שאלה לגבי יס + VIDEOGUARD

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

אתה יכול לחבר את המקלט של יס למחשב ודרך כרטיס טלויזיה ליצפות בשידור.אז בינתים חברת יס לא נותנת ליקלוט את שידוריה דרך כרטיס לוויני.

ותיקון ל 7 אם יותר לי.

קו הטלפון לא חייב להיות מחובר למקלט של יס כדי לקבל שירותים מיס ,אפשר לקבל שירותים כמו פתיחת ערוצים מסויימים דרך שיחת טלפון למוקד שירות הלקוחות של יס.
7eva
תותח על
תותח על

שליחה על ידי 7eva »

רמי.א,

אני לא מדבר על הזמנת ערוצים...
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

7eva, זה מעניין מה שאתה אומר. אני אבדוק בהסכם ההתחברות שלי. עד עכשיו אף פעם לא חיברתי את הממיר לקו טלפון, כי השימוש הטכני היחיד שלו הוא PPV והוספת ערוצים - שני דברים שאני לא עושה. בכל מקרה, מהזיכרון - לא ראיתי שהקו חייב להיות מחובר. למיטב ידיעתי יס מסכימים לחבר גם אנשים שאין להם בזק בבית. אם לא - זה קרטל, וזה בהחלט לא חוקי.

אגב(NITPICKING) - הפרת הסכם התחברות אינה הפרת חוק, כך שעדיין לא שמעתי מה לא חוקי.

בכל מקרה אסתכל הערב בהסכם ההתחברות, וגם נראה מה יס יענו לי על האי-מייל.

QUOTE moshev,  
תשובה היא מאוד פשוטה (ולא יחידה):

שירותים של יס מבוססים על משוב דרך קו טלפון. צפייה דרך המחשב לא מאפשרת תקשורת עם חברה דרך הטלפון. לפי ההסכם עם הספק (נדמה לי יש שם נקודה הזאת) אתה חייב להיות מחובר לקו הטלפון. אם אתה לא מחובר לקו טלפון - אתה חורג מההסכם, המשמעות -  צפייה לא חוקית!  :wink:  

קיימות עוד כמה סיבות, אבל זאת בהחלט מספיקה בשביל שיגידו לך לא!
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

בוודאות, יס לא מחייבים חיבור לקו הטלפון. כאמור - הדבר נדרש אך ורק כדי לאפשר את כל השרותים הדו כיוונים האמיתיים ( הזמנת סרטים, רכישת ערוצים, זאת בניגוד לכל שרותי המידע ה"אינטראטיביים" האחרים שאינם אינטראקטיביים באמת , אלא עובדים בשיטת הקרוסלה, ולא דורשים חיבור ב upstream )
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

יסלחו לי וותיקי הפורום, אני יודע שאני חדש כאן ובכל זאת הרשו לי לספר לכם על ניסוי שנעשה פעם באיזה אוניברסיטה (איני יודע אם הסיפור אמיתי, או סתם משל שהומצא אך זה לא משנה לצורך העניין).

הכניסו פעם מספר קופים לכלוב ובמרכזו שמו עמוד ועליו בננות.

ברגע שקוף כלשהו ניסה לטפס על העמוד בשביל לקחת בננה, הטיזו עליהם מים בעוצמה. לא עבר זמן רב והקופים למדו לא לעלות על העמוד.

לאחר מכן, הוציאו אחד הקופים ובמקומו הכניסו קוף אחר, שלא היה בכלוב לפניכן.

ברגע שהקוף החדש ניסה לטפס על העמוד - קפצו כל שאר הקופים עליו והחלו להכותו, עד אשר גם הוא הפסיק לנסות ולטפס על העמוד.

אחר כך החליפו עוד קוף, גם הוא ניסה לטפס, גם לו הרביצו - כולם כולל הקוף שאף פעם לא הטיזו עליו מים. כך אחד אחרי השני הוחלפו כל הקופים, ובכל זאת כשהיו מכניסים קוף חדש לכלוב וזה ניסה לטפס על העמוד - היו כולם קופצים עליו ומכים אותו.

ושאלה לחברי הפורום הוותיקים, אתם בטוחים שתגובות ה"לא חוקי" שלכם מבוססות?

ואם לא, מדוע לא לדבר על חיבור יס לממירים חוקיים אחרים, כולל מחשב?

ושאלה נוספת, מישהו מכיר פורום דומה לנושאי כבלים ו DVB-C בארץ? לא באמת משנה לי יס או הוט - התוכן די זהה, פשוט אני מעדיף לקלוט שידורים דיגיטליים ישירות למחשב ולא דרך המרה composite ושליטה IR בממיר חיצוני - זה הרבה יותר מסורבל.

QUOTE בוודאות, יס לא מחייבים חיבור לקו הטלפון. כאמור - הדבר נדרש אך ורק כדי לאפשר את כל השרותים הדו כיוונים האמיתיים ( הזמנת סרטים, רכישת ערוצים, זאת בניגוד לכל שרותי המידע ה\"אינטראטיביים\" האחרים שאינם אינטראקטיביים באמת , אלא עובדים בשיטת הקרוסלה, ולא דורשים חיבור ב upstream )
סמל אישי של משתמש
איש המציאות
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי איש המציאות »

למרות שהמשל שהבאת נחמד מאוד ,

חוששתני שהפורום לא נועד לדיבור בנושא YES .

זה מופיע בכללים של הפורום.

בלי קשר , בזמנו קראתי את החוזה של YES , ויש שם הרבה מאוד הגבלות (הרבה יותר ממה שאתה חושב)

דיבור על נושאים אלה , יכול להוביל לסגירת הפורום ,וגם לתביעה נגדך מצד חברת YES

אין כוונה למנוע ממך להתבטא , או למנוע ממך מידע.

אם אתה רוצה לדבר על נושאים אלה , אז רק במסרים פרטיים , או לא בפורום הזה.

תודה ,

אמיר.
my collection so far :
dreambox7020|UCAS programmer| analog signal meter|manhattan |matrix reloaded|
1.80 + 1.2 + 1.60 dish|1.80 + "24 actuator
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

OK, תודה על התגובה השקולה. אני מבין את החשש ואמנע מלהמשיך ולבטא את הנושא בפורום. אגב, יס ענו לאי-מייל שלי ונראה שהם דוקא מוכנים לעזור בנושא. ובאמת, למה שלא יעשו כך?.

בכל מקרה תודה.

אגב, האם מותר לשאול בנושאים טכניים שיעלו בעקבות העזרה שאקבל מיס?

QUOTE למרות שהמשל שהבאת נחמד מאוד ,  
חוששתני שהפורום לא נועד לדיבור בנושא YES .

זה מופיע בכללים של הפורום.

בלי קשר , בזמנו קראתי את החוזה של YES , ויש שם הרבה מאוד הגבלות (הרבה יותר ממה שאתה חושב)

דיבור על נושאים אלה , יכול להוביל לסגירת הפורום ,וגם לתביעה נגדך מצד חברת YES

אין כוונה למנוע ממך להתבטא , או למנוע ממך מידע.

אם אתה רוצה לדבר על נושאים אלה , אז רק במסרים פרטיים , או לא בפורום הזה.

תודה ,  

אמיר.
7eva
תותח על
תותח על

שליחה על ידי 7eva »

moshev,

תשובה שנתתי בקשר לטלפון היא אחד מהסיבות (כך גם רשמתי) אבל זה לא אומר שהיא הראשית. בכל מקרה אם אתה רוצה לדעת מה חוקי ומה לא חוקי, תפנה לעו"ד ותשאל אותו. כאן יכולים לתת לך רק ההערכות מה כן ומה לא, וגם אם ייתנו אז לא תאמין ותחשוב ש"קופצים אליך" כי הרי מי אנחנו שמבינים בחוקים (וזה באמת כך). אז למה אתה שואל אם בסופו של דבר אתה מטיל ספק בתשובות?

ועל איזה בדיוק נושאים טכנים " שיעלו בעקבות העזרה שאקבל מיס"

אתה רוצה לדבר ועוד אחרי שהם יעזרו לך? לא מבין את השאלה...
Raviv
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Raviv »

משה,

אני בספק (!) לגבי ההצהרה שלך על קבלת תגובה חיובית מיס. בכל מקרה, לגבי החוק

1. אין כיום קאם (תוכנה או חומרה) לשיטה של יס. אם היה, על מנת שיהיה חוקי הוא היה חייב ברשיון (לזכויות יוצרים, עם תשלום תמלוגים) לבעלים החוקיים של נתוני הקאם.

2. החוק הרלבנטי לעניין אלגוריתמים, שיטות קידוד, מפתחות וכו' הוא חוק זכויות יוצרים. בתוך הממיר של יס יש תוכנה (שליס ואו לספקיה יש זכויות יוצרים עליה), יש קאם מובנה (כולל אלגוריתם, נתונים ופרוטוקול תקשורת שעל כולם יש זכויות יוצרים), הממיר מקבל נתונים הנחשבים לזכויות יוצרים (עידכוני מפתחות, EPG ועוד).

3. שילוב הממיר (או הקאם) עם הכרטיס החכם ("החיתון") מהווה, בפני עצמו, יצירה מוגנת ע"פ חוק זכויות יוצרים.

עבירה על חוק זכויות יוצרים היא עבירה פלילית עם מאסר בפועל וקנס. יש להוסיף לזה סעיפים נוספים מחוק העונשין שלעיתים רלוונטים: קשירת קשר לביצוע עבירה, מירמה, גניבה, חוקי צרכנות שונים , חוקים החלים על אמצעי התקשורת בעניין הנשוא, חוק הדואר, עשיית עושר שלא במשפט ועוד [עשויים חול במקרה של כמה גורמים מעורבים, במקרה של גניבת שירותמוצר, מכירה של שירותמוצר שאינו שלך, אי גילוי כל הנתונים לקונה, שימוש בדואר למכירתהשירותמוצר הגנוב ועוד).

הפרט הנכון שהזכרת הוא, שהפרת חוזה לכשעצמה היא נושא למשפט אזרחי. עם זאת, אם ניתן להוכיח שיש עניין לציבור גם הפרה זו עשויה להיכלל במשפט בפלילי (לדוג', הרבה אנשים מושפעים מההפרה ומן הפסיקה).

עכשיו, אני מקווה שלפחות בפורום הזה תכבד את החוקים: לא לדבר על "יס" ושיטת הקידוד שלו.

אנחנו הבנו כבר וקלטנו שיש לנו עניין עם מישהו אינטלגנטי במיוחד וכנראה דרוש לך פורום קצת יותר מתקדם משלנו.
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

רביב, ו 7, אני לא מבין את העוינות.

קיבלתי שהפורום לא מעוניין בנושאים הקשורים ביס ולא משנה מה חוקיותם וכך גם עניתי - לא אעלה נושאים הקשורים לקידוד של יס. אינני מעוניין בפריצות או בהפרת זכויות יוצרים (שאגב עירבבת את כולם ביחד אך יש סוגים רבים ולא כולם מפילים אחראיות על משתמש הקצה - הפרת פטנט (אם הופר) על ידי יצרן ציוד לדוגמא היא בעיה של אותו יצרן ציוד ולא של המשתמש שקנה הציוד - כי למשתמש אין דרך לדעת האם הציוד משתמש בפטנט כלשהו ואם כן ברשיון או שלא, וזו רק דוגמא אחת ללמה לדעתי אתה טועה).

התחלתי לבנות לעצמי PVR אך לפני כמה ימים, ולפני עוד פחות זמן מזה גיליתי שקיים דבר כזה שנקרא DVB, לכן השאלות הרבות שלמיטב דעתי היו גם במסגרת החוק וגם במסגרת הטעם הטוב.

לגבי העזרה מיס - התשובה שלהם היא כרגע להשתמש ביציאת הRF של הממיר שלהם - והשאלה הטכנית (שאותה אשאל גם אותם, אך לוקח להם זמן לענות) היא האם היציאה היא אנלוגית או שהיא בפורמט DVB, האם מישהו ניסה חיבור כזה וכו'.
רמי.א
תותח על
תותח על

שליחה על ידי רמי.א »

כניראה שיציאה אנלוגית היא יציאה עם שני מחברים ימין ושמאל.ודיגיטלית זה רק אחת,אלא אם כן רשום ליד היציאה שזו יציאת MONO.ולא של DIG.

אני חושב DVB יותר קשור לסוג השידור מאשר ליציאות היוצאות מהמכשיר.
7eva
תותח על
תותח על

שליחה על ידי 7eva »

משה, ברוך הבא לפורום.!  |hello|

פשוט שאלות שקשורות ליס מתקבלות פה בזהירות רבה!

לגבי RF, אתה בהחלט יכול להשתמש ביציאה הזאת או ביציאה SCART או ביציאות בננים, אבל כל זה זה יציאות אנלוגיות כמובן :wink:
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

הממיר של יס מוציא אך ורק סיגנל אנלוגי, וזאת מהסיבה הפשוטה שכל הטלוויזות שלנו הן אנלוגיות. לא משנה עם זה RGB ( על ה SCART) או S VIDEO או RCA - זה תמיד אנלוגי.

עד כמה שזכור לי, DVB הוא פשוט תקן הטלוויזה הדיגיטלית המקובל בארופה ( בניגוד לארצות הברית שם מקובל תקן אחר ששמו אינו זכור לי)
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

מה זאת אומרת שני מחברים? RF הוא תמיד מחבר אחד קואקסיאלי, לא?

אני בעבודה, אז לא יכול לבדוק באופן מיידי, אבל הם דיברו ספציפית על יציאת RF. אם היא דיגיטלית, זה אומר שהStream ביציאה כבר מפוענח וכנראה דומה לקליטת לווין ללא קידוד. ואם היא אנלוגית אז האיכות כמובן ירודה יותר, אך עדיין היתרון לאומת composite שאפשר להחליף ערוצים על ידי tuning ולא צריך IR שפחות אמין. אלא בעצם השאלות שאני מנסה למצוא עליהם תשובה כרגע.
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

ועוד שאלה קטנה, כולם מדברים על "חוקי הפורום" אך אני לא מוצא אותם. מישהו יכול לתת לינק?
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

רמי, 7, ניר - תודה על התשובות וסליחה אם הוצאתי פה שדים מהבקבוקים.

אני אנסה היום לראות מה אני מקבל מיציאת הRF שלהם - אם היא נותנת את כל הערוצים שאני רשום להם, זה מספיק טוב גם אם זה אנלוגי. אגב כרגע קיבלתי את כרטיס ה PVR 250 שלי וכמובן כניסת הRF היא NTSC. מישהו יודע אם משהו ייקלט ביציאת הRF של יס?
7eva
תותח על
תותח על

שליחה על ידי 7eva »

moshev,

דרך יציאה כלשהי של הממיר אתה תוכל לראות רק מה שעובד באותו רגע בממיר. ז"א אם ממיר יעמוד על ערוץ 2 אז גם במחשב תראה ערוץ 2. יציאות האלה הן לא נותנות לך "שליטה" על הממיר :wink:
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

תודה 7, חבל שלא...

אני אנסה לשאול אותם ואם לא - חזרה ל IR. :(
ניר
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי ניר »

moshev

אם הבנתי נכון, אתה מנסה לבנות PVR.

שאלה: האם אתה מצפה מהמכשיר הזה שהוא ידע להעביר ערוצים ( כמו וידאו שיש לו טיונר ועושה טיונינג על ערוץ לפי תכנות מראש) ? נראה לי שהתשובה היא כן.

ולכן אומר: כדי לעשות זאת אתה תצטרך "לדחוף" לתוך ה PVR שלך כרטיס שיודע לפענח DVB , וגם איזושהיא קופסא שחורה שתפענח את השידורים של YES. על פי מיטב הכרתי אין דבר כזה. אתה בעצם מדבר על משהו סטייל TIVO. אי אפשר לעשות את זה בלי לבצע אינטגרציה עם ספק התוכן (YES).

אגב, יש שמועות שרצות ומדברות על זה שיס בעצמם עובדים על מפענח שיכלול PVR ואז יתנו לנו אותו בחינם תמורת התחייבות ל 3000 שנות מינוי :D

הכבל היחיד ש"זורמים" עליו כל הערוצים הוא כבל ה RF שנכנס לתוך הממיר. הוא נושא את כל הערוצים בפורמט DVB מוצפן, ואין לך מה לעשות איתו ( מלבד לחבר למפענח של YES) . יציאת ה RF שיוצרת מהמפענח היא אנלוגית למהדרין ונושאת עליה רק את הערוץ שנבחר בממיר. בדיוק כמו ששבע הסביר.

לא ברור לי למה התכוונת ב "IR" אבל קיימת אולי דרך קצת מכוערת להתגבר על הבעיה : ניתן להשיג בשוק מנורות IR שמחקות את השלט. מצמידים אותן לגלאי ה IR של המפענח - וניתן לייצר איתן סיגנל שמעביר ערוצים - באמצעות תוכנת מחשב. כמובן שזה מאפשר אוטומציה מגושמת. אני יודע שזה קיים בגלל שפעם היית לי מעבדת בדיקות שהייתה מצויידת בכמה אופרציות כאלה..
moshev
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי moshev »

ניר - IR - infrared - הוא בדיוק איך שמראש התכוונתי לבנות את זה, ואז שמעתי על DVB וחשבתי שזה יפתור את הבעיה בצורה אלגנטית יותר. כך שכשאמרתי IR - לזה בדיוק התכוונתי. גם אני שמעתי שמועות, אך איכשהו קשה לי להאמין שהפתרון שלהם יהיה גמיש כמו משהו שאפשר לבנות לבד (חיבור רשת, DVD וכו'). קיוויתי שיציאת הRF שיוצאת תתן את כל הערוצים (משהו כמו כבלים אנלוגיים), אך כנראה שאתם צודקים ואין מה לעשות (מלבד IR).
שלח תגובה