נתב אלחוטי

קבצים ולינקים המיועדים לדרימון בלבד
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
moozar
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי moozar »

באוגוסט החלפתי בבזק לנטב אלחוטי של סימנס.
לא הייתי מודע לכך שצריך להוסיף סיסמא. בכל אופן בתדרוך הטלפוני לא דיברו איתי על זה.
אתמול הסתבר לי מהשכן מעבר לקיר שהמחשב שלי חשוף אליו (אני מקווה שזה לא לכל הבניין...).

שאלה בסיסית:
איך אני מוסיף סיסמא למחשב לדרימון?
NakNik
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי NakNik »

אין צורך
שים פשוט סיסמת WEP לראוטר
בדרך כלל זה נעשה בלשונית אבטחה או מתקדם בראוטר
סמל אישי של משתמש
eli.racheli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli.racheli »

הדרך הכי טובה היא לחסום את הרשת האלחוטית ע"י רשימת מחשבים מורשים לפי MAC .
האימפריה בצהוב !
-------------
mutant 200 4w+7w+9e+13e dish 120 cm
optiboX 3800 dish gibertini 0.80 cm
4X1IL
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי 4X1IL »

מוזר, זה באמת מוזר. ספר לנו כיצד הדרימון שלך ("יחף", ללא כל תוספות) מתקשר אלחוטית עם הנתב.
בנצי
סמל אישי של משתמש
moozar
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה על ידי moozar »

4X1IL @ 18/11/2008, 13:22 כתב: מוזר, זה באמת מוזר. ספר לנו כיצד הדרימון שלך ("יחף", ללא כל תוספות) מתקשר אלחוטית עם הנתב.
בנצי
ראשית הדרימון שלי לא מתקשר אלחוטית עם הנתב אלא מחובר בכבל רשת מהקומה העליונה לתחתונה,
משהו שהצלחתי לבצע כמעט בעצמי ע"פ הדרכה בסיסית של המתקין.

החלפתי לנתב האלחוטי כי יש לבזק מדיניות תמיכה מאוד תמוהה למודמים שמוגדרים כראווטרים, וכל תקלה שהיתה והסתבר להם שמדובר בעוד מחשב (דרים=לינוקס) הנציגים היו עושים לי בעיות.
נתב אלחוטי מוגדר מראש כראווטר למספר מחשבים, מצד שני אני לא נלהב מהקרינה שבטח קיימת.
Eli Racheli כתב: הדרך הכי טובה היא לחסום את הרשת האלחוטית ע"י רשימת מחשבים מורשים לפי MAC .
-מה זה "רשימת מחשבים מורשים לפי MAC"? איך מבצעים את זה בדיוק?
סמל אישי של משתמש
eli.racheli
תותח על
תותח על

שליחה על ידי eli.racheli »

אני לא מכיר טוב את התפריטים של הנתב , אבל מתחת ל-wireless security אמור להיות אפשרות להגדיר את רשימת המחשבים שמותר להם לעבוד ברשת האלחוטית.
עבור כל כרטיס רשת יש מזהה יחודי של MAC ADDRESS , כדי לדעת מה הכתובת של המחשב , אתה יכול במחשב להפעיל את הפקודה ipconfig /all ואז תוכל לראות את ה-physical address שזה בעצם כתובת ה-MAC.
האימפריה בצהוב !
-------------
mutant 200 4w+7w+9e+13e dish 120 cm
optiboX 3800 dish gibertini 0.80 cm
4X1IL
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי 4X1IL »

שלום,
אם כך זו לא בעיה של הדרימון, וגם יותר קשור ומעניין לפורום תקשורת מחשבים. באם אין לך מכשיר או מחשב שמתקשר אלחוטית לנתב, באחד התפריטים יש אפשרות למנוע כל גישה דרך האפיק האלחוטי. באם יש לך התקן שכן מתקשר אלחוטית רצוי בין שאר ההגנות לגישה לנתב להכניס את כתובת ההתקן המורכב מ-6 מספרים הקסדצימליים בתחום של 0 עד (255) FF, מקווה שהבנת.
בנצי
נ.ב. הקרינה של הנתב היא מזערית אם הוא ממוקם גבוה ורחוק ממשטח העבודה שלך. הטלפון הנייד שצמוד לאוזן שלך הוא הרבה יותר מזיק.
שלח תגובה