האם העתיד שלנו זה כרטיס העכביש??

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
הודעות: 30807
הצטרף: 22 דצמבר 2003, 22:54
מיקום: נס ציונה
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

כרטיס העכביש זהו התרגום הפשטני ל card spider.

אז מה זה? העכביש זה השם שנתנו מפתחים לחלק מהתוכנה Newcamd שפותחה עבור מכשירי הדרים בוקס. התוכנה Newcamd בעיקרה היא סימולציה לקאם ותוכנת אמולציה לכרטיס חכם ביחד. התוספת של העכביש היא הרחבה של המערכת תוך שימוש באינטרנט כדי לשתף כרטיסים חוקיים.

בניגוד לתוכנות השיתופים שהכרנו עד כה (תוכנה של שרת אחד והרבה לקוחות) בעכביש כולם שרתים ולקוחות בו זמנית. העכביש מחייב כל לקוח שיהיה גם שרת.

כלומר במילים פשוטות כל מי שיש לו כרטיס חוקי ומוכן לחלוק אותו עם אחרים אז יוכל להנות ממאגר כרטיסים שגם אחרים משתפים.

וכעת, אני מביא תרגום חופשי שלי למאמר יפה שקראתי בנושא:

לפני שנים כשהתחלנו עם הגולדקארד והFUNים ואז המג'יקים, הג'וקרים ואז הרגו לנו אותם אז נאלצנו לקנות עוד קאם ואז את הטיטניום ואז גם זה כבר לא מספיק טוב לסקה 2 ואז היה PENTA וכמובן הצורבים למיניהם שקנינו ובטח עוד דברים שאני כבר הספקתי לשכוח.

ואז האם זה מקרה שכל ההאקרים הפסיקו את הפריצות שלהם באותו הזמן שהשיתופים החלו לצוץ? היום רובנו בתחום שואלים עצמם "איזה כרטיס כדאי לי לקנות כדי להצטרף לעכביש!!" ושוב החנויות מספקים לנו סחורה ואף אחד לא שם לב למה שקורה.

מכאן יוצא שהפשרה היא לא רעה - החנויות למסחר ממשיכות לפרוח, ספקי שידורי הלווין ממשיכים למכור לנו כרטיסים ולא צריכים להשקיע סכומי עתק בלוחמה נגד הפריצות כי רוב ההאקרים הפסיקו את מלאכתם ואנו כולנו מקבלים מה שאנחנו רוצים אף על פי שזה עדיין בלתי חוקי אבל אני תוהה אם בכלל הספקים איכפת יהיה להם כי הרי כולנו ניהיה מנויים של חבילה כלשהי...
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
WaterS
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 307
הצטרף: 07 מרץ 2004, 15:54

שליחה על ידי WaterS »

נחמד , תודה על המידע
ניר
חבר פורום
חבר פורום
הודעות: 61
הצטרף: 04 יולי 2004, 17:30

שליחה על ידי ניר »

מעניין.
מזכיר קצת את תופעת שיתוף הקבצים ברשת ( גם שם יש מנגנונים שמחייבים, או לפחות מצ'פרים על העלאת קבצים).
אני לא יודע עד כמה תופעת השיתוף נפוצה בארופה, אבל נראה לי סביר שמדובר על כמות קטנה (יחסית) של אנשים,כאלה שיש להם ידע טכני, ציוד מתאים וגם זמן פנוי. לא נראה לי שהאדם "הממוצע" נמוטל חלק בשיתופים למיניהם. כל עוד מדובר על כמויות קטנות, לא נגרם נזק כלכלי לחברות הלווין, ואני מניח שמבחינתם זה הרע במיעוטו.

היה מעניין אותי לדעת כמה מכשירי dreambox נמכרו עד היום. אני מניח שכל מי שקונה מכשיר כזה עוסק בצפיה בערוצים מוצפנים בצורה כזו או אחרת.

שאלה - יש סיבה למשתמש שאינו עוסק בצפיה בערוצים מוצפנים ( ללא תשלום..) לקנות מכשיר כזה ?
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
הודעות: 30807
הצטרף: 22 דצמבר 2003, 22:54
מיקום: נס ציונה
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

ממה ששמעתי נמכרו עשרות אלפים ברחבי העולם. ולשאלה שלך אז ודאי שלא.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
שלח תגובה