מעוניין להתקין מערכת טלוויזיה בלויין.

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
itzik121
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי itzik121 »

אהלן אנשים.

אני די חדש בתחום וחוץ מהתעסקות בכמה ממירים אני לא כל כך מתמצא.
אני בנאדם מאוד סקרן ורצה ללמוד את כל העסק של התקנת מערכת טלוויזיה בלויין בעצמי.
דבר ראשון מה אני צריך חוץ מממירים צלחות LNB שאין לי מושג מזה?
לאיזה לויינים אתם ממליצים לי להתחבר אני מכיר את עמוס שמשדר ישראל יוטלסאט הוטבירד אסטרה יש עוד כמה, כדי לקבל טלוויזיה איכותית שאולי בעתיד אני יקנה כמה חבילות?
וכמה יעלה לי ומאיפה לקנות?
אהה וגם ממיר טוב כמו הדרים אולי אבל עם עדיפות לHD.

תודה לעוזרים!
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

אהלן ידידי

איך זה עובד ? - איך צלחת קולטת : צלחת היא גוף מחזיר ואין בה שום דבר פעיל היא גוף פסיבי

אז מה קולט ? : מה שקולט הוא ראש שנקרא LNB במורכב ממול לצלחת , האות מהלווין פוגע בצלחת ומוחזר

לראש LNB , הLNB ממיר את התדרים ומתחבר עם כבל לממיר

ראה קישור : ראה תמונה במצד שמאל בסעיף LNBF
http://en.wikipedia.org/wiki/Low-noise_block_converter

צלחות: PRIME-FOCUS יש צלחות עגולות ששוכבות ומפוקסות למרכזן (צורתן סימטרית ועגולה ) האות מהלווין פוגע בצלחת בזווית פגיעה וממורכז למרכז הצלחת הראש LNB מוחזק במוטות ומיושר סימטרית למרכז
צלחת פרים אופיינית : http://www.sadoun.com/Sat/Products/S/Di ... 030005.JPG

יש צלחות OFFSET אובליות (כמו שיס מתקינים) הן לא שוכבות הן מותקנות כמעט במאונך משום שהצלחת לא ממורכזת יש זווית פגיעה של האות מהלווין נגיד זווית פגיעה S , והאות מוחזר מהצלחת בזווית T לכיוון ה LNB

צלחת היא כמו מראה ....

ראה קישור http://en.wikipedia.org/wiki/Parabolic_antenna , פריים פוקוס לא פרבולית ...

צלחת תמיד אבל תמיד מכוונת ללווין ספציפי , ה LNB במרכזה של הצלחת מכוון תמיד ללווין אחד

אך מה קורה שרוצים כמה לווינים לדוגמה בעמוס יש ערוצי ישראל וב לווינים אחרים איך מתקינים על צלחת אחת?

אז ככה :
א. אפשר להתקין מנוע שמעבירים ערוצים מחליף לווינים ומסיט את הצלחת למיקום הכון באופק
ב. בצלחת offset ניתן להתקין כמה LNB , הזכרתי שצלחת זה כמו מראה , אז במרכז הצלחת יוחזר הלווין שנמצא שהצלחת מכויילת אליו ך LNB המרכזי , ימינה מה LNB המרכזי נתקין ראש LNB נוסף ללווין בנמצא שמאלה מהלווין המרכזי

דוגמה : http://images.buzzillions.com/images_cu ... 8_full.jpg
כאן יש 3 ראשים , שים לב הראשים באותו גובה משום שבארה"ב הלווינים הצמודים בצמד הזה באותה זווית הרמה (אותפ 3 לווינים )

ללויינים אירופיים באיזור זה של הקשת אתה צריך שכל ראש בגובה אחר ואין הכרח לאותו גובה זאת אומרת הראשים יהיו במקומות שונים בצלחת (חוץ מהמרכזי)

אז מה צריך ? :

א. ממיר

ב. צלחת

ג. ראש LNB יחיד לממיר יחיד , ראש כפול נועד לשני ממירים

כל ראש LNB יש חיבור לממיר אחד ...

ד. אם שמים לכל ממיר כמה ראשים בצלחת לכמה לווינים צריך רכזת DISEQC

דוגמה :

http://www.dishfarms.com/images/diseqc_diagram.jpg

זה יכול להיות 4 ראשים על צלחת אחת , או 4 צלחות נפרדות שבכל צלחת ראש אחד .... אם הבנת את הלוגיקה ....

איך נקראים הלווינים באופק ? :

תפתח אטלס ראה קו רוחב 0 , על אנגליה קו רוחב 0 , לך על קו המשוואה מערבה 0 , 20 , W

ותלך מזרחה E 0 , 20 , 40

הלווינים נקראים ע"פ המעלות מערב או מזרח : 4W הוא לווין עמוס יוצא מעל אפריקה

מעל ליבריה , ליבריה נמצאת מערבית לניגריה שם איפה שהוא זה 4W

הלווינים נמצאים מעל האופק בעמדה ידועה , לפעמים לווינים מחליפים עמדות ולפעמים מתקנים מסלולי הקפה סביב כדור הארץ

כנס לאתר www.flysat.com יש שם לווינים תראה בכל לווין איפה הוא במפה ואיזה ערוצים יש בו

הלווינים רובם מוצפנים הערוצים שהם כך שאין הפתעות , יש גם לווינים שיש בהם דברים חופשיים ואיכותיים

אז כך :
א. באופן רגיל רשתות נפתחות ע"י כרטיס מגנטי חכם מקורי (כמו בממיר HOT יש כרטיס גם כאן)
כרטיס חוקי די יקר עולה ל SKY משהו כמו 300 יורו
ב. שיתוף , בגלל א' המציאו את השיתוף ,הרעיון במקור נגיד לך יש SKY ולי יש JSC SPORT
אתה רוצה גם לראות JSC+ אך אין לך כרטיס חוקי , לאומת זאת לי יש JSC ואני רוצה SKY

אז אנו משתפים בינינו לך JSC ואני רואה SKY , איך זה עובד ? בממיר יש קורא לכרטיס חכם והממיר מחובר לאינטרנט קורא את הכרטיס ומשתף דרך האינטרנט אנו יוצרים קשר בין הממירים שלנו

לדוגמה אני יכול להיות באיטליה ואתה בצרפת , אני רוצה לראות לווין של הצרפטים ואתה רוצה של האיטלקים

זה השיתוף במקור שלו , באירופה יש הרבה קהילות של שיתוף ואתה חייב כרטיס חוקי של איזה רשת בלווין כדי להכנס למועדון לא ניתן רק לקבל בלי לשתף לאחרים ...

בשל כך המציאו לנו : שיתוף בתשלום משלמים שנתית 700 חיבור לשיתוף עבור כך ממיר

[לדעתי זה חרא של דבר והורס את כל ההובי של השיתוף, אם אתנתקת מ כבלים למה להתחבר למשהו אחר ? ]

אז כך זה פותח הכל נגיד היה לך מנוי לכבלים אז עכשיו זה פותח פי 100 יותר דברים מכל העולם

אני אישית מעדיף שיתוף של קהילת שיתוף (אני קונה כרטיס חוקי ומשתף עבור משהו אחר ) זה גם תחביב ויותר כיף מאשר לשלם למישהו ...

ג. יש דברים שנפתחים ע"י מפתחות

פרטיקה :

א. צריך ממיר שמתחבר לאינטרנט כדי לפתוח רשתות טלוויזיה בלווין ממיר מודרני מה 3 שנים האחרונות
ב. צלחת או צלחות
ג. רכזות אם יש מספר ראשים או צלחות DISEQC
ד. לדעת לכוון

ד. לדעת לכוון זה דבר שלעצמו יקח לך זמן רב עד שתבין .... נסה להבין ממה שהבנתי עד שתהיה סגור

באופק בכל נקודה יש לווין אחר אם תכוון צלחת תווכח שיש הרבה לווינין השאלה איזה לווין אני נמצא עליו ?

והאם הצלחת בגובה של הלווין ? או שמע מתחת לאופק ?

ובכלל לכל לווין יש נתונים שונים כמו גובה באופק , גודל צלחת מינימאלית לקליטה ועוד נתונים .....
itzik121
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי itzik121 »

וואללה אחלה גבר אתה!!!

כמה שאלות:
ממה שהבנתי שאפשר לחבר כמה LNB(צלחות) לממיר אחד בעזרת רכזת?
מצאתי באיביי מוצא לויינים אנלוגי זה יכול לעזור לי?
כמה בערך יעלה לי 3 צלחות 100ס"מ כולל LNB ורכזת דייאסק?
לגבי השיתוף אני לא כלכך יודע זה נשמע המון כסף נכון שיש יותרא ערוצים וזה גם יוצא פחות מים והוט אבל בהתחלה אני ינסה בחינם אם לא יילך נשתף!

שוב תודה.
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

itzik121 @ 8/3/2010, 01:16 כתב: וואללה אחלה גבר אתה!!!

כמה שאלות:
ממה שהבנתי שאפשר לחבר כמה LNB(צלחות) לממיר אחד בעזרת רכזת?
מצאתי באיביי מוצא לויינים אנלוגי זה יכול לעזור לי?
כמה בערך יעלה לי 3 צלחות 100ס"מ כולל LNB ורכזת דייאסק?
לגבי השיתוף אני לא כלכך יודע זה נשמע המון כסף נכון שיש יותרא ערוצים וזה גם יוצא פחות מים והוט אבל בהתחלה אני ינסה בחינם אם לא יילך נשתף!

שוב תודה.
יש מחירים שונים בין חנויות לבין ספקים שמספקים ציוד עבור חנויות אם אתה מעוניין לעשות בעצמך כמו כל ישראלי אני מאמין שתמצא את הזול ביניהם

LNB עולה בכל מקום עד 30-70 ש"ח

צלחות צלחת מטר לא רואה את כל הלווינים
ariel
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי ariel »

ברוך הבא itzik

אני ממליץ לך לקרוא באתר הבא http://www.satil.com/

וגם להשמש באופציית החיפוש בפורום תמצא המון מידע.

לגבי התקנה עצמית, לא כזה בעיה רק ידרש ממך המון סבלנות וקצת ידע טכני. ממליץ לך להציץ במדור http://www.sat-israel.com/Forums/index. ... forum=1045 אלבום התמונות תמצא שם המון תמונות של התקנות של חברי הפורום שחלקם התקינו לבד.

drsignal

היה נחמד אם הייתה מפנה לאתרים מקומיים דוגמאת www.satil.com

ולא לווקפדיה, האבסתה תבחור בהר של מידע שרובו קיים פה בדפי הפורום ובאתר שציינתי למעלה. והוא עוד בעברית. קל לקריאה ולהבנה

לידעתך כל הלווינים ממוקמים לאורך קו המשווה. לכל מדינה יש עמדה שהיא חוכרת/קונה. לומר שעמוס ממוקם מעל ליבריה( :D ) עמוס ממוקם בעמדה 4 מעלות מערב בכדי שהוא יוכל לכסות את מדינת ישראל, וגם לכסות את שאר אזורי הכיסוי שלו בארופה .

אריאל
תמונה
itzik121
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי itzik121 »

תודה לכם חברים!

עוד איזה שאלה או שתיים.
אחרי חיפוש ממושך ראיתי שצלחות של 120 עולות בין 400-500 וLNB בין 80-150 וזה קצת יקר בשבילי מאחר ואני מתכנן להתקין מערכך של בין 3-4 צלחות משהו מכיר מקום יותר זול יבאן או דילר אם אפשר באיזור הצפון?

שאלה שנייה:
בתגובה הקודמת שלי ציינתי שמצאתי באייביי "מאתר לווינים" אנאלוגי עם חוגה כזאתי ורציתי לדעת אם זה יעזור לי?
העליתי תמונה:

תודה לעוזרים.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
prince_amir
תותח על
תותח על

שליחה על ידי prince_amir »

הייתי ממליץ בחום על האופציה של קריאה וחיפוש בפורום, בהחלט שווה יותר למי שלא עצלן
IPBOX- 7W-4W-1W-9E-19.2E-13E-16E-23.5E-7E 28.2E 5E 39E 42E
2X1.3 meter dish, 1.8 meter jonsa dish, 1.0 H-H dish
3X1 meter dish
תמונה
סמל אישי של משתמש
mola10
תותח על
תותח על

שליחה על ידי mola10 »

יש לך באנטנות קרית אתא
צלחת 120 280 שח
LNB בסביבות 40-50
המכשיר לא "ימצא" לך את הלווינים אלא אם תהיה כמעט במיקום ובכיוון ואז הוא יכול לעזור בכיוון עדין ומדויק יותר
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

בתוך הדרים בוקס יש לך בתוכנה למציאת לווינים satfinder

אתה צריך TV קטנה לחבר לממיר ולשים על הגג היכן שאתה מכוון וככה לכוון כל ראש על הצלחת ... .

.
israeln
תותח על
תותח על
יצירת קשר:

שליחה על ידי israeln »

mola10 @ 8/3/2010, 13:36 כתב: יש לך באנטנות קרית אתא
צלחת 120 280 שח

מוזר.....לי הוא מכר צלחת 1.2 מטר ב-350 ש"ח.
Cessna 172-4XCGQ
סמל אישי של משתמש
mola10
תותח על
תותח על

שליחה על ידי mola10 »

למי שגר היכן שאני גר יש הנחת איזור ספר ;)
סמל אישי של משתמש
razf
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי razf »

איציק שמע
לגבי השיתוף אל תבהל יש גם שיתופים ב 200 ש"ח זה תלוי איזה חבילה לוקחים
תבין בכל לווין יש כמה חברות שמשדרות למשל בעמוס ליס יש בערך 100 ערוצים ואם תעשה סריקה אז תוכל לראות עוד חברות שמשתמשות בלווין הזה
אם ניקח את הוט בירד 13E יש לך שם כמה עשרות של חברות שמשדרות בערך 1200 ערוצים
כלומר גם אם אתה מתכוון להשקיע הרבה (לא נראה כך) זה לא כל כך משנה
מספיק שתיקח חבילה של שיתוף של 5 חברות ויש לך כמעט את כל הערוצים שתמצא בלווינים אחרים
לדוגמא :הוט בירד SKY איטליה וכו בחבילות הללו תמצא נשיונל גיאוגרפיק כמו בשאר הלווינים שידורי ספורט כמו בשאר הלווינים ועוד

לכן ממליץ בחום לפני שאתה מקים פרויקט המתחרה בNASA
תתחיל בצלחת אחת או שתיים של 120 ס"מ תקח ממיר וטלויזיה לגג תלמד לכוון תראה בפעם הראשונה ערוץ לא ממהוט או יס ואז תראה אם אתה מבסוט ומשם תמשיך
תמונה
drsignal
תותח על
תותח על

שליחה על ידי drsignal »

אני מסכים לחלוטין עם דבריו של RAZF

בנוסף
בלווין nilesat יש תכנים חופשיים אמריקאים נהדרים בערוצים mbc1,2,4,dubai one,fox movies,fox series,mbc action

התכנים הם FREE to AIR -FTA ולא מוצפנים זה לווין שגם קל יחסית לקלוט עם צלחת מגודל 60 , אז ב 120 יקלט חזק

ללא הרבה מאמץ
itzik121
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי itzik121 »

לכבי השיתוף:

את האמת אני לא מתעניין כל כך בחבילות שמציאות אירופה אולי קצת ספורט ופורנו!
מה שאני באמת רוצה וכנראה לא ישיג זה ערוצים מארה"ב!
סמל אישי של משתמש
moss81
תותח על
תותח על
Has thanked: 1 פעם
Been thanked: 3 פעמים

שליחה על ידי moss81 »

בשביל זה יש אינטרנט... |dance|
Sopelbka
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי Sopelbka »