רציתי לשתף אותכם בזה

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
ניר
חבר פורום
חבר פורום
הודעות: 61
הצטרף: 04 יולי 2004, 17:30

שליחה על ידי ניר »

QUOTE חברה , אני מתערב איתכם שהחברה היא לא ישראלית ... יש בסך הכל סניף של החברה בישראל



http://www.nds.com/about_nds/about_nds.html


http://www.nds.com/jobs/israel_profile.html





כמו שכתוב בלינק השני שלך, מרכז הפיתוח הראשי של החברה נמצא בישראל. החברה הזאת בסיסה בישראל - כמו שפורסם באותו לינק.



יתר על כן - פרופסור עדי שמיר ממכון וויצמן הוא איש מרכזי בחברה.



והנה הקטע הטוב : אותו שמיר הוא ה S מ RSA. RSA זה אלגוריתם הצפנה שאף אחד לא פיצח עד היום מהסיבה הפשוטה ששום כח מחשוב מסחרי לא יכול לפצח אותו. כמו שאתם יודעים הכל פה מבוסס על מפתחות. אם יש לך את המפתח אתה יכול לפענח את ההצפנה. הדרך היחידה שקיימת לפצח את המפתחות ( שגם הם מוצפנים ) היא פשוט לנסות את כל האפשרויות. נניח שהמחשב הכי חזק - לוקח לו חצי שנה לעבור על כל האפשרויות. מה עושים כדי למנוע פיצוח הצופן אחרי חצי שנה ? מחליפים מפתח כל שבוע.



אז תרגעו בבקשה. אני מבין קטן מאוד בלווינים, אבל עברתי שני קורסים על המתמטיקה של ההצפנות. זה לא קשור להצמדה בין כרטיס למכשיר , או להצמדה בין מכשיר למרכזיה ( מרכזיה ? מה זה לעזאזל ? המושג הזה לא ישים לעולם הלווינים. אתם מתכוונים אולי למרכז השידורים.)



ביום שבו יפצחו את video guard שמבוסס על RSA , יפצחו גם את ה GSM ואת כל טכנולוגית ה smard card. באותו יום גם תקרוס כל תורת הקריפטולוגיה,שמבוססת על מה שנקרא " בעיות קשות".

בעיה קשה , זה למשל לקחת מספר ענק - ולמצוא את שני המספרים הראשוניים שמכפלתם יוצרת אותו. אין לבעיה הזו פתרון עם סיבוכיות פולינומיאלית , ולכן היא נחשבת בעיה קשה. אני מדבר סינית ? נשמע פלצן ? זה מה יש. הצפנה מבוססת באופן ישיר על מתמטיקה.



אז אני חוזר ואומר - נא להרגע. גם אם שמעתם שמישהו בזימבבואה פיצח את Video Guard , זה לא אומר שזה נכון.



הדרך היחידה שאפשר לפצח את זה היא באמצעות כח מחשוב חזק. מה שנקרא brutal force. גם אם מישהו יצליח לשים יד על מחשב על ,או אפילו ליצר חישוב מקבילי על אלפי מכונות PC , כל מה ש NDS ושות' צריכים לעשות זה להשתמש במפתחות יותר ארוכים. זה אולי לא מיידי - אבל לא מדובר על מהפכה.
Eddie7
חבר פורום
חבר פורום
הודעות: 29
הצטרף: 25 דצמבר 2003, 12:13
מיקום: ירושלים

שליחה על ידי Eddie7 »

|כן| ,צודק 100%
WaterS
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 307
הצטרף: 07 מרץ 2004, 15:54

שליחה על ידי WaterS »

אוקי ... בזה אני סוגר את השרשור ...



|כן|
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
הודעות: 30807
הצטרף: 22 דצמבר 2003, 22:54
מיקום: נס ציונה
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

WaterS, אין צורך להתנצל - כל אדם טועה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
סמל אישי של משתמש
yhaddad
תותח על
תותח על
הודעות: 1391
הצטרף: 12 מרץ 2004, 21:08
מיקום: מרכז
Been thanked: 1 פעם
יצירת קשר:

שליחה על ידי yhaddad »

ניר ,



כל הכבוד על הידע נשמע מגניב |קופץ|
We could change the world if god would give us the source code
WaterS
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 307
הצטרף: 07 מרץ 2004, 15:54

שליחה על ידי WaterS »

אני לא התכוונתי להתנצל , כי באמת אין צורך , רק הבנתי שזה לא המקום לפתח את הנושא
ניר
חבר פורום
חבר פורום
הודעות: 61
הצטרף: 04 יולי 2004, 17:30

שליחה על ידי ניר »

למען הסר ספק:

כל המידע שפרסמתי פתוח לציבור ולא מגלה שום סוד.

בעולם ההצפנה כל מי שמצפין יוצא מההנחה שהאלגוריתם בו משתמשים ידוע לכולם ( במקרה שלנו זה RSA או DES או מה שה לא יהיה) , ורק המפתחות הם סודיים. כל העולם ואחותו יודעים באיזה אלגוריתם NDS משתמשים להצפנה. הבעיה המתמטית היא למצוא את המפתחות, או יותר נכון את מה שנקרא ה private key.
Raviv
תותח על
תותח על
הודעות: 893
הצטרף: 26 דצמבר 2003, 01:51
מיקום: מרכז-אירופה

שליחה על ידי Raviv »

אכן שמיר הוא מפתח הRSA (יחד עם עוד שני ישראלים-רוסים ששמם מרכיב את שם האלגו), והחברה משלמת תמלוגים גבוהים כל שנה למכון וייצמן.

יא צודק: אין זה המקום לדון בנושא.



רק לציין לניר: פיצוח שיטות קידוד שידור אינו נעשה ע"י פיצוח אלגוריתם. הוא נעשה באמצעות תיעוד התקשורת בין הספק והממיר (שבו המודול+כרטיס) ונסיון לפרוץ את הכרטיס (ז"א, להוציא דאמפ של תוכנת הכרטיס). כרטיס נעול ע"י לופ אינסופי כך שכל פעם שיש מתח הכרטיס נכנס למצב הרצה אשר מונע כניסה לתוכנה (מכאן השם: UNLOOPER ). ישנן שיטות מתקדמות להגן על הכרטיס כמו שיטות לפרוץ אותו (מתח שונה על רכיבים שונים, פקודות פיוז ועוד) אך כאשר הוא נפרץ אין ברירה אלא להחליף כרטיסים למשתמשים.

מרבית שיטות הקידוד לשידור כיום מאד מתוחכמות וגמישות, ואינן מתמצות באלגוריתם זה או אחר. יש להן מספר רבדים, והן מנסות לענות על קושי מאד-מאד גדול: כיצד להגן על הקידוד כאשר מכשיר הקצה, ואיתו התיקשורת, נמצא אצל "האוייב" (המשתמש).

וידאוגרד משתמשים בתוכנת OPEN TV לממירים שלהם ובNDS לקידוד השידורים. השיטה בכל מקום שונה (יש באוסטרליה, ישראל, בריטניה, איטליה, סקנדינביה, ארה"ב, דרום אמריקה) בכדי למנוע "פריצה גורפת". לשיטה אין קאם (מודול עם האלגוריתם ופקודות אשר משמשות כגשר בין פקודות הספק והכרטיס) פרט לקאם מקצועי לספקים, דבר אשר נוגד את החוקים במרבית מקומות השידור (מטרת המחוקק היתה לאפשר תחרות חופשית במכירת ממירים, לאפשר למנוי להשתמש באותו ממיר למספר ספקים ובכך למנוע מונופול או ניצול לרעה של זכיון השידור) אך אין אכיפה של החוקים [עדיין].
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
הודעות: 30807
הצטרף: 22 דצמבר 2003, 22:54
מיקום: נס ציונה
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

במקרה של NDS יש אלמנט נוסף על שאר החברות והוא החתונה בין הכרטיס למכשיר מה שגם מקשה על שיתופים. אני חושב שלזה התכוון המשורר שפתח את השרשור הזה. הרי ברור לכולם שמציאת המפתחות על ידי מחשבי על אינו דבר ריאלי, לכן מה שעושים ההאקרים בפריצות השיטות האחרות היא מציאת דרכים לשליפת המפתחות והאלגו ואז הדרך פנויה (ראה SECA 2 ועוד..)



בנושא שיתוף כרטיס חוקי NDS מעמידה אתגר נוסף והוא השידוך.



בכל אופן - כפי שנאמר פה - הנושא מוצה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
נעול