איזה גרסה של powerdvd להתקין?
-
- תותח על
-
- חבר ותיק
-
- חבר ותיק
-
- חבר ותיק
-
- חבר ותיק
עיקר התועלת לדעתי היא עבור מי שמשתמש ב-ASUS Xonar HDAV 1.3 (כמוני). זהו למעשה כרטיס קול בעל חיבור HDMI 1.3, המאפשר העברה של פורמטי האודיו החדשים שמגיעים עם סרטי ה-BD ו-HD-DVD (ז"ל).
המצב היה שלפני גרסה 3 היתה בעצם הפרדה בין הגרסא הרגילה (שלא תמכה בפונקציות של הכרטיס) לבין הגרסא לכרטיס של ASUS, כאשר לזו של ASUS היו חסרות מספר פונקציות:
- התממשקות עם Vista Media Center
- תמיכה בשלט רחוק
- תמיכה ב-HD-DVD
מעבר לזה גרסה 2 הפגינה לעתים בעיות עם כרטיסי מסך של ATI כשקצב הרענון היה 23.976hz או 24hz.
מגרסה 3 כבר אין הפרדה, הליקויים עם כרטיסי ATI תוקנו, הממשק שופר ואפילו אפשר לקבל Bitstreaming של הפורמטים החדשים גם ב-HD-DVD, שלדעתי זה נחמד מאד (יש לי כונן משולב BD ו-HD-DVD ומעט סרטי HD-DVD).
אומרים שגם איכות התמונה שופרה - עוד לא חיברתי למקרן ככה שאני לא יכול לדווח בנושא זה.
המצב היה שלפני גרסה 3 היתה בעצם הפרדה בין הגרסא הרגילה (שלא תמכה בפונקציות של הכרטיס) לבין הגרסא לכרטיס של ASUS, כאשר לזו של ASUS היו חסרות מספר פונקציות:
- התממשקות עם Vista Media Center
- תמיכה בשלט רחוק
- תמיכה ב-HD-DVD
מעבר לזה גרסה 2 הפגינה לעתים בעיות עם כרטיסי מסך של ATI כשקצב הרענון היה 23.976hz או 24hz.
מגרסה 3 כבר אין הפרדה, הליקויים עם כרטיסי ATI תוקנו, הממשק שופר ואפילו אפשר לקבל Bitstreaming של הפורמטים החדשים גם ב-HD-DVD, שלדעתי זה נחמד מאד (יש לי כונן משולב BD ו-HD-DVD ומעט סרטי HD-DVD).
אומרים שגם איכות התמונה שופרה - עוד לא חיברתי למקרן ככה שאני לא יכול לדווח בנושא זה.
-
- חבר ותיק
טוב, אז שידרגתי לגרסה 3 (סה"כ עלות השדרוג - 35$... היה קופון של סביבות ה-25% הנחה אם אני זוכר נכון, אבל אני לא יודע אם הוא עדיין תקף) אתמול ביצעתי את כל ההתקנות והחזרתי את ה-HTPC למשכנו ליד הרסיבר ושאר השותפים למזנון.
התרשמותי:
מקורות:
HD-DVD מדיסק - עובד
BD מדיסק - עוד לא בדקתי
BD מתקיה (במקרה זה מדובר בשיתוף על גבי ה-NAS שלי) - עובד
קבצי MKV - עובד
אודיו:
בנתיים בדקתי רק Bitstreaming של Dolby TrueHD בסרט BD.
וידאו:
במילה אחת - WOW ! לכל אורך הסרט לא היה אפילו גמגום אחד ב-1080p @ 23.976hz (י א, אני מניח שזה רלוונטי לגביך בהתחשב במקרן שברשותך), ואיכות התמונה עצמה מצויינת.
האמת, בדקתי את זה עם DXVA2 (פענוח של הכרטיס), ככה שבמקרה הזה לכרטיס המסך (Radeon HD 4670) היתה השפעה. בדרך כלל אני נותן למעבד לבצע את הפענוח - הפעם שכחתי להגדיר זאת.
במקרה הזה אני צריך להקדיש קצת מחשבה לשאלה איזו דרך פענוח עדיפה. מחוץ ל-TMT אני מבצע את הפענוח בתוכנה ע"י FFDShow.
התרשמותי:
מקורות:
HD-DVD מדיסק - עובד
BD מדיסק - עוד לא בדקתי
BD מתקיה (במקרה זה מדובר בשיתוף על גבי ה-NAS שלי) - עובד
קבצי MKV - עובד
אודיו:
בנתיים בדקתי רק Bitstreaming של Dolby TrueHD בסרט BD.
וידאו:
במילה אחת - WOW ! לכל אורך הסרט לא היה אפילו גמגום אחד ב-1080p @ 23.976hz (י א, אני מניח שזה רלוונטי לגביך בהתחשב במקרן שברשותך), ואיכות התמונה עצמה מצויינת.
האמת, בדקתי את זה עם DXVA2 (פענוח של הכרטיס), ככה שבמקרה הזה לכרטיס המסך (Radeon HD 4670) היתה השפעה. בדרך כלל אני נותן למעבד לבצע את הפענוח - הפעם שכחתי להגדיר זאת.
במקרה הזה אני צריך להקדיש קצת מחשבה לשאלה איזו דרך פענוח עדיפה. מחוץ ל-TMT אני מבצע את הפענוח בתוכנה ע"י FFDShow.
-
- חבר פורום