מי קולט את הערוצים החדשים של עידן + ?
Re: מי קולט את הערוצים החדשים של עידן + ?
האם מישהו מצליח לקלוט את התדר החדש של המרכז - אפיק 28 (תדר- 530MHz)
באיזורי השפלה - ראשל"צ / רחובות / נס ציונה / מודיעין ...?
ברוב האזורים האלה השידור ניסיוני הזמני נקלט די טוב עם אנטנה כיוונית על התורן שמכוונת במדויק ועם מגבר תורן לידה שכולל גם את המסנן שחוסם את תדרי LTE, שיפצה על ההפסדים בכבל היורד ויוריד את ההשפעה של האתרים הסלולריים הסמוכים.גלובל כתב:האם מישהו מצליח לקלוט את התדר החדש של המרכז - אפיק 28 (תדר- 530MHz)
מה שגם מעניין שבחלק גדול של אזור המרכז והצפון הארץ נקלט גם שידור DVB-T2 של ירדן שבתדר של 546MHZ .
מצורפות מספר תמונות שלו.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
1) איפה נמצא המשדר ? לאיזה כיוון אתה מכוון אנטנה באיזורים האלה ששאלתי או ליתר דיוק ממודיעין ?השידור ניסיוני הזמני נקלט די טוב עם אנטנה כיוונית על התורן
2) למה צריך מסנן לתדרי ה LTE הרי ה LTE בישראל משדר ב - 1800 ו-2600 למה זה מפריע לתדר 530 ?
1) בגלל ששידורי ניסיון הם משודרים כרשת SFN ממספר משדרים בתדר זהה , לא ניתן לדעת ללא מכשיר בדיקה בנקודה הנדרשת לאיזה משדר אפשר יהיה לכוון את האנטנה באותה הנקודה. ויש לזה מספר סיבות. אחת, מרחק מהמשדר הספציפי, שתיים בניית אלומת שידור שמכסה את הנקודה, שלוש מבנה טופוגרפי ( יכול להיות שלמשדר הקרוב ביותר יהיה מיסוך מקפלי קרקע ) ועוד מספר סיבות נוספות.גלובל כתב:1) איפה נמצא המשדר ? לאיזה כיוון אתה מכוון אנטנה באיזורים האלה ששאלתי או ליתר דיוק ממודיעין ?השידור ניסיוני הזמני נקלט די טוב עם אנטנה כיוונית על התורן
2) למה צריך מסנן לתדרי ה LTE הרי ה LTE בישראל משדר ב - 1800 ו-2600 למה זה מפריע לתדר 530 ?
2) אתרים סלולריים ממוקמים בפריסה צפופה ואם אתר כזה נמצא בקרבת מקום ליד האנטנת קליטה של שידורי DVB-T או שאתר סלולרי נמצא באלומת קליטה של האנטנה ( בכיוון של האנטנה הקולטת ), אז תדר נושא שבשימוש ברשת סלולרית מייצר עיוותי אינטמודולצייה שמשבשים את הקליטה של שידורי DVB-T .
כמובן גם, שאם מתקינים מערכת קליטה וגם ללא המסנן אין הפרעות שנוצרות מאתרי סלולר , זה אומר שניתן לא להתקין מסנן כזה, בגלל שרשת סלולרית עוברת פיתוח מתמיד ותוך זמן קצר יכול להופיע אתר חדש שייצור הפרעות כאלה במקום זה בידיוק או שבאתר קיים יבצעו פריסה מחדש של אלומות שידור ואתר קיים שעוד לפני זמן קצר לא ייצר הפרעות יתחיל לשבש את המערכת קליטה ללא המסנן.
כך שמסנן LTE , שבדרך כלל גם משולב כבר בקדם מגבר תורן, הוא רכיב חובה בכל מערכת של אנטנת קליטת שידורי DVB-T ודרך הגב אחד המטרות של השלב הנוכחי בניסוי שמתקיים, היא בדיקת ההפרעות ההדדיות בין האתרים הסלולריים למערכות קליטה של DVB-T .
מסננים מסוג המדובר אמורים לסנן כל התחומי התדרים שמעל ל 800MHZ , כך שגם תדרים כמו 900MHZ שבשימוש במערכות סלולר בישראל גם מסוננים ומפסיקים להפריע לקליטה. לפעמים משתמשים במסננים רק לתחום מוגדר של 800-950MHZ , בגלל שיוצאים מנקודת ההנחה שאלה הם התדרים הכי קרובים ושהם אלה שיכולים להוות בעיה.
צירפתי מאמר שמסביר את הנושא המדובר שמתייחסת לתחום של 800 עד 900 MHZ שבישראל הוא לא לצרכי LTE , אבל גם בשימוש של רשתות סלולר:
https://www.dvb.org/resources/public/wh ... -Study.pdf
https://cdn.rohde-schwarz.com/pws/dl_do ... nd_LTE.pdf
סוף סוף הצלחתי הבוקר לקלוט את הערוצים החדשים ובעזרת אנטנה פנימית בלבד !!
הקליטה של התדר החדש 530 באמת חלשה ולפעמים נעלמת אבל לפחות יש נעילה בממיר .
יש לי גם אנטנה כיוונית מתחת לגג הרעפים זאת לא קולטת כלום בנתיים
אני אנסה לסובב אותה לכיוון אחר ,
בתמונה ערוץ 1 HD וניתן לראות את סוג האנטנה פנימית שאני משתמש ...
הקליטה של התדר החדש 530 באמת חלשה ולפעמים נעלמת אבל לפחות יש נעילה בממיר .
יש לי גם אנטנה כיוונית מתחת לגג הרעפים זאת לא קולטת כלום בנתיים
אני אנסה לסובב אותה לכיוון אחר ,
בתמונה ערוץ 1 HD וניתן לראות את סוג האנטנה פנימית שאני משתמש ...
לצורך קליטה רציפה ותקינה של השידורי הניסיון DVB-T2 שנערכים בישראל לסרוגים כבר מדי כחמש שנים נדרשת אנטנה כיוונית שמותקנת על תורן תיקני, אחרת מדובר על קליטה שבאה והולכת בגלל גורמים רבים. מהגורמים של שינויי הספק במסגרת הניסויים השונים ועד לגורמים של השינויי קליטה בגלל שגם שבזמן שבחדר שבו נמצאת ה"אנטנה" הפנימית שעל הטלוויזיה, באותו חדר הצופים זזים ממקום למקום, תנאי הקליטה משתנים וגורמים למצב שבכל פעם שמישהו זז בחדר, אז הקליטה נעלמת.
זה כמובן לא מצב שבו אפשר לצפות בשידור כזה. מי שעוד זוכר את התופעות האלה עוד מהזמנים של שידורים אנלוגיים יכול להיזכר, שמי שניסה להשתמש באנטנה פנימית לקליטה של שידורי טלוויזיה בישראל, זכה לחוויית צפייה שבה אפשר הייה לראות תופעות של השתקפויות, הכפלות תמונה וכל מיני אפקטים וחזיונות אור קוליים אחרים על גבי מרקע של הטלוויזיה בכל פעם שמישהו היה מטייל בחדר.
והיום, אפילו שלא רואים את כל האפקטים האלה, עדיין ניתן לראות מצב של מעבר ממצב של יש קליטה למצב של אין קליטה בזמן התזוזה בתוך החדר. כשעשוע זה נחמד, אבל כצפייה זה לא מתאים.
זה כמובן לא מצב שבו אפשר לצפות בשידור כזה. מי שעוד זוכר את התופעות האלה עוד מהזמנים של שידורים אנלוגיים יכול להיזכר, שמי שניסה להשתמש באנטנה פנימית לקליטה של שידורי טלוויזיה בישראל, זכה לחוויית צפייה שבה אפשר הייה לראות תופעות של השתקפויות, הכפלות תמונה וכל מיני אפקטים וחזיונות אור קוליים אחרים על גבי מרקע של הטלוויזיה בכל פעם שמישהו היה מטייל בחדר.
והיום, אפילו שלא רואים את כל האפקטים האלה, עדיין ניתן לראות מצב של מעבר ממצב של יש קליטה למצב של אין קליטה בזמן התזוזה בתוך החדר. כשעשוע זה נחמד, אבל כצפייה זה לא מתאים.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
מישהו ראה באיזו איכות משודר ערוץ 1 HD? ביטרייט?
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
י א כתב:מישהו ראה באיזו איכות משודר ערוץ 1 HD? ביטרייט?
האם תוכל לצלם או לתת לינק לאנטנה סבירה שניתן לקלוט את עידן פלוס כמו שצריך?Sys_Admin כתב:לצורך קליטה רציפה ותקינה של השידורי הניסיון DVB-T2 שנערכים בישראל לסרוגים כבר מדי כחמש שנים נדרשת אנטנה כיוונית שמותקנת על תורן תיקני, אחרת מדובר על קליטה שבאה והולכת בגלל גורמים רבים. מהגורמים של שינויי הספק במסגרת הניסויים השונים ועד לגורמים של השינויי קליטה בגלל שגם שבזמן שבחדר שבו נמצאת ה"אנטנה" הפנימית שעל הטלוויזיה, באותו חדר הצופים זזים ממקום למקום, תנאי הקליטה משתנים וגורמים למצב שבכל פעם שמישהו זז בחדר, אז הקליטה נעלמת.
"Samsung QE55Q80T 4K QLED 55
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Zgemma h7s
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Badr 26E-Hellas 39E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
אני קניתי בזמנו את האנטנה הזאת ...מצויינת לקליטת עידן+
https://www.ratzon.co.il/1/%D7%90%D7%A0 ... 7%95%D7%A1
https://www.ratzon.co.il/1/%D7%90%D7%A0 ... 7%95%D7%A1
גלובל היקר עם החוסר קליטה שיש לך כמו אצלי עם האנטנה הזאת אני לא יכול להסתמך
(אל תקח ללב)
(אל תקח ללב)
הבעיה אצלי היא לא האנטנה , אם שמת לב כתבתי מיקודם שהאנטנה אצלי מותקנת מתחת לרעפים בתוך הגג
ולכן הקליטה לא משהו בכלל , אם אוציא את האנטנה החוצה הקליטה תהיה מצויינת זה בטוח ,
הבעיה שאני גר במודיעין שבה אסור להוציא אנטנות וגם אני לא מעוניין לפגוע באיטום של הרעפים בגג ...
בזמנו ניסיתי ועם השידור הקיים של הערוצים הישנים זה עבד מספיק טוב , עכשיו שהשידור הוא נסיוני וחלש
אנטנה מתחת לרעפים ועוד יש גם ציפוי נגד חום ...אז זה כבר לא מספיק טוב ,
לגבי האנטנה ...היא מצויינת ותעשה את העבודה תהיה בטוח בזה .
יותר חשוב שתכוון אותה טוב ותתקין אותה במיקום טוב ,ככה זה נראה אצלי מתחת לגג ...רק שתבין -
ולכן הקליטה לא משהו בכלל , אם אוציא את האנטנה החוצה הקליטה תהיה מצויינת זה בטוח ,
הבעיה שאני גר במודיעין שבה אסור להוציא אנטנות וגם אני לא מעוניין לפגוע באיטום של הרעפים בגג ...
בזמנו ניסיתי ועם השידור הקיים של הערוצים הישנים זה עבד מספיק טוב , עכשיו שהשידור הוא נסיוני וחלש
אנטנה מתחת לרעפים ועוד יש גם ציפוי נגד חום ...אז זה כבר לא מספיק טוב ,
לגבי האנטנה ...היא מצויינת ותעשה את העבודה תהיה בטוח בזה .
יותר חשוב שתכוון אותה טוב ותתקין אותה במיקום טוב ,ככה זה נראה אצלי מתחת לגג ...רק שתבין -
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 14 מרץ 2017, 19:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
אוקי הבנתי
ותגיד מה לגבי הסרטונים שביוטוב על אנטנה מהכבל?
https://www.youtube.com/watch?v=7Lee41VoIWA
https://www.youtube.com/watch?v=QKjMAai979k&t=35s
ותגיד מה לגבי הסרטונים שביוטוב על אנטנה מהכבל?
https://www.youtube.com/watch?v=7Lee41VoIWA
https://www.youtube.com/watch?v=QKjMAai979k&t=35s
זה שווה ערך לאנטנה פנימית כמו חצי דייפול ...אם תוציא את זה החוצה מהחלון ...יעבוד יותר טוב ,
ביקשת המלצה לאנטנה טובה ...אז נתתי לך ,
עכשיו אתה מראה לי אנטנה תוצרת בית שלא מתקרבת בכלל לרמת הקליטה של האנטנה שהצעתי לך .
זה יעבוד אם הקליטה תתגבר ... אז אם אתה לא ממהר לקלוט כבר עכשיו בתקופת הניסיון יתכן שאחרי שהשידור יוגבר
והקליטה של התדרים החדשים תהיה זהה לעוצמה של התדרים הישנים אז גם אנטנה תוצרת עצמית כזאת יכולה להספיק ,
ביקשת המלצה לאנטנה טובה ...אז נתתי לך ,
עכשיו אתה מראה לי אנטנה תוצרת בית שלא מתקרבת בכלל לרמת הקליטה של האנטנה שהצעתי לך .
זה יעבוד אם הקליטה תתגבר ... אז אם אתה לא ממהר לקלוט כבר עכשיו בתקופת הניסיון יתכן שאחרי שהשידור יוגבר
והקליטה של התדרים החדשים תהיה זהה לעוצמה של התדרים הישנים אז גם אנטנה תוצרת עצמית כזאת יכולה להספיק ,
צודק גלובל
ברסמי יש לי על הגג כזה שהזמנתי מסין מהאתר הזה
https://www.tinydeal.com/24ghz-25dbi-16 ... -9842.html
ברסמי יש לי על הגג כזה שהזמנתי מסין מהאתר הזה
https://www.tinydeal.com/24ghz-25dbi-16 ... -9842.html
נו , לא פלא שאתה לא קולט איתה ...
זאת אנטנה לא מתאימה בכלל , זאת אנטנה לתחום תדר 2.4 גיגה הרץ כלומר 2400 מגה הרץ ,
בעוד שאתה צריך אנטנה לתחום UHF שמתאימה לתדר 530 מגה הרץ ,
אתה יכול לראות שהאלמנטים והדייפול של האנטנה שלך הם קטנים מאוד ואילו באנטנה שלי הם רחבים הרבה יותר ,
ככל שהתדר גבוה יותר אורך הגל קטן יותר ולכן האלמנטים אצלך קטנים יותר ...קיצר לא מתאים למטרה !!
זאת אנטנה שמתאימה לקליטת רשתות WIFI וכו'
זאת אנטנה לא מתאימה בכלל , זאת אנטנה לתחום תדר 2.4 גיגה הרץ כלומר 2400 מגה הרץ ,
בעוד שאתה צריך אנטנה לתחום UHF שמתאימה לתדר 530 מגה הרץ ,
אתה יכול לראות שהאלמנטים והדייפול של האנטנה שלך הם קטנים מאוד ואילו באנטנה שלי הם רחבים הרבה יותר ,
ככל שהתדר גבוה יותר אורך הגל קטן יותר ולכן האלמנטים אצלך קטנים יותר ...קיצר לא מתאים למטרה !!
זאת אנטנה שמתאימה לקליטת רשתות WIFI וכו'
- mola10
- תותח על

-
הטכנאי קרמר
- תותח על

צריך לימדוד עם מד שדה את עוצמת האות . ולכוון לקליטה הטובה ביותר . כך אני עושה אצל לקוחות . גם אנטנה המצורפת המקלון. חייב להיות אופקי. ומכוון . עם מד שדה ניתן לכוון למקסימום .