו ל-KU ולא היה יותר MCSA (שעכשיו יא חוגג עליה).

אולי בעתיד הקרוב אקנה LNB חדש לצורך קליטת MCSA שחזר אלינו תודות לשיתוף.
סמל אישי של משתמש
karpada
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי karpada »

Dear Lankri03,
There is more to come about C band later today, this was only part 1
NSS7 is in the second part..later today
DAVID 678
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי DAVID 678 »

C BAND נקלט בעזרת 1.8 חלק מהתחנות בלויינים הבאים מנסיון:
100.5E
105.5E
93E
83E
68.5E
57E
30.5E
26.5E
7W
סמל אישי של משתמש
karpada
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי karpada »

חלק ב

1. INTELSAT 10-02 ב 1 W ( לשעבר 707) אני קולט רק את DW הערוץ הגרמני הרשמי הבינלאומי, אשמח לדעת אם מישהו קולט תחנות נוספות ב C בלווין זה. אגב ב KU בנד כיום עוד עותק די טרי של חבילת ORBIT הידועה מ ARABSAT, החבילה משווקת כיום מיני חבילה הכוללת רק את הערוצים באנגלית במחיר חודשי של בערך 30 דולר ( אולי אפילו פחות,מי יודע בדיוק?) וניתן להשיגה בארץ, אלטרנטיבה מעניינת לדעתי לאנטנה קבועה קטנה יחסית יחד עם עמוס וניילסאט.

2.AB3 ב 5W- האם יש מישהוא שקולט עם 180 איזושהיא תחנה ב C? אני לא קולט שם ?

3.NSS7- לווין "מפואר" ל C BAND, ב180 נקלטת חבילת LE SAT הצרפתית שהתאחדה לפני כשנה עם CANAL+ HORIZONS ב KU באותו לווין. שתי החבילות נקלטות בארץ עם 180 ומהוות דוגמא מציונת ליתרון ה C BAND שכן במקור ובתיאוריה הן צריכות להקלט רק במערב אפריקה. נקלט הן TF1 וככן CANAL+ HORIZONS וכולי. פרטים מלאים ב LYNGSAT. עוד על לווין זה, מספר תחנות בערבית , אלגיריה , סוריה TV5 ASIA, FTA( מעניין לפעמים לכדורגל) וכמה תחנות של הצבא האמריקאי והבריטי.

4.INTELSAT 907- אני לא קולט.

5. ושכחתי בחלק א את INTELSAT 906- לווין חביב עלי במיוחד , נקלט בו -ב C - מוזמביק בפורטוגזית, CHANNEL 10, ITV מזמביה באנגלית( למשל עכשיו משדרים שם את OPHRA) ועוד כמה ערוצים נוצריים וערוץ חדש שגיליתי היום באנגלית EAST AFRICA NEWS NETWORK משדר כרגע מצוירים באנגלית.

זהו פחות או יותר אם יש לכם עוד מידע בנושא אנא חלקו אותו איתנו
סמל אישי של משתמש
karpada
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי karpada »

ל SATEYES

CNN באנלוגי? לא חבל, תנסה אולי לכוון אותה ל AB3 ב 5 W, אולי תצליח לקלוט את הצרפתיות באנלוגי, במיוחד את TF1 שמשדר FTA או ל 1W THOR לחבילות הסקנדינביות0דיגיטלי) אם עשית תעדכן , תודה
שלח תגובה