Macrovision למניעת הקלטת שידורים

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
שלח תגובה
Raviv
תותח על
תותח על

Macrovision למניעת הקלטת שידורים

שליחה על ידי Raviv »

בהקשר לשירשור הלא-רלבנטי ממדור שאלות מתחילים:

מקרוויז'ן ( http://www.macrovision.com ) זוהי שיטה ל"קידוד" השידור האנלוגי היוצא מן הממיר, לאחר הפיענוח, שנועדה למנוע הקלטת שידורים (דומה לשיטה שנועדה למנוע העתקה של סרטי DVD).

תשובה לשאלה בפורום בריטי שעניינה הקלטה PVR של שידורי סקאיי:

Recording from Sky essentially requires analogue video capture and whilst this can be achieved with a low cost analogue video input card and appropriate software it is recommended to use some sort of hardware assistance either by using an external device (USB or Firewire/DV) or a suitably equipped internal card such as the Hauppauge PVR250.

One thing to bear in mind is the possibility of Sky using Macrovision on the analogue outputs to prevent such copying.

Once you have captured the video and audio streams you can choose to either archive this native data direct to DVD with any burning package or use a DVD authoring software tool to create a DVD capable of being played on traditional stand alone DVD players. Suitable software is usually included with either the DVD writer or video capture hardware although may only be a 'lite' version requiring upgrade for additional features.

מכשיר (לא זול!) שנטען לפי יצרניו כי הוא מנטרל את המקרו (לא נבדק ע"י אף אחד שאני מכיר)-

http://www.satalogue.com/section6/page0.htm

עוד על מקרו:

Finally we come onto Macrovision, a neat little dongling mechanism that stops one recording Sky programmes. With a little bit of collusion from video manufacturers the synch pulses are messed up in such away that the video sees a pulsing brightness level whilst the TV sees a steady picture. Early versions of Macrovision were easily fixed via a little black box that is widely advertised in video equipment magazines but there has been talk of an additional dongle called colorstripe that pushes the phase of the colour information to the edge of its tolerance. This messes up a video but TV's can just about cope. The removal of this feature requires a more expensive fix.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אבל למי טוב המכשיר הזה?

הרי תמיד אפשר לבקש לקבל את המפענח היותר פשוט שדרכו ניתן להקליט שידור מהמפענח גם דרך מכשיר וידאו חיצוני.
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

רמי, אני לא מבין: איזה מפענח?
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

לא אמרת קודם שחברת יס רוצה לצרף למפענח הPVR שלה מיקרוויזן?

ברשותך מה שרשמת.

בעניין הPVR: יס עומדים להכניס שירות דומה לזה של סקאיי פלוס, מקליט HD עם מספר LNB כך שניתן להקליט בערוץ אחד ולצפות בערוץ אחר, עם שימוש בEPG ותכונות חכמות נוספות (סיווג תכניות וכיו"ב), ואו לעצור תכנית ולהמשיך לצפות בה בדיליי. עם זאת כנראה שירצו להכניס לשימוש קידוד מקרווויז'ן (MACRO VISION) אשר ימנע הקלטה בכל אמצעי אחר מלבד הממיר.
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

"אשר ימנע הקלטה בכל אמצעי אחר מלבד הממיר (ז"א, PVR)"

אמצעי אחר= מכשיר וידאו חיצוני

בקשר למה שניר אמר

טיונר כפול הוא טוב אך לא מספק כאשר יש בעיה של ניגוד פולריטי (אם כל החבילה על V או H אז אין צורך בLNB כפול)
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אז אני אומר שאם במיקרוויזן שבPVR אי אפשר להקליט שידור מהPVR למכשיר הקלטה אחר

אז הלקוח יכול לבקש מפענח בלי PVR וכן לעקוף את המניעת הקלטת שידור מ יס אל מכשיר הקלטה אחר.

חוץ מזה לא נראה לי שלכל אחד יש כסף ליקנות מכשירPVR כי כניראה מכשיר קשה עולה הרבה כסף.

חוץ מזה אם חברת יס תחייב את כל לקוחותיה להישתמש רק במפענח של PVR כדי לימנוע הקלטת שידור מ יס אל מכשיר הקלטה אחר אז יס סבירות גבוהה שהאנשים יתנתקו מ יס כי אם ה PVR יעלה הרבה כסף מי ישלם את המחיר הכספי היקר?

אז מה יעזור המיקרווויזין בPVR?
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

תשמע, אין לי ויכוח על זה. זה מה שסקאיי עושים, ויש קשר לא-קטן בין מה שקורה עם סקאיי ומה שקורה עם יס (לפחות בכל מה שנוגע לטכנולוגיה). מצד שני, בהחלט יכול להיות שהממירים של יס בארץ מסוגלים (מוכנים מבחינת חומרה) לעשות קידוד מקרו וכל מה שצריך זה רק להפעיל אותם.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אני לא מאמין שבמפענחים הישנים של יס יש אפשרות של מיקרוויזן כי בכל מקרה יש בבית שלי מפענח ישן של יס שאותו הוא חיבר למחשב דרך כרטיס טלוויזיה אז אם הוא מוסיף לכרטיס הטלוויזיה כרטיס מחשב של PVR והכרטיס PVR מקליט מהכרטיס טלויזיה.ומהכרטיס PVR למחשב ומהמחשב לצורב DVD ומה דיסק DVD לנכשיר DVD חיצוני ומשם לטלוויזיה ומהטלוויזיה למכשיר וידאו חיצוני.ובך גם ניתן לעקוף את המניעת הקלטה מהחברת שידור לווין אל מכשיר הקלטה אחר.

לכן אני חושב שכל הרעיון של המיקרוויזן הוא מיותר.
7eva
תותח על
תותח על

שליחה על ידי 7eva »

רמי, אתה בעצמך מבין מה אתה כותב? כי אני לא |upset|

אנסה להסביר בקצרה למה מתכוון רביב.

1) ככל הנראה יס ימליצו לך לעבור לממיר חדש עם אפשרות להקליט ישר לממיר ולראות תחנות מוקלטות אחר כך

2) ממיר הזה הם יתנו לך או בחינם או בתשלום סימלי (כל חודש תוספת של 10-15 ש"ח ואתה מסודר)

3) מממיר הזה לא תוכל להוציא שום וידאו כי זה יהיה מוגן במקרווויז'ן!

4) אף אחד לא יחייב אותך לעבור להשתמש בממיר הזה, כך שתחליט לבד מה אתה מעדיף!

זהו, עכשיו מובן?
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

קשה לי להאמין שיס תתן את המכשיר PVR בחינם או בתשלום מוזל ללקוחות.

בקושי יש לה כסף להעלות עוד ערוצים.

ואם אני לא טועה מכשיר PVR מוציא רעש מהארדדיסק כך שיכול להיות בלילה הרעש יכול להפריע להנות מהשידור.

לי לדוגמא במקלט לווין אקוסטאר של DVR7000HDD שהוא מקליט תוכניות ,יש לו הארדדיסק שמוציא רעשים.

אז אם המחיר היותר גבוה והאפשרות לרעשים והזכות להישתמש במפענח הפשוט שאיתו אפשר להקליט תוכניות מתי שרוצים בעזרת חיבור מכשיר וידאו חיצוני שלא נראה לי יקר במחיר אל המפענח .קשה לי להאמין שהאנשים יקנו מכשיר PVR ועוד עם המיקרוויזן המיותר.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

QUOTE לא אמרת קודם שחברת יס רוצה לצרף למפענח הPVR שלה מיקרוויזן?

ברשותך מה שרשמת.

בעניין הPVR: יס עומדים להכניס שירות דומה לזה של סקאיי פלוס, מקליט HD עם מספר LNB כך שניתן להקליט בערוץ אחד ולצפות בערוץ אחר, עם שימוש בEPG ותכונות חכמות נוספות (סיווג תכניות וכיו\"ב), ואו לעצור תכנית ולהמשיך לצפות בה בדיליי. עם זאת כנראה שירצו להכניס לשימוש קידוד מקרווויז'ן (MACRO VISION) אשר ימנע הקלטה בכל אמצעי אחר מלבד הממיר.

מקליט HD? בקושי יש בחברות הטלוויזיה בלווין בישראל ערוצים המשדרים בפורמט 16:9.אז HD אולי בעוד 5 שנים אם לא יותר.

עם מספר LNB?זה נראה לי גרוע שבפועל יס תעשה את זה כי הלקוחות עלולים להיתמכר לערוצים מחברות השידור בלווין האחרות ולשלם פחות ל יס.

לדוגמא אם הלקוחות משלמים ליס על חבילת שפות זרות רק כדי ליראות את הערוץ האיטלקי C5 או גם בחבילות אחרות כדי ליראות את RTL ו SAT1 וערוץ 10 וCNNוסקיניוז וBBCעולמי ובלומברג אנגליה וMETV ו SAT3 וTVE ואינטרסטאר ורומניהפרו טיוי ו RTMמרוקו וTV5צרפת וARTE וMBC ו LBC וירדן ומצרים ESC1 ואבודאבי ואלגזירה ורוסיה ORT אינטרנשיונל ורוסיה RTRפלנטה ורוסיה TVC גירסה בינלאומית וערוץ האופנה,אז עכשיו הם יודעים שאפשר ליצפות בערוצים האלה בחינם כמו שצופים ב יס .אז הלקוחות עלולים לרדת מחבילת השפות זרות של יס וכניראה מ עוד כמה חבילות כמו חבילת החדשות או החבילה הערבית או החבילה הרוסית ואז יס בעצם מפסידה כסף מהחבילת שפות זרות וכניראה גם מהחבילות האחרות.כמה ערוצים בחבילות האחרות של יס לא ניתן ליקלוט בחינם דרך חברות שידור אחרות מהצלחת לווין הפרטית ?הרוב אני חושב שכן אפשר.

אז קשה לי להאמין שבPVR שלה יהיה מספר LNB.
7eva
תותח על
תותח על

שליחה על ידי 7eva »

HD - הכוונה HARD DISK

2 LNB - הכוונה בשביל להפטר מבעיה של הקלטה ערוץ אחד וצפייה בערוץ שני! ואם הית חושב טיפה, אז אפילו מה שרשמת זה לא הגיעוני, כי בשביל "להמכר" על ערוצים זרים FTA לא תספיק LNB נוסף לצלחת של 1 מ' מכוונת ל 4W. אתה לא חושב רמי? ערוצים שהזכרת נמצאים מ13E ועלה!

:shock:
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אז למה צריך 2 LNB?

כדי ליצפות ולהקליט מספיק רק המכשיר PVR לא?
שלח תגובה