שלום,
רציתי לחבר את הממיר שלי 500S לאינטרנט דרך הלפטופ שמחובר ברשת אלחוטית למחשב ולראוטר.
איך אני עושה את זה פיזית וגם תוכנה ? האם אני צריך כבל מוצלב ? או מה ?
כבל מוצלב משמש לחיבור אד-הוק (חיבור נקודה א' ישירות לנקודה ב').
אם אתה משתמש במרכזת / נתב, אתה רק צריך להתחבר אליה באמצעות כבל רשת רגיל או כרטיס רשת אלחוטי והיא תקשר אותך אוטומטית בין הנקודות ברשת (בהנחה שההגדרות מתבצעות אוטומטית ע"י הרכיב המקשר, מה שנקרא שירות DHCP).
לא צריך תוכנה מעבר למ. הפעלה בסיסית.
בהצלחה !
* Mutant 200s * Gemini 4.4-Heb / PLI Jade * 2X1.0m *
* 7W/4.8E/7E/9E/10E/13E/19.2E/25.5E/26E * Storage Nas *
לדרימבוקס אין כרטיס רשת אלחוטי. כדי שרכיב אלחוטי ייצור אתו קשר, אתה חייב רכיב מקשר, כגון Access Point, נתב או כל נקודת גישה אחרת שממירה את הקישור שלו לאלחוט. אחרת, תצטרך לחבר אותו פיזית למחשב / רשת חוטית.
אי אפשר לקשר רכיבים אלחוטיים / חוטיים ללא רכיב מגשר. נשמע לך הגיונית אחרת?
מצטער אני די חלש ברשתות , אבל חשבתי אולי אני אצליח בצורה כלשהי לחבר את הממיר למחשב הנייד עם כבל מוצלב ודרכו באמצעות כרטיס האלחוטי שבנייד אתחבר לרשת האלחוטית.
תגובה - הצלחתי גם עם DCC וגם עם תוכנה שנקראית FlashFXP
עובד נהדר, כרגע נוח לי לעבוד עם DCC מתוך היכרות וגם מגוון אפשרויות
הדבר היחיד שנאשר לי לעשות זה לעדכן אוטומאטי וכן לתכנן הקלטות ישירות למחשב אם זה אפשרי.
arigo saki שלום אני חדש בתחום הזה ולא כול כך מבין ברשתות
גם לי יש לפטופ אבל אני לא מצליח להתחבר לדרימבוקס שלי אני גולש בנייד שלי דרך WIFI מבחוץ ומנסה לתקשר עם הדרימבוקס בעזרת התוכנה של DCC ולא מצליח לעשות זאת מה אני צריך לעשות כדי להתחבר ישירות מהמחשב הנייד לדרימבוקס ?
david1966 @ 30/1/2010, 23:53 כתב:
תכתוב בשורת הכתובות בדפדפן את הכתובת של הדרים ותוכל לשלט עליו משם
david1966 אני בבעיה רצינית לא יודע מה עושים כדי לפתור את הבעיה ???
כתובת ה-IP של הדרים שלי זה 192.168.2.6 רשמתי את הכתובת הזאת בדפדפן וזה לא עזר במקום זה קיבלתי דף לבן של שגיאה אני עדיין לא מצליח להתחבר לדרים ישירות מהמחשב הנייד שלי האם צריך אולי לחבר כבל כולשהו מהיציאת רשת של המחשב הנייד ליציאת רשת של הדרימבוקס ? מה שקורה כרגע זה שאני מצליח לגלוש עם הנייד ללא בעיה דרך אותה רשת שאני קולט מבחוץ לעומת זאת ברגע שאני פותח את התוכנה של DCC בלפטופ הכול מסומן באדום וזה לא טוב בצד שמאל יש תמונה של מחשב והכתובת IP שמופיעה לי שם זה כתובת IP של 10.0.0.7 אני לוחץ על
Reconect כדי לנסות להתחבר לדרים ואין תגובה בנוסף יש בדרים עצמו עוד 2 שורות נוספות של כתובות IP..שצריך כנראה למלא שורה אחת נקראת Nameserver שורה שניה נקראת Gateway האם צריך לרשום שם משהו כרגע מופיעים בשתי השורות האלה רק אפסים
חיברתי כבל רשת מוצלב מהמחשב הנייד לדרים ואני מקבל הודעה רשת לא מזוהה ?
בנוסף לכול רשמתי בדרים בשורה העליונה את כתובת ה-IP שאמרת לי לרשום 10.0.0.8 ובשתי השורות של Nameserver - Gateway רשמתי את כתובת ברירת המחדל
שהיא 10.0.0.38 כרגע אני לא מצליח לתקשר בין המחשב הנייד לדרים מה עושים ?
בהנחה שעשיתה מה שכתבתי כאן והכבל המוצלב תקין..........
תבדוק במחשב ב
Local Area connection ? status
את מה שכתוב שם ב Suport
זה מה שצריך להיות רשום ב communication setup בדרים
חוץ מה IP שצריך להיות שונה במספר האחרון.
TYPE צריך להיות LAN
צריך V ליד enable network
ו PORT=80
לישמור
מומלץ לאתחל את הדרים
ב DCC תעשה search
לDreambox
אם לא עובד תנסה לסמן DHCP בדרים אבל זה מחייב לאפשר במחשב קבלת IP אוטומתי ולאתחל את המחשב
יוסף 1 אני מבקש ממך סליחה ומחילה עם במקרה הרגזתי אותך ניסיתי לפתור את הבעיה ובין המחשב לדרים לא הצלחתי כי הידע שלי בכול מה שקשור לרשתות הוא חלש מאוד גם המחשב הנייד שקניתי זה בר חדש בשבילי !
המעכרכת הפעלה שישו לי במחשב הנייד היא ווינדווס 7 הגלישה עצמה תקינה לחלוטין ברגע שתחברים לרשת האלחוטית מקבלים הודעה שיש גישה לאינטרנט הבעיה שברגע שמחברים את הכבל רשת המוצלב בין המחשב לדרים
מקבלים הודעה נוספת בסרגל כלים של רשת לא מזוהה אותו דבר קורה גם בתפריט Local Area connection
של מרכז הרשת והשיתוף מופיע הרשת האלחוטית המזוהה עם גישה לרשת שדרכה אני גולש מבחוץ והרשת השניה שמופיעה כרשת לא מזוהה ולא זמינה ופה למעשה הבעיה צריך כנראה להגדיר שם משהו ואני לא יודע מה עושים ?
וברצינות, אם אין לך נגיעה לתחום ואתה מסתבך, למה אתה לא מזמין טכנאי הביתה במקום לשבור את הראש? בסופו של דבר נראה שרק תשנה הגדרות ולא תצליח להשתמש בגלישה במחשב.
המלצה שלי היא להזמין מישהו אדיב שיגדיר לך את המחשב, יסביר לך מה עשה ולא יעשוק אותך במחיר. רק בשביל השקט הנפשי.
בהצלחה !
נרשמתי לפורום הזה מתוך מטרה ללמוד דברים חדשים שאני לא בקיא בהם כי זה הפורום הכי מקצועי בארץ עם הייתי רוצה להזמין טכנאי הייתי עושה זאת מזמן ואולי גם פותר את הבעיה אבל מצד שני לא הייתי מרגיש נוח ושלם עם עצמי הפורום נועד כדי שאנשים חסרי ניסיון ברשתות כמוני ילמדו דברים חדשים מאלה שהם בעלי ניסיון בתחום הזה בשביל זה יש פורום
אני מסכים אתך ותמיד שמח לנדב אינפורמציה כמו רבים וטובים פה. אבל מצד שני, מדובר פה בהגדרות תוכנה שיכולות גם לגרום לבעיות ולהשבית את הגלישה הנוכחית שלך באינטרנט. לא היית רוצה להשבית את הנייד שלך מגלישה ברשת, לא?
אל תשכח שהנחיות החבר'ה פה הן "על עיוור" וההגדרות משתנות מחומרה אחת לשניה (כתובות IP, מסכים לשינוי הגדרות וכו'). לכן הצעתי שתפנה לאדם שיבצע לך את השינוי בביתך או לפחות בהשתלטות מרוחקת על המחשב דרך מסנג'ר או משהו בסגנון.
כעקרון, אתה נמצא עכשיו במצב שהנייד שלך מחובר פיזית לממיר, אבל הוא אינו מספק לו נתונים ליציאה לגלישה באינטרנט (נתונים כמו כתובת IP לזיהוי המחשב ברשת, שער ליציאה החוצה לרשתות ושירות DNS לזיהוי של מחשבים אחרים ברשת). להסביר לך את המושגים או הדרך להגדרתם באמצעות פורום היא קשה ביותר.