דף 1 מתוך 2

נשלח: 01 מאי 2005, 12:20
על ידי sathack
מה נשמע ? אני רואה שבינתיים קיבלנו עוד ערוץ חינוכי אחד. סחתיין.
קפריסין חביבה ביותר. ראיתי שם יותר צלחות גדולות (כ- 3 מטר) ממה שאני אראה בכל שארית חיי אני חושב.
לכל מסעדה / פאב בכל עיר תיירותית יש צלחת משלה, עם מקלט סקאי כמובן. וכולם מראים את משחקי הכדורגל. הכל בשביל התיירים האנגליים.
נראה לי שרחוב שלם יכול להסתפק שם בצלחת גדולה וממיר אחד...ממילא כולם מראים אותו דבר.

פרט לכך כל האנגלים שבאים לגור שם מתקינים גם לעצמם צלחות ענק, כדי לקלוט סקאי. התקנה של 3.2 מטר עולה כ- 875 פאונד קפריסאי שהם מעל 8500 ש"ח.
הישראלים שם צריכים צלחות הרבה יותר קטנות בשביל החבילה הרלבנטית לגביהם... ;)

נשלח: 01 מאי 2005, 13:04
על ידי Zacky
ברוך השב אלינו מהאי השכן :)

תעזוב אותך עכשיו שנייה מצלחות...ותספר חוויות מהביקור באי השכן,איך היה הטיול ??? שווה לנסוע לשם לאיזה סוף שבוע ? :)

נשלח: 01 מאי 2005, 14:12
על ידי sathack
לדעתי כדאי לקפוץ לשם לאיזה סופשבוע. האי יפה והאנשים ידידותיים ולא תחמנים. הנוף דומה מאוד לצפון הארץ (שוודאי מוכר לך). ניתן לשכור רכב ולכסות חלקים גדולים מהאי ביום אחד. הכבישים מצוינים, אין פקקים או עומס בכבישים והמרחקים לא אדירים.
קניות לא כדאי לעשות שם כי קפריסין יקרה בערך ב- 20-30 אחוז מישראל בכל דבר - בגדים, אלקטרוניקה וכד'. הפאונד הקפריסאי חזק ושווה ל-10 שקלים כמעט. אפילו המחירים בדיוטי פרי בלרנקה היו יקרים מהמחירים הרגילים בארץ.
אפשר לנוח שם טוב ולטייל הרבה. אם אתה לא רוצה לנסוע בעצמך אתה יכול להגיע לפאפוס ומשם לקחת טיולים יומיים לאתרים שונים בקפריסין, במחיר 120 ש"ח לטיול. שכרנו שם מעין דירה קטנה במלון דירות ב- 25 פאונד ללילה. לשלושה אנשים זה 30 פאונד ללילה. זה כולל מטבח מאובזר,מרפסת ועוד ועוד. נחמד.
יש שם הרבה מסעדות/פאבים ובעיר יש חנויות.
ניקוסיה היא האירופאית ביותר - שדרות רחבות, חנויות מפוארות ובניינים גבוהים.

נשלח: 01 מאי 2005, 15:08
על ידי mr dish
יש דברים נוספים שלא ציינת....בגדול - קפריסין הזכירה לי את ישראל הטובה, הנקיה והבלאדית של שנות ה-70, מקסימום!!! איזה טעם לפירות שלה...גן עדן, כמו גם המיים בנחלים והמעיינות!!! כל חצר בית הכי קטנה מלאה בעציצים מטופחים ופורחים, והניקיון....הניקיון בולט מאד לעין הישראלים המטונפת....

נשלח: 01 מאי 2005, 15:12
על ידי sathack
נכון - טעמתי שם קצת פירות וירקות, ואכן הטעם יותר טוב. מלפפונים ועגבניות כמו שכבר שנים לא טעמנו כאן.

נשלח: 01 מאי 2005, 21:04
על ידי Hlias sat
אכן נכון הירקות והפרות ביוון בעלי טעם של פעם התנאים טובים מזג איור טוב
מי שביקר בצפון יוון יגלה נוף מדהים ואוירה מחשמלת

נשלח: 01 מאי 2005, 21:40
על ידי israeln
צודק בהחלט, אין כמו קפריסין בכלל, ואיה נאפה בפרט.

כבר 5 שנים ,אני פוקד את קפריסין בכל קיץ.
אי משגע...

אני ממליץ לבקר בהרי ה"טרודוס" שהם יותר גבוהים מהחרמון הישראלי, ויש שם כפרים יוונים משגעים.
ניתן לעשות שם טיולי גיפים ועוד.

דרך אגב ,עוד דבר נחמד זה לעבור לחצי הטורקי (ניתן בניקוסיה בלבד) ולבקר ב"פמגוסטה".

אני ממליץ לארגן טיול לחברי הפורוס.......מה אתה אומר ZACK ?

ישראל

נשלח: 02 מאי 2005, 00:28
על ידי schachar
היתי בהרבה מקומות יפים בעולם! דרך אגב כולם יותר יפים מקפריסין!
אבל אף פעם לא הבנתי מה בכל זאת הקסים אותי באי השכן.
רק היום לאחר קריאת השרשור הבנתי שמר דיש צודק בהחלט קפריסין מזכירה את ישראל של פעם, את ישראל הטובה של ילדותינו.

בעניין קפריסין הטורקית בעבר היו הגבלות על המעבר בניקוסיה מהצד היווני לטורקי, הגבלות שחייבו חזרה לצד היווני באותו היום כך שלא היה ניתן לבקר בפמגוסה, אך זה היה לפני 10 שנים אני חושב שהכל שונה כעת גם הצלחות

נשלח: 02 מאי 2005, 15:46
על ידי Zacky
למה לא ??? :)

אפשר לארגן טיול פורום לקפריסין,אבל השאלה...האם הנשים יתנו אישור ??? :)

נשלח: 02 מאי 2005, 17:17
על ידי sathack
כיום אין הגבלות כלל במעבר מהצד היווני לתורכי, אין כבר צורך לחזור באותו יום : הויזה היא לשלושה חודשים. ביקרנו שם בקירניה - עיר עם מרינה יפה ומסעדות על המרינה. רק אסור לקנות יותר מדי כי בחזרה היוונים יכולים לבדוק באוטו ולהחרים מוצרים. אבל ממילא אין שם מה לקנות.
גם בטרודוס היינו, ואכן מקום יפה. מזג האויר קריר - מומלץ מאוד בקיץ שם גם אכלתי STIFADO - בשר בקר ביין ובצל. טעים מאוד.

לגבי איה נפה - לצערי המקום מגעיל ! מלא פאבים רועשים ושתדלנים שרק מנסים לגרור אותך פנימה.
ניקוסיה היא "אירופאית" - שדרות רחבות, בנינים גבוהים וחנויות גדולות ואלגנטיות. מחירים גבוהים.

אפשר בהחלט לשכור בקפריסין איזה פאב לכמה שעות - צלחות גדולות כבר יש שם... :D

נשלח: 02 מאי 2005, 17:41
על ידי mr dish
יותר מכל אני זוכר את הדרך ל"טרודוס"....הכפרים היפהייפים שבדרך להר, המעיינות, הירק והשלווה האולימפית שהתושבים אפופים....הצטרפנו לזקנים שישבו תחת עץ ענק ליד הקפה של הכפר....והם היו נחמדים, מסבירי פנים ואנושיים, כמו שהיינו אנו בכבר....ללא כל שטיקים של תיירות או ביזנס....רק רוח טובה וסבר פנים....אני יצאתי את קפריסין אכול קינאה, גם בגלל שחטפנו שם שני גולים דביליים....במשחק אומלל של סוחר הסמים שיושב היום בכלא....חלפון. :D

נשלח: 02 מאי 2005, 18:02
על ידי י א
לי נראה שאם עושים טיול פורום אז ליוון עדיף!!! נכון, יוסי?

נשלח: 02 מאי 2005, 21:05
על ידי israeln
ZACK ,יש לי אישור מהאישה........

נשלח: 03 מאי 2005, 00:12
על ידי mr dish
......רק ללוטרקי!!!!!!!!!!!!!!!1 זורבה מזמין....on the house.....

נשלח: 03 מאי 2005, 18:45
על ידי Zacky
israeln,

לי אין.... :(

נשלח: 03 מאי 2005, 19:10
על ידי Hlias sat
אין בעיה אשמח לשמש כאיש קשר ומלווה של הקבוצה ביוון
אני דובר יוונית ומכיר היטב את יוון ואת המנטליות היוונית

נשלח: 04 מאי 2005, 10:49
על ידי sathack
קצת חומר לא רע על קפריסין (עברית)

http://www.netravel.co.il/Homepage/deal ... s/text.htm

מה שמוזר הוא, שנתקלתי בהרבה אנשים שנוסעים לאי יותר מפעם אחת. בתור לפנינו בדרכונים היתה אישה שסיפרה למישהו שזו הפעם העשירית שלה בקפריסין !

נשלח: 04 מאי 2005, 10:53
על ידי mr dish
חחחחחחחח.......יש גם כמה אלפי ישראלים חכמים שחזו את הנולד עוד לפני כמה שנים טובות ורכשו נכסי דלא-ניידי באי....בתים, קרקעות וחנויות!!!

נשלח: 05 מאי 2005, 15:05
על ידי sathack
מנה-סטיפדו בקר בחצילים
מנה עיקרית
סוג המתכון-בשר
קושי הכנה:1
מס' סועדים:4

מוצרים

1 ק"ג בשר בקר טרי אונטריפ (חלק שבים האנטריקוט לצוואר) פרוס לחתיכות

8 חצילים בינוניים קלויים, קלופים וקצוצים (לא מופיע בקפריסין...)

2 בצלים פרוסים לאורך

3-4 שיני שום חתוכות

½ קופסאת עגבניות חתוכות לקוביות

אורגנו יבש

3-4 כפות שמן זית

2 כוסות יין לבן

מים


תהליך הבישול
במחבת עם שמן זית מטגנים בצל עד שיזהיב, מוסיפים ו"סוגרים" את
הבשר (מטגנים מכל הצדדים בכדי שיאטם), שום, אורגנו, עגבניות,
חצילים, יין לבן, מלח, פלפל, מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים על
אש גבוהה עד לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך שעה.

נשלח: 05 מאי 2005, 18:24
על ידי י א
מה זה?? זה לא מדור בישול!!