יש לי 2 ממירי טופפילד 5000FE בבית, למיטב ידיעתי הממירים עצמם עובדים מצויין וזה רק התכנים שכל פעם נחסמים או זזים ומשנים תדרים וכאחד שלא מבין בזה הרבה לוקח לי זמן להתעלות על הבעיה הזאת אבל בלי קשר לזה הממירים לדעתי בסדר גמור.
יש לי על הגג 3 צלחות
מאחת יחסית גדולה אני קולט את ההוטבירד 13E ולפי רשימת הלווינים גם איזה הוטבירד 7 לא רואה הבדל זה מוצא בשניהם את אותן חבילות ובקיצור מבחינתי זה אותו לוויו וזה הצלחת והLNB שלו שאגב, מעניין אותי למה למשל לLNB הזה יש 2 כבלים שיוצאים ממנו ולמה לאחר יש רק אחד? ככה על הדרך אם מישהו יכול להסביר לי קצת או לכוון אותי למידע פשוט ובסיסי כזה אני אשמח (פשוט נמאס לי להתקשר ולנדנד לבחור שהתקין לי כי הבנתי שאני ממש מציק לו והייתי רוצה לדעת להבין ולהסתדר עם בעיות פשוטות בעצמי).
על צלחת אחרת קטנה יש גם LNB אחד שיוצא ממנו כבל אחד אגב והוא קולט לי את הEUTELSATW2 ויכול להיות לא ברור לי אבל כנראה גם אותו LNB מביא לי איזה INTEL 60 משו לא זוכר אין שם הרבה ערוצים זה גם משהו שהוא עשה לא מזמן כי נעלמו לי כמה ערוצים מלווין אחר שנעלם.
על הצלחת השלישית שלי שלי שדומה בגודלה לשניה אולי קצת יותר גדולה יש 3 LNB אחד מהם הוא רק בשביל 2 ערוצים והוא קולט עמוס אבל זה טוב לי כי אני מחבר דרכו ממיר מופעל של יס לאחד החדרים ויש לי יס. השני הוא של סיריוס והשלישי שהוא גם עם 2 כבלים אין לי מושג איזה משמעות יש לו ולאיזו מטרה הוא שם כי גם כשניתקתי אותו ראיתי עדיין ערוצים מכל הלווינים שהזכרתי אז יכול להיות זה אותו לווין שנעלם והבחור פשוט לא הוריד אותו ויכול להיות שאני באמת מוגבל ולא מבין כלום אבל הוא פיסית היה מנותק היום על שני הכבלים שלו ויכלתי לראות 6 לווינים על 4 LNB כשבעצם זה 5 כי כבר הסברתי על ההוטבירד. כל הסבטוחה הזאת כמובן לא נכנסת אליי הבייתה אלא מתחברת שם ביחד ובקבוצות לכמה מפצלים מתכתיים שכאלה (נראה כמו מפצלים) ואם אני לא טועה איזה ממיר מתח גדול יחסית שתקועים מתחת לבקבוק ביחד בקבוצה, כנראה כדי למנוע הרטבות בתנאי גשם. את רוב הדברים הטכניים האלה העליתי כדי אולי לשאוב קצת מידע או הסבר על איך זה עובד פחות או יותר ומה קורה שם ואיך הממירים שלי והממיר של היס יודעים בעצם להבדיל באיזה LNB להשתמש לאיזה לווינים אם בסך הכל מגיעים הבייתה 2 כבלים.
אבל חוץ ממה שאני רוצה ללמוד ניגש לבעיה האמיתית (סליחה על החפירה אני פשוט צמא למידע)
עכשיו בימים האחרונים בלוויין סיריוס אני מפסיק לקבל קליטה, זאת אומרת יש לי שם כמה ערוצים ברוסית שמאוד עוזרים לי והם פתוחים חופשי וכשאני עומד עיליהם אני מקבל NO SIGNAL אבל יש פס כחול ואין פס ירוק של עוצמה עכשיו לאח שלי יש מערכת דומה בבית ואצלו אין שום בעיה אז אני מבין שזה לא סיריוס בורח לי אלא זה משהו בכל המערכת שלי. בהתחלה חשבתי שאני לא קולט בכלל את סיריוס כי שום ערוץ סיוריוס לא עבד אבל היום הוא נשאר דלוק ככה על NO SIGNAL למשך דקה בערך ופתאום בקליטה מלאה ראיתי את הערוץ וזה לא ברח ובכלל רוב הערוצים בלווין עבדו והכל טוב עד שזיפזפתי לערוץ HUSTLER שהוא היחיד ברשימה שלי מהלווין הזה שמקודד וישר איבדתי את הקליטה וגם בערוצים האחרים גם כן. ניסיתי לעמוד עליו דקה אפילו 5 ללא מועיל, אבל כשחזרתי לערוץ אחר שהוא פתוח גם לאחר כדקה 2 לבסוף קיבלתי שוב תמונה והחלטתי לבחון אם זו מקריות וצפיתי בו יותר מחצי שעה וערוצים רבים אחרים מהלווין וזיפזפתי והכל היה בסדר עד ששוב ניסיתי את ההסטלר וזה שוב הוריד את הקליטה וכל הערוצים נעלמו! עכשיו זה לא כמו בלווינים אחרים או בפעמים אחרות שהקוד לערוץ משתנה והוא נחסם לי שאז אני לא רואה רק אותו אלא ההודעה היא שונה, כשהוא חסום אני מקבל שהשירות חסום אבל פה אני מקבל NO SIGNAL והוא גם גורר אחריו את כל הערוצים בלויין לאיזה דקה אם לא יותר.
מישהו הבין מה הבעיה? מה זה יכול להיות? יכול לייעץ לי מה אני יכול לנסות? תודה! סלבה.
מישהו יכול לייעץ לי בבעיה?
-
- אחלה חבר
בוקר טוב פלדינסלבה
כפי שכתבה יש לך 3 צלחות .השאלה שלי לאיזה לוויינים הם מכוונים וכמה LNB יש לך על כל צלחת.
להוטבירד13E אתה צריך רק LNB אחד עם שני יציאות עבור שני הממירים שברשותך ולכן יורדים לך שני כבלים.
הוטבירד 13E מעשית הם 3 לוויינים כמעט צמודים לכן מספיק רק LNB .
לוויין EUTELSAT W2 נמצא ב-16E יש בערך 200 ערוצים וגם כאן אותו הסבר LNB עם שני יציאות עבור כל ממיר בנפרד על מנת שתוכל לראות תדר אחר מבלי להפריע לממיר השני היות יש תדרים שמשדרים אופקית H ויש תדרים שמשדרים באנכית V והמתח הוא שונה 14 וולט ו18 וולט.
בלווין עמוס הנמצא ב-4W אתה חייב שיהיה LNB עם 4 יציאות 1 עבור הממיר של YES ואחרים עביר שני ממירי הטופילד.
המפצלים הנמצאים ליד הצלחות אליהם מחוברים כל הכבלים של ה-LNB ומשם יורדים שני הכבלים לבית .תפקיד המפצלים לנווט ללוויין שאתה רוצה והם מוגדרים בממיר.
בזמן האחרון יש הפרעות קליטה במספר לווינים ותדרים מסויימים.
על מנת לייעץ לך רצוי שתעלה תמונות של 3 הצלחות שיש לך.
זאב
כפי שכתבה יש לך 3 צלחות .השאלה שלי לאיזה לוויינים הם מכוונים וכמה LNB יש לך על כל צלחת.
להוטבירד13E אתה צריך רק LNB אחד עם שני יציאות עבור שני הממירים שברשותך ולכן יורדים לך שני כבלים.
הוטבירד 13E מעשית הם 3 לוויינים כמעט צמודים לכן מספיק רק LNB .
לוויין EUTELSAT W2 נמצא ב-16E יש בערך 200 ערוצים וגם כאן אותו הסבר LNB עם שני יציאות עבור כל ממיר בנפרד על מנת שתוכל לראות תדר אחר מבלי להפריע לממיר השני היות יש תדרים שמשדרים אופקית H ויש תדרים שמשדרים באנכית V והמתח הוא שונה 14 וולט ו18 וולט.
בלווין עמוס הנמצא ב-4W אתה חייב שיהיה LNB עם 4 יציאות 1 עבור הממיר של YES ואחרים עביר שני ממירי הטופילד.
המפצלים הנמצאים ליד הצלחות אליהם מחוברים כל הכבלים של ה-LNB ומשם יורדים שני הכבלים לבית .תפקיד המפצלים לנווט ללוויין שאתה רוצה והם מוגדרים בממיר.
בזמן האחרון יש הפרעות קליטה במספר לווינים ותדרים מסויימים.
על מנת לייעץ לך רצוי שתעלה תמונות של 3 הצלחות שיש לך.
זאב