מהו המרחק האידאלי למסך HDTV

מדור לנושא שידורי HDTV. קבצים, ממירים, מידע, ציוד, דעות וכל דבר הקשור לקליטת שידורים בחדות גבוהה.
שלח תגובה
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

קראתי קצת באינטרנט ויצאתי מבולבל:

1) יש כלל אצבע שאומר, אלכסון הטלוויזיה כפול 5 = מרחק אידאלי

2) יש מחשבונים שונים שם התוצאה מעט שונה (בערך כפול 4)
http://www.dtvcity.com/lcdtv/lcdscreensize.html

3) חוץ מזה ראיתי באתר מעניין לינק למחשבון בו הם מתחשבים ביכולת ההפרדה של העין ומסיקים שצריך לשבת עוד יותר קרוב במיוחד בשידורים עם רזולוציה גבוהה

http://www.carltonbale.com/ht/calculato ... r_v3.3.xls

אני מתעניין בטלוויזיה 37" עבור מרחק 3.5 מטר, האם זה גודל מתאים?

תודה מראש
dream 500, 1.2 dish, 4W,7W, 7E, 13E ,
yossibed
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי yossibed »

ערב טוב,
המרחק האידאלי לצפיה בכל מסך שהוא הינו פי 5 ומעלה מהאנך של המסך דהיינו גובה התמונה!!!
נתון זה מתייחס לאדם מבוגר ומראה את היכולת של אדם מבוגר לראות את כל התמונה במבט אחד על מנת לא לגרום לעיניים לרצד על פני התמונה (דבר שמעייף את העיין). אצל ילדים זווית הצפיה יותר קטנה משמעותית עקב מיקום שתי העיניים בגולגולת וזווית זו גדלה עם השנים עד להתבגרות מלאה של עצמות הגולגולת.

מסכים רחבים ביחס של 9:16 בטלויזיות CRT נוצרו לראשונה ע"י פיליפס וסוני שהחלו בשיווקם בעולם משנת 1992 בזכות העובדה שסוף סוף הטכנולוגיה איפשרה לייצר שפורפרת קטודית בעלת פרופורציות שכאלה (דבר שעד אז נחשב לבילתי אפשרי). המסכים נוצרו בפרופורציה זו דווקא משום שמחקרים שביצעו שתי החברות הראו שלמרות הסינמסקופ ושיטת השידור הצרפתית D2MAC, זוג עיניים של אדם בוגר ממקדות תמונה בשלמות ביחס מלבני זה, למרות שמיקוד הראיה שלנו אינו בדיוק מלבני אלא דומה יותר לאליפטי ביחס הנתון של 9:16.

טלויזיות הפלסמה בתחילה (1998), וה LCD מאוחר יותר הוצגו מטבע הדברים באותו יחס בדיוק של 9:16.
בבואך לקנות מקרן (LCD או DLP) השיקול בהם לרוב משתנה ומאפשר לצופה לקבל תמונה שמזכירה יותר את המסכים בבתי הקולנוע (סינמסקופ) שם הייחס ברוחב התמונה גדול משמעותית מהייחס לגובה התמונה וזאת משום שהראש בחיי היום יום רגיל לעקוב אחרי תנועות אופקיות ופחות אחר תנועות אנכיות.

למרות הקשקשת הנהוגה בקרב אנשי מכירות גאוותנים או עיתונאים שרק מתיימרים לדעת ולרוב כותבים שטויות, אין כל הבדל בחישוב מרחקי הצפיה בטלויזיות HDTV לסוגייהן וזאת מהסיבה הפשוטה שאף אחת מהן לא חורגת מייחס התמונה המקובל היינו 9:16!!!

בקיצור ידידי היקר בקנותך טלויזיה מכל סוג שהוא מדוד את גובה התמונה במסך בו אתה מעוניין, הכפל את התוצאה ב 5 ותקבל את מרחק הצפיה המינימאלי ממסך זה!!!

אם אני זוכר נכון גובה התמונה של מסכי ה LCD בגודל "37 הינו פחות מ 50 ס"מ, מסקנה המשתמעת מכך היא שמרחק הצפיה אצלך שהינו 3.5 מ' מתאים לך בהחלט!

עצה ידידותית נוספת: בקנותך מסכי LCD אל תקשיב לכל השמועות המקובלות בענף, קנה לך מוצר של טושיבה או סוני, נכון להיום אין אף חברה שמציעה אייכויות תמונה טובות יותר מבלי לסבול מעיוותי תמונה או מהפרעות הניגרמות מאייכות השידורים הירודה הנהוגה עדיין אצלינו באיזור!!!

אני מקווה שהבאתי לך תועלת.
בהצלחה בקניה ותשווה טוב טוב מחירים, קיימים פערים לא סבירים בין החנויות השונות!
ואהבת לרעך כמוך
danwol
תותח על
תותח על

שליחה על ידי danwol »

תודה, עזרת לי מאוד. ידעתי שיש משהו במכפלה של 5 אבל דווקא חשבתי שזה האלכסון, עכשיו זה מסתדר לי יותר טוב.

לגבי סוג הטלווזיה, ממה שראיתי בחנויות, אכן סוני וטושיבה בליגה אחרת, אני גם מאוד התרשמתי מהתמונה של היטאצ'י.

ולגבי פירמות לא ידועות , אני מסכים אתך לחלוטין, מנסים איכשהו למקור שהכל מגיע מאותו מפעל בסין מה שממש לא נכון (מסתבר שמותגים כ ITT metz gretz וכד' כבר לא קיימים 10 שנים והדבר היחידי שנשאר מהם זה מדבקות ששמים על הפנלים....)
dream 500, 1.2 dish, 4W,7W, 7E, 13E ,
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר
Has thanked: 9 פעמים
Been thanked: 45 פעמים

שליחה על ידי י א »

אני צופה במקרן שגובה המסך בערך 1.15 מטר ממרחק כשלוש עד ארבע מטר ונהנה מכל רגע.

המסקנה שלי שבמרחק הצפייה שלך אתה הרבה מתחת למקסימום גודל והגודל בהחלט קובע.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
yossibed
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי yossibed »

קודם כל ציינתי שבמקרנים השיקולים והחישובים הינם שונים לגמריי מבטלויזיות, אני מבין שפיספסת כי לא קראת את הכל. במקרנים שבהם אורך חיי הנורה הם כ-500 שעות+,-, ונורה שכזאת מחירה כ- 500$ ואף יותר לצרכן הרי שמרבית הצפיה במקרנים אלה משמשת לצפיה בנגן ה DVD, שצפיה בו לא עולה בדרך כלל על מספר שעות ספורות ביום, דבר שלכשעצמו גורם לעייפות היסטרית לעיניים אבל במקרה הזה ההנאה אכן גוברת על הכל, בתיקווה כמובן שאת הראיה מלווה מערכת שמע היקפית ואיכותית שניקנת בתבונה ומכויילת וממוקמת בטקט ולא גורמת לרעש וצילצולים מיותרים שאין להם כל קשר לאיכות השמע והפרדת הערוצים והצלילים!!!
בטלויזיה לעומת זאת השיקולים בקניה הינם שונים בתכלית!
הייעוד של טלויזיה הינו היכולת לצפות במכשיר שעות רבות במשך היום מבלי ליצור כאבי עיניים או כאבים בכיס!

אני מאחל לך המשך צפיה מלאת הנאה במקרן שלך.

לילה טוב ומבורך.
ואהבת לרעך כמוך
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

יוסי,

אתה מניח הנחות שגויות ובונה עליהן הרפתקאות.

אני כן קראתי את כל מה שכתבת ודברי חוכמה כתבת. אבל ההתיחסות שלך לשוני בשיקולים לגבי מקרן היתה לעובדה שיש סרטים בפורמט סינימסקופ. אז לידיעתך גם בשידורי טלויזיה שמשודרים ב 16:9 (כלומר דחוס רוחבית) יש סרטים שמשודרים בסינימסקופ ויש שמשודרים ב 16:9 אמיתי. אין כל קשר בין זה ולמרחק הצפייה.

כל הנתונים שסיפקת לגבי חישובי מרחק הצפייה יפים ואולי נכונים (לא בדקתי) ועדיין אני בשלי שאני צופה במסך הזה בכל סוגי השידורים ולא רק DVD ואין לי ולצפוים האחרים שום בעיה.

ב LCD כמובן שבגדלים הגדולים במרחק צפייה של 3-4 מטר שידורים חסרי איכות ניראים על הפנים.

אני רק אוסיף שאני צופה עם סקיילר+דהאינטרליסר.
yossibed
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי yossibed »

יא היקר

אני מבין שאתה מחשיב את עצמך למבין גדול בתחום.........

אשריך.

מכיוון שאני מכבד את הפורום ואותך, אומר לך בשיא הצניעות, שאני מאחל לך חיים טובים ומהנים עם הדיעות השגויות שלך.

איני חושב שמקרן אינו אחד האמצעים הויזואליים הפצצתיים ביותר, אלא שאתה מכליל את דעתך האישית על הכלל, וגם אם היא נכונה בעינייך ללא עוררין, הרי כאחד שבמשך שנים רבות בונה חדרים אקוסטיים, שיודע לא מעט ביחס לכל ישראלי ממוצע על התחום מהשכלה רלבנטית רבת שנים בחו"ל, דעתי כעובדה גלובאלית היא שאתה פשוט מנסה לספק את האגוטריפ שלך ואין לי שום בעיה עם זה, רק שאני כאחד שחי מהתחום לא יכול שלא לגחך לדבריך שפשוט לא מדוייקים בכלל בלשון המעטה!

עדיף לפעמים לשתוק ולהחשב ללא מבין,
מאשר לפתוח את הפה בציניות ולהוכיח זאת!!!

להבדיל ממך איני מתבייש כלל למרות גילי וידיעותי בתחומים שונים להודות בעובדה שאין מה לעשות כי יש דברים שאני לא הכי מתמצא בהם, ואו אז אני נהנה להקשיב לסנן וללמוד מדברי חכמה של אחרים, אבל במיקרה המסויים אתה פשוט מנסה לרמוס עובדות שכל מי שעוסק בתחום לא יכול שלא להרים גבה על השחצנות חסרת ההבנה שלך.

שיהיה לך לילה טוב יקירי

נ.ב. אם אתה עדיין חושב שדברי שגויים בנושא אני יכול להמליץ לך על המון ספרות(באנגלית) שתוכל לקרוא ולהחכים גם בתחום זה לרבות תחומים אחרים שאני יכול ללמוד המון ממך.
ואהבת לרעך כמוך
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

תשמע ידידי החכם, לא ברור לי מדוע אתה תוקף אותי כאילו פגעתי בציפור נפשך אך אני מאידך לא מתימר להיות מבין גדול בנפש האדם.

הבחור שאל שאלה וזכותי לענות לו כראות עיני אפילו אם דברי ניראים בעיניך שטויות.

מצד שני, אפילו אם דעתי ניראית לך שטויות אין לך שום זכות להוציא את מרירות ליבך עלי.

להזכירך - אתה אורח אצלי באתר וכדאי שתקרא את כללי הכתיבה כאן.
yossibed
חבר פורום
חבר פורום

שליחה על ידי yossibed »

אני תוקף??!!

אתה פשוט לא מכיר אותי, אני אחד האנשים הכי נחמדים שיש.

אם דברי לא הובנו כהלכה הרשה לי להתנצל מעומק ליבי בפניך כאדם ולא כמנהל הפורום.

אני מכבד אותך ועוקב אחרי התנהלותך בפורום בעיניין רב, ולא פעם לומד ממך ומכלל מנהלי הפורומים באתר המון דברי חכמה חדשים, מעולם לא תקפתי או התבטאתי בעויינות כלפי אף אחד מהאנשים היקרים כאן, שאני מאוד מעריך ומוקיר אותם.
פשוט לא יכולתי להבליג על המשפט שלך, ואני מצטט:"אתה מניח הנחות שגויות ובונה עליהן הרפתקאות," ביודעי כי איני מבין את הסיבה בנסותך להצביע בפני על השמש ולאלץ אותי להאמין שאני צופה בירח.
אין אדם בר דעת שהיה נשאר אדיש לנסיון כשלך, שמהיכרות דבריך מזה זמן רב עדיין איני מבין את פישרם. אני אוהב אותך ומכבד אותך מאוד מאוד ואיני סבור שיש סיבה אמיתית שתפגע מדברי, כי הם נכתבו מתוך הוקרה רבה באמת לפורום זה ולעומד בראשו.
זכור בצינעה את המשפט:"מכל מלמדי השכלתי".
ושוב סליחה מעומק ליבי.
לילה טוב.
ואהבת לרעך כמוך
Rittberg
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Rittberg »

ואני חשבתי שלעיתים אני הוא זה שמאריך בכתיבה.....

היות והוזכר למעלה נושא של צפייה ממקרן אומר מספר דברים :
1.מקרן משמש לצפייה כטלוויזיה בכלל ושידורי HD בפרט(במיטבו) , DVD ,אינטרנט תמונות וכו.
2.יחסי הרוחב במקרן הם כמו בטלוויזיה - 4*3 ו 16*9
3.מרחק הצפייה המומלץ למקרן הינו 1.5 - 2 פעמים רוחב המסך. ככל שהאיכות המקרן (SCAN LINES, SDE ) והחומר המוקרן טוב יותר - ניתן להתקרב.
4.מקרנים ועייפות : תלוי בטכנולוגיה, ידוע שמקרני DLP גורמים לחלק קטן מהצופים כאבי ראש/עיניים (קשתות) , במקרני LCD וודאי במקרני CRT התופעה לא ידועה .
5.אורך חיי נורה : כ - 1000 שעות +- במקרנים דיגיטאליים. והרבה אלפי שעות במקרני CRT , זאת בהנחה שגודל המסך מתאים למקרן .
6.תנאים סביבתיים : כדי להנות ממקרן בצורה מלאה חייבים חושך לעומת טלוויזיה אשר כמעט ואינה מושפעת מהסביבה.
7.ההנאה : צפייה בחומרי HD על מסך, המוקרנים ע"י מקרנים איכותיים וברזולוציות של 1080P הם "חגיגה" לעיניים ומסבים הנאה רבה לעומת צפייה בטלוויזיה מכל סוג.

המשך צפייה מהנה.
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

הייתי כחולם...

תודה רבה לריטברג על דבריו הנכונים מאד.

yossibed

אתה תקפת בשיא הלשון הבוטה וכל זה כפי הנראה כי לא הבנת את דברי. אני כתבתי שאתה מניח הנחות ובונה הרפתקאות כתגובה לדבריך אלו "אני מבין שפיספסת כי לא קראת את הכל". עצם הכתיבה הזו שלך כבר מביע זלזול באדם שמגיב להודעה שלך, המשכת בביטויים כלפיי כמו אגוטריפ, דעות שגויות, אני מכליל דעתי על הכלל, עדיף לשתוק ועוד כיד דמיונך הטוב. אתה גם עורך השוואות ביננו כאילו שאנחנו מכירים. ואם אינך מבין מה לא בסדר בכתיבה שלך אז אולי באמת אני יכול להמליץ לך על המון ספרות(באנגלית) שתוכל לקרוא ולהחכים בנושא זה.

אני מקווה ששמעת לעצתי וקראת את חוקי האתר. כל מנהל פורום והסגנון שלו ואצלי הדבר החשוב ביותר הוא הכבוד לזולת בכתיבה בפורום. גם כאשר יש חילוקי דעות בנושאים טכניים אין שום סיבה לדרוך ולרמוס אדם רק כדי שתצא צודק. ויכוח טכני מאבד מערכו לחלוטין כאשר מתחילים להשמיץ את הזולת והמשמיץ לא זוכה אפילו בנקודת זכות אחת.

לא מתפקידי לחנך כאן אף אחד, אבל מאחר וזה האתר שלי ואלו הכללים שקבעתי לעצמי אז כך היה וכך יהיה. יצא שהפעם הסגנון הבוטה כוון אלי, אולי זה למזלך. כי אם היה סגנון כתיבה כזה כלפי גולש אחר בפורום הרי שהתגובה שלי היתה הרבה יותר חריפה, והיו דברים מעולם.

על פי תאריך הרישום שלך לפורום לא ברור לי איך הגעת לכאלו מסקנות לגבי אבל זה בכלל לא משנה. אתה חדש כאן ואתה בהחלט יכול לראות את דבריי כאזהרה.

אני מקווה שנוכל להמשיך לראות ולקרוא את דברי הידע שלך אצלנו ונוכל לשים את הפתיחה ברגל שמאל שלך מאחור ולשכוח מה שקרה.
סמל אישי של משתמש
EB1000
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי EB1000 »

yossibed @ 10/4/2007, 21:50 כתב:
אם אני זוכר נכון גובה התמונה של מסכי ה LCD בגודל "37 הינו פחות מ 50 ס"מ, מסקנה המשתמעת מכך היא שמרחק הצפיה אצלך שהינו 3.5 מ' מתאים לך בהחלט!

מה בדיוק יש לזכור? את הגובה ניתן לחשב לכל גודל מסך נתון. 37 אינטש דיאגונל הם כ 94 סמ. יחס 9:16 זה 0.562 מכאן ARCTAN נותן זוית של כ 29.33 מעלות. הגובה ניתן עי מכפלה של האלכסון בסינוס הזוית לכן מתקבל 46 סמ, שזה אומר 45 אפקטיבי במקרה הגרוע (ב LCD אים הבדל גדול בין גודל נראה למוסתר).

קביעת המרחק לא תלויה רק בגןדל המסך. גם לגודל הפיקסל יש חשיבות. גודל זה תלוי בגודל המסך אך גם ברזולוציה. מה שכן, כאשר צופים בשידור SD יש להתחשב ברזולוציה של השידור ולא של המסך כי אין משמעות ל HD בתכני SD

הדרך הטובה ביותר לחשב מרחק זה לא לחשב.. פשוט לסמוך על העיין
The more I see People the more like Pigs..
סמל אישי של משתמש
י א
מנהל אתר
מנהל אתר

שליחה על ידי י א »

הדרך הטובה ביותר לחשב מרחק זה לא לחשב.. פשוט לסמוך על העיין
כל מילה נוספת מיותרת |כן|

(סחטיין על החישוב הטריגונומטרי.. [מתגלגל] )
mikig
אחלה חבר
אחלה חבר

שליחה על ידי mikig »

walla eize kasach..., kmo bebeitar yerushalqaim
שלח תגובה