איזה ציוד צריך כדי לראות HD?

מדור לנושא שידורי HDTV. קבצים, ממירים, מידע, ציוד, דעות וכל דבר הקשור לקליטת שידורים בחדות גבוהה.
שלח תגובה
odedee
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי odedee »

שלום, אני חדש בפורום.

הייתי היום במוסך ושמתי לב שיש שם ממיר מוזר. אחרי בדיקה קצרה הבנתי שבמקום להתחבר ל-YES או HOT הם מחוברים ללוויין, וחשבתי שזה יכול להתאים גם לנו - מעצבן לשלם 200 ש"ח לחודש ולקבל די מעט. יש לנו פלזמה 50 אינץ' 1080P ו-HTPC שמחובר אליה ב-HDMI (כרטיס גרפי עם צ'יפ 8600GTS של NVIDIA). עד עכשיו ראינו בעיקר קבצי HD שהורדנו מהאינטרנט, ואני רוצה לברר מה צריך כדי לראות ערוצי HD באמצעות צלחת והמחשב הזה.

חיפשתי בפורומים השונים כאן, אבל לא הצלחתי להבין:
-איזה ערוצים הם חופשיים לגמרי באיזה לוויין, ואיזה גודל של צלחת צריך כדי לצפות בהם (וכמה לוויינים אפשר לראות בצלחת יחידה, עם כמה LNB). הערוצים שמעניינים אותנו הם בעיקר באנגלית, אם כי גם ערוץ 1, 2 ו-10 לא יזיקו.
-האם עדיף ממיר set top box (איזה?) או כרטיס PCI למחשב (איזה?)
-אילו ערוצי HD דורשים מינוי, והאם צריך לקנות לשם כך כרטיס נוסף למחשב, שלתוכו נכנס הכרטיס החכם, או שמא זה מתבצע באמצעות תוכנות.

אשמח אם מישהו יוכל לענות או להפנות אותי לקישורים מתאימים.

תודה רבה,
עודד
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

ברוך הבא לתחום.

מומלץ לקרוא כמה שיותר במדור למתחילים. כל השאלות שלך נענות במלואן.

בגדול הלווין העיקרי שמכיל את מירב הערוצים הוא Hotbird שממוקם ב 13 מעלות מזרח מעל קו המשווה ומכסה את כל אירופה והמזרח התיכון. בלווין זה יש אלפי ערוצים במגוון שפות.
את הלווין הזה קולטים עם צלחת בגודל 1 - 1.2 מטר.
ערוצים בעברית נקלטים מהלווין עמוס שממוקם ב 4 מעלות מערב מעל קו המשווה.
לגבי ממירים האפשרויות רחבות מאוד: החל מממירים זולים שקולטים ערוצים חופשיים בלבד, דרך ממירים שמאפשרים הכנסת כרטיס מנוי חוקי וכלה בממירים המאפשרים צפיה (בלתי חוקית) בערוצים מקודדים. הממירים האולטימטיביים הם כאלה בעלי מערכת הפעלה Linux ואפשרות חיבור לאינטרנט. כל מה שאפשר לעשות עם ממיר, אפשר לעשות עם כרטיס מקלט לוויני למחשב.

לגבי קליטת HD - יש מדור מתאים בפורום. מומלץ שתתחיל עם משהו פשוט יותר קודם.

יורם
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
Mutant 200 * Jonsa 180 * Invacom 0.3 * Motorised
odedee
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי odedee »

קודם כל, תודה.

אז בהנחה שאני רוצה לראות את הוטבירד ואת עמוס, ולא לעסוק בניסיונות פריצה של הצפנות, איזה כרטיסים ל-PC מומלצים? בפורום "כרטיסי לווין DVB-S ו DVB-S2 למחשב" מצאתי בעיקר דיון בתוכנות ולא בכרטיסים עצמם. האם זה משום שאין חשיבות לכרטיס?

לגבי ההמלצה לא להתחיל עם HD - האם זה לא יהיה בזבוז כסף לקנות כרטיס/ממיר ל-SD ואז לזרוק אותו כשרוצים HD? נראה לי חבל...
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

כרטיס למחשב:
מומלץ Sky star 2 של Techinsat - סוס עבודה. בעל התמיכה הטובה ביותר.

לקליטת HD - Techno trend TT-3200. מאפשר קליטת ערוצים בשיטת DVB-S2 שבה משדרים רוב ערוצי ה HD. שים לב - אתה צריך מעבד חזק (כגון 6600 או 6700) או לחילופין להתקין כרטיס גרפי של ATI מסידרת 2600 ומעלה שכוללים מפענח h.264 בחומרה.

התכוונתי שתקבל נסיון בקליטת ערוצים רגילים ועם הטכנולוגיה בכללי לפני שתנסה נושאים מתקדמים יותר כמו קליטת ערוצי HD. אתה בהחלט יכול להתקין TT-3200 כבר בהתחלה.
Nokia 9600 - DVB2000 - SCSI * SKYSTAR2 * TT-S2-3200 * OFFSET 1.2 * 0.6DB LNB * Diseqc Motor
odedee
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי odedee »

תודה רבה.

המעבד שלנו הוא Core 2 Duo של אינטל, E6600. כמו שכתבתי, יש לנו כרטיס שמבוסס על NVIDIA 8600GTS - זה מעבד גרפי שמטפל ב-H.264 stream, בחומרה. המחשב הזה כבר הסתדר עם 1080P בעבר, אני מניח שאין הבדל כשהמקור הוא לווייני.

אני מבין שאתה מתכוון לכרטיס הזה. איך מחברים אליו מפענח וכרטיס חכם? הוא מתחבר ל-CI-slot נפרד, משהו כזה?

ועוד שאלה: איזה מנויים/כרטיסים חכמים יכול להשיג מי שגר בישראל?
סמל אישי של משתמש
yoramro
תותח על
תותח על

שליחה על ידי yoramro »

כן זה הכרטיס.
לא יודע אם כרטיס של Nvidia מתאים במקרה הזה. אם מישהו יודע/חושב אחרת - שיתקן אותי.
יש לכרטיס הנ"ל התקן הרחבה שמאפשר הכנסה בתוכו של CAM ובתוך הנ"ל כרטיס חוקי.
נדיר (לפחות בקרב משתמשי הפורום) שימוש בכרטיס חוקי. אם אתה בשיתוף, אתה לא צריך את זה.
לגבי כרטיסים שנמכרים בישראל: הנושא מורכב בעיקר בשל זכויות יוצרים על תוכן. לא תצליח בד"כ לרכוש כרטיסים של חבילות אירופאיות "ממלכתיות" כמו SKY Italia או Nova היוונית. הם פשוט לא מוכרים כרטיסים למי שנמצא מחוץ לטריטוריה שלהם. תפנה למישהו שגר במדינות האלו ותבקש שירכוש עבורך כרטיס על שמו.
היחידים שלא עושים צרות הם ערוצי הסקס....
odedee
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי odedee »

מכרים באיטליה או יוון אין לי כל כך... ראיתי ברשימת הערוצים של הוטבירד שיש באמת לא מעט ערוצי HD של SKY Italia, אבל כולם מוצפנים ב-VideoGuard. אם אין לקנות כרטיסים, מה כוונתך "אם אתה בשיתוף"?
שלח תגובה