נשלח: 14 אוקטובר 2005, 16:33
טוב.....
אז השתיקה הרועמת בשרשור הזה גרמה לי להפסיק להתעצל ולקוות שמישהו יפתור לי את הבעיה....
מסתבר בשבגירסת DVBProg 4.56.2 הוספה יכולת לבצע Video Streaming מתוכנת ה Prog אל תוכנת Prog אחרת דרך הרשת.
בדקתי את זה והתוצאות מפתיעות לטובה.
כיצד לגרום לזה לעבוד:
1. לוודא שמותקנת גירסת ה Prog המתאימה. ולוודא שבזמן ההתקנה מסמנים את המודול: Prog Media Server (Home Version)
2. לאחר שגורמים לתוכנה לעבוד כרגיל עם כרטיס הלווין שלכם / אמולטור / שיתוף /.... נכנסים לתפריט Settings-> Module list ומוודאים שהמודול הנ"ל מסומן.
3. מסמנים את המודול ולוחצים על כפתור Properties.
4. במסך ההגדרות שנפתח תחת Network Interface בוחרים את כתובת כרטיס הרשת שלכם (ולא כתובת 127.0.0.1 שמופיעה שם כברירת מחדל).
5. לוחצים Apply ואח"כ OK. יתכן ובשלב זה תוכנת ה Firewall שלכם תבקש רשות לפתוח את הפורט המתאים.
6. זהו, סיימנו במחשב השרת.
7. ניגשים למחשב אחר אשר יש לו תקשורת מהירה ב LAN עם מחשב השרת. ברשת אלחוטית רצוי מהירות 54 ולא 11 כדי לקבל שידור נטול תקיעות. על מחשב זה לא צריכים שום דבר מיוחד: לא כרטיס לווין ולא שום דבר אחר!
8. מתקינים על המחשב הנ"ל את תוכנת ה Prog. בשלב ההתקנה או לאחריה, בוחרים Device מסוג Prog Media Client: Mpeg2 or mpa stream.
9. אחרי שהתוכנה עולה, נכנסים לתפריט Settings-> Device Options.
10. שוב תחת Network Interface בוחרים את כתובת כרטיס הרשת של המחשב.
11. תחת Server IP שמים את הכתובת של מחשב השרת.
12. לוחצים OK וזהו.
אם עשיתכם הכל כמו שצריך, ואין לכם חסימות ברשת, תוך מספר שניות תוכלו לצפות במחשב המרוחק בתחנה אליה מכוון ה Prog במחשב השרת!
הערה: ניתן תיאורטית ליבא את רשימת הערוצים ממחשב השרת למחשב המרוחק, אך אצלי זה לא עבד. עקפתי את הבעיה ע"י שיכפול תכולת הספריה Channels ממחשב השרת למחשב המרוחק.
באופן כזה, החלפת ערוץ במחשב המרוחק גורמת להחלפת ערוץ במחשב השרת.
זהו, שיהיה לכם בהצלחה
יורם