DOLBY ATMOS
-
רמי.א
- תותח על

Re: DOLBY ATMOS
יש לך מושג למה ביו טיוב יש רק 2 סרטונים שמשדרים באיכות 8K ?
גם היו טיוב התחיל להתאשראל?
כלומר להשקיע פחות בטכנלוגיה בידורית כמו המצב בישראל?
גם היו טיוב התחיל להתאשראל?
כלומר להשקיע פחות בטכנלוגיה בידורית כמו המצב בישראל?
נערך לאחרונה על ידי רמי.א ב 10 יולי 2017, 09:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
youtube , היא נותנת את הפלטפורמה, "במה" , שעלייה כל אחד יכול לרקוד את הריקוד שלו. מי שרוצה, youtube נותנת לו את הכלים הנדרשים והוא יכול לפרסם את הסרט שהוא צילם ב 4K , מי שרוצה יכול לפרסם את הסרט שהוא צילם בכושר הפרדה של 8K . אם הנושא קשור או מעניין אותך בדרך כלשהיא, אתה מוזמן להצטייד בכל מה שנדרש לזה שאת הסרט הבא שאתה עומד לצלם, ולא משנה מה נושא של הסרט, אם זה טיול שלך לחו''ל ואתה רוצה להראות לכולם את המקומות המעניינים שביקרת בהם שם, אם זה הרצאה על נושא כלשהו, סרט הדרכה, סקירה טכנולוגית של נושא וציוד או כל דבר אחר, תצלם את כל זה כבר ב 8K ואחרי העריכה במערכת שתומכת בעריכה של 8K תעלה אותו לפלטפורמה של youtube , שהיא כבר תומכת בזה.
אבל, אם אין לך לא רק את הציוד הצילום ועריכה הנדרש לזה ואפילו לא את הציוד קליטה המינימלי לזה, מבלי לדבר כבר על מסך טלוויזיה 8K בגודל מתאים לצפייה בכושר הפרדה זה, אלה לפחות גם לא טלוויזיה UHD מתאימה בגודל נדרש מהשנים האחרונות וגם לא חיבור לאינטרנט שמתאים לצפייה לא רק ב 8K , אלה גם לא ב 4K , ואחרי שכבר יש לך עכשיו את כל התשובות, אתה לא הולך להצטייד בכל מה שנדרש לזה, חבל שתהייה כמו אותו החבר, ששואל ושואל שאלות שמראש ברור שאין לו בכלל מה לעשות עם התשובות שהוא מקבל לשאלות האלה שהוא היה כל כך טרוד בהן.
מצורף סרטון מלפני פחות משנה של בחור שכבר רכש מצלמה קטנה 8K חדשה ונותן סקירה שלה תוך כדי שהוא מספר על כמה מהפרטים הטכניים שלה:
https://youtu.be/J8esUVOF-G4
וגם כמה תמונות של ציוד צילום 8K של יצרנים השונים, לפי הבחירה:
אבל, אם אין לך לא רק את הציוד הצילום ועריכה הנדרש לזה ואפילו לא את הציוד קליטה המינימלי לזה, מבלי לדבר כבר על מסך טלוויזיה 8K בגודל מתאים לצפייה בכושר הפרדה זה, אלה לפחות גם לא טלוויזיה UHD מתאימה בגודל נדרש מהשנים האחרונות וגם לא חיבור לאינטרנט שמתאים לצפייה לא רק ב 8K , אלה גם לא ב 4K , ואחרי שכבר יש לך עכשיו את כל התשובות, אתה לא הולך להצטייד בכל מה שנדרש לזה, חבל שתהייה כמו אותו החבר, ששואל ושואל שאלות שמראש ברור שאין לו בכלל מה לעשות עם התשובות שהוא מקבל לשאלות האלה שהוא היה כל כך טרוד בהן.
מצורף סרטון מלפני פחות משנה של בחור שכבר רכש מצלמה קטנה 8K חדשה ונותן סקירה שלה תוך כדי שהוא מספר על כמה מהפרטים הטכניים שלה:
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
-
רמי.א
- תותח על

תודה על הידע שמעניין אותיSys_Admin כתב:youtube , היא נותנת את הפלטפורמה, "במה" , שעלייה כל אחד יכול לרקוד את הריקוד שלו. מי שרוצה, youtube נותנת לו את הכלים הנדרשים והוא יכול לפרסם את הסרט שהוא צילם ב 4K , מי שרוצה יכול לפרסם את הסרט שהוא צילם בכושר הפרדה של 8K . אם הנושא קשור או מעניין אותך בדרך כלשהיא, אתה מוזמן להצטייד בכל מה שנדרש לזה שאת הסרט הבא שאתה עומד לצלם, ולא משנה מה נושא של הסרט, אם זה טיול שלך לחו''ל ואתה רוצה להראות לכולם את המקומות המעניינים שביקרת בהם שם, אם זה הרצאה על נושא כלשהו, סרט הדרכה, סקירה טכנולוגית של נושא וציוד או כל דבר אחר, תצלם את כל זה כבר ב 8K ואחרי העריכה במערכת שתומכת בעריכה של 8K תעלה אותו לפלטפורמה של youtube , שהיא כבר תומכת בזה.
אז אם כבר יש מצלמות של 8K
אז איזה ערוצי לווין משדרים באיכות תמונת שידור של 8K עם HDR ?
ותתן בבקשה ניחוש מתי לדעתך ערוץ 2 של מדינת ישראל, ישדר באיכות תמונת שידור של 8K ?
אני מבין שעוד אין סמארטפון שמצלם באיכות תמונת שידור של 8K.
בקשר למצלמות, לא רק שמדובר על מצלמות חדשות, אלה שכל סרט ברוחב של 38MM וצפונה ניתן לדגום לכושר הפרדה של 8K , כמובן שגם את הסרטים של 70MM , כך שכל הסרטים שצולמו כבר משנות ה 40 המוקדמות ניתן לבצע בהם דיגיטצייה מלאה ל 8K .
בתחום של שידורי לוויין יש למשל NHK שכבר מספר שנים מבצע את השידורי ניסיון מזדמנים דרך לוויין בתקן 8K שמכונה בשם Super-Hi Vision . יש להם את כל שרשרת הציוד, מהציוד צילום, עריכה והפצה, דרך שידור לוויין וקרקעי ועד לציוד קליטה ביתי.
http://www.nhk.or.jp/8k/tech/index_e.html#
https://www.ibc.org/delivery/hevc/h265- ... 65.article
https://www.ibc.org/tech-advances/nhk-a ... 16.article
http://www.sportsvideo.org/2015/10/16/s ... roduction/
ויש גם אחרים. אבל כל עוד אין לך שום ציוד לקליטה מתאים, לא רק ל 8K , אלה גם ל 4K , כל הנתונים האלה לא יעזרו לך בשום צורה.
בקשר לערוץ 2 . אם עד היום הם עוד לא הצליחו להגיע לשידור SD מלא, אז הערכה זהירה והכי אופטימית תהייה, אף פעם.
ובקשר לסמראטפונים, הדבר כלל לא קשור לנושא, כי בגלל המגבלה הטבעית של גודל החיישן בהם, לא יהיה אף פעם שום סמארטפון שיוכל לצלם לא רק ב 8K , וגם לא ב 4K , ואפילו על HD אמיתי אין מה לדבר בסמארטפונים. אבל לאנשים שלא מבינים כלום, מוכרנים אוהבים למכור סיפורים על סמרטפונים והאנשים כאלה שלא מבינים כלום בטכנולוגיה חושבים שהסמארטפונים האלה יכולים להחליף להם מצלמה אמיתית ולצלם באיכות תמונה דומה למצלמה של ממש.
בתחום של שידורי לוויין יש למשל NHK שכבר מספר שנים מבצע את השידורי ניסיון מזדמנים דרך לוויין בתקן 8K שמכונה בשם Super-Hi Vision . יש להם את כל שרשרת הציוד, מהציוד צילום, עריכה והפצה, דרך שידור לוויין וקרקעי ועד לציוד קליטה ביתי.
http://www.nhk.or.jp/8k/tech/index_e.html#
https://www.ibc.org/delivery/hevc/h265- ... 65.article
https://www.ibc.org/tech-advances/nhk-a ... 16.article
http://www.sportsvideo.org/2015/10/16/s ... roduction/
ויש גם אחרים. אבל כל עוד אין לך שום ציוד לקליטה מתאים, לא רק ל 8K , אלה גם ל 4K , כל הנתונים האלה לא יעזרו לך בשום צורה.
בקשר לערוץ 2 . אם עד היום הם עוד לא הצליחו להגיע לשידור SD מלא, אז הערכה זהירה והכי אופטימית תהייה, אף פעם.
ובקשר לסמראטפונים, הדבר כלל לא קשור לנושא, כי בגלל המגבלה הטבעית של גודל החיישן בהם, לא יהיה אף פעם שום סמארטפון שיוכל לצלם לא רק ב 8K , וגם לא ב 4K , ואפילו על HD אמיתי אין מה לדבר בסמארטפונים. אבל לאנשים שלא מבינים כלום, מוכרנים אוהבים למכור סיפורים על סמרטפונים והאנשים כאלה שלא מבינים כלום בטכנולוגיה חושבים שהסמארטפונים האלה יכולים להחליף להם מצלמה אמיתית ולצלם באיכות תמונה דומה למצלמה של ממש.
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
לגבי סמראטפון אז האיפון 7 בהחלט מצלם 4K וידאו אבל ב 30 פריים לשנייה.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
ההבדלים המדוברים והמהותיים בין "מצלמות" של סמארטפונים לבין מצלמות אמתיות, הם לא בכמות פריימים לשנייה, כמות פיקסלים לפריים או ב BITRATE ויחס דחיסה ועיבוד, אלה בשני דברים אחרים שבדרך כלל אנשים שלא עוסקים בתחום לא מכירים אותם. מדובר דבר ראשון בגודל פיזי של החיישן של המצלמה. בכל הסמארטפונים גודל חיישן של המצלמה, היא יותר קטן בהרבה מגודלו של ציפורן קטנה. לעומת זה, במצלמות אמתיות גודל של חיישן, הוא כרבע מגודלו של כל מכשיר הסמארטפון הממוצע כולו, אם מדובר על מצלמה FULL FRAME או אפילו כגודלו של כל הסמארטפון, אם מדובר על חיישן של מצלמה עם חיישן בגודל בינוני ( 70MM ) . כתוצאה מכך נוצרים הבדלים גם בפרספקטיבה, עומק שדה, גודל של כל פיקסל בודד שמתורגם גם לנגזרות אופטיות שלו מכך וברגישות כללית של החיישן ב ISO גבוהה, בטווח דינמי של החיישן וכו'. על ההבדלים האלה לא ניתן לגשר באמצעים טכנולוגיים, בגלל שבמהותן מדובר בהבדלים ובאילוצים אופטיים ופיזיים ובחלקם גם אלקטרוניים. הדבר השני שמדובר עליו, אלה הן עדשות ( אופטיקה ) של המצלמה. אם בסמארטפונים מדובר על משהו שלא דומה כלל לאופטיקה של ממש, אז במצלמות אמתיות משתמשים במערכות שונות ומתחלפות של מערכות עדשות, שכל אחת מהן משמשת ליעוד שונה ולא ניתן כלל להשוות את התוצאות שמתקבלות ממערכות של עדשות אמתיות לבין הדבר הזה שנמצא לפני החיישן של הסמארטפון.י א כתב:לגבי סמראטפון אז האיפון 7 בהחלט מצלם 4K וידאו אבל ב 30 פריים לשנייה.
ההבדלים הכוללים ניתן להשוות להבדלים באיכות של מוזיקה שמושמעת ממרחק של כמה מטרים מרמקול של פלאפון למוזיקה שמושמעת מהרמקולים של מערכת קולנוע ביתי למשל.
מצורף איור שמדגים הבדלי גדלים של חיישנים שונים:
- י א
- מנהל אתר

- Has thanked: 9 פעמים
- Been thanked: 45 פעמים
אבל גודל החיישן זה דבר אחד וצפיפות הפיקסלים (או גודל פיקסל) זה דבר נוסף.
מה שקובע את הרזולוציה היא לא גודל החיישן אלא כמות הפיקסלים.
מה שכן קובע גודל החיישן זה את איכותו והיכולת שלו לקלוט פוטונים אור כדי לייצר תמונה איכותית בתנאי אור לא אופטימליים.
מה שכן קובע גודל החיישן זה את איכותו והיכולת שלו לקלוט פוטונים אור כדי לייצר תמונה איכותית בתנאי אור לא אופטימליים.
כל טוב ובריאות לכל באי הפורום..
נתחיל מגודל חיישן, כמות הפיקסלים והיחס ביניהם. אם יש שני חיישנים שהכמות הפיקסלים בהם זהה ( רזולוצייה או כושר הפרדה זהה ) , אבל כל אחד מהחיישנים יהיה בגודל שונה. כתוצאה מכך החיישן שגודלו יהיה גדול יותר, גם גודל של כל פיקסל יהיה גדול יותר, בצורה יחסית. וכמובן שגודל של פיקסל, הוא אחד הגורמים החשובים ביותר שקובעים את איכות התמונה המתקבלת מהחיישן ואת ההתנהגות של החיישן ב ISO גבוהה. ובמקרה שלנו, ההבדלים בגודל של פיקסל, הם לא באחוזים ואפילו לא בעשרות אחוזים, אלה במאות ואלפי אחוזים. דבר שמתורגם להבדלים קיצוניים ביותר שלא ניתן כלל לגשר עליהם.י א כתב:אבל גודל החיישן זה דבר אחד וצפיפות הפיקסלים (או גודל פיקסל) זה דבר נוסף.
גם בקשר לרגישות לאור ( כמות הפוטונים שנקלטים בחיישן ) הנושא הוא זהה. ניתן להמחיש את זה, בצורה הבאה: נניח שיורד גשם ( טיפות גשם ידמו את הפוטונים שנקלטים בחיישן ) ויש לנו שני כלי קיבול למים, בעלי שטח פנים בגדלים שונים, נניח אחד זה כוס או קנקן ( שמדמה את החיישן הקטן של הסמארטפון ) והשני הוא הגיגית ( שמדמה את החיישן הגדול יותר של המצלמה האמתית ) , אחרי שנציב את שני הכלים האלה לאותו הזמן, באותו הגשם, נגלה שהכלי בעל שטח פנים גדול יותר קלט יותר טיפות. במקרה של החיישנים, זה יתורגם לרגישות לאור ולתמונה איכותית יותר.
על הנושא של האופטיקה ורגישות לאור, אפילו כבר יהיה מיותר לדבר. בגלל שהגודל של האלמנט הקדמי שבמערכת העדשות של מצלמה אמתית, ( אלמנט שבין היתר קובע, כמה אור ייקלט בתוך החיישן ), הוא לא פי עשרות יותר גדול, כמו שבמקרה של החיישנים, אלה כבר, פי מאות, דבר שמגדיל את ההבדלים כך, עד שכבר מדובר בסדרי גודל שונים.
-
רמי.א
- תותח על

אבל לא כולם מרגישים את ההבדל בין צילום של סמארטפון מתקדם לבין מצלמה שהיא לא כחלק מסארטפון.
גם אם אני לא מתכוון לקנות את אז אני מעדיף בשביל הידע לדעת כל כל מיני דברים שאולי בהמשך ולא בשביל משהו רע שהידע הזה יעזור לי
גם אם אני לא מתכוון לקנות את אז אני מעדיף בשביל הידע לדעת כל כל מיני דברים שאולי בהמשך ולא בשביל משהו רע שהידע הזה יעזור לי
נערך לאחרונה על ידי רמי.א ב 11 יולי 2017, 04:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
מי שלא מרגיש את ההבדלים באיכות תמונה, הולך לרופא עיניים, נבדק, הרופא מתאים לו את זוג משקפיים עם המספר שיכול לתקן את הליקוי הראייה שלו וברגע שבן אתם כבר רואה בצורה תקינה ולא צלליות מרצדות או דמויות מטושטשות, הוא גם מתחיל לראות את ההבדלים ויכול ליהנות מאיכות תמונה טובה.
מדובר כאן אל נושאים פרקטיים ומעשיים ביותר, שאם אתה לא מתכוון לממש את התשובות שאתה מקבל לשאלות שאתה שאול, אז גם מיותר לגמרי לשאול את השאלות האלה מלכתחילה. מי שלא מתכוון לרכוש מערכת קליטה מתאימה למשל, כולל טלוויזיה, מערכת קולנוע ביתי, רמקולים נדרשים וכ', בשבילו כל הנתונים האלה על שיטות שידור ועל התכנים שקיימים היום יהיו מיותרים ביותר. ובפעם הבאה שהוא ישאל, כבר ממלאה לא יענה לו.
מדובר כאן אל נושאים פרקטיים ומעשיים ביותר, שאם אתה לא מתכוון לממש את התשובות שאתה מקבל לשאלות שאתה שאול, אז גם מיותר לגמרי לשאול את השאלות האלה מלכתחילה. מי שלא מתכוון לרכוש מערכת קליטה מתאימה למשל, כולל טלוויזיה, מערכת קולנוע ביתי, רמקולים נדרשים וכ', בשבילו כל הנתונים האלה על שיטות שידור ועל התכנים שקיימים היום יהיו מיותרים ביותר. ובפעם הבאה שהוא ישאל, כבר ממלאה לא יענה לו.
-
רמי.א
- תותח על

לא חייבים לעשות את כל מה שיודעים ובכל זאת הידע יכול לעזור בהבנת הדברים לאנשים אחרים שיוצא להם לראות את זה והם רוציפ לעשות את זה.Sys_Admin כתב:מי שלא מרגיש את ההבדלים באיכות תמונה, הולך לרופא עיניים, נבדק, הרופא מתאים לו את זוג משקפיים עם המספר שיכול לתקן את הליקוי הראייה שלו וברגע שבן אתם כבר רואה בצורה תקינה ולא צלליות מרצדות או דמויות מטושטשות, הוא גם מתחיל לראות את ההבדלים ויכול ליהנות מאיכות תמונה טובה.
ומה הקשר ללא מרגיש הבדל בתמונה?
אני רואה את הדברים בצורה טובה מאוד ואני לא מרגיש הבדל בין צילום שנעשה בסמארטפון איכותי לבין צילום שנעשה במצלמה שהיא לא כחלק מסמארטפון.
ובקשר ל 4K כנראה שיקח עוד הרבה זמן עד שיהיו הרבה יותר תכנים באיכות הזאת ב 4K
אפילו התחרות החדשה של האירוויזיון תקועה ביו טיוב באיכות תמונת שידור של 1080P
https://www.youtube.com/channel/UCizHqV ... obg/videos
-
רמי.א
- תותח על

מילא המשדר לוויני או קרקעי אבל אפילו מצלמת HD לשידור איכות HD 720 ביו טיוב חברת קשת עד עכשיו לא קנתה?
https://www.youtube.com/watch?v=47M-_OL_DUw
אני בהלם
https://www.youtube.com/watch?v=47M-_OL_DUw
אני בהלם
וואו ...רק אל תהיה בהלם ! ..אתה באמת חושב שהיוטיוב זה המדד לאיכות וסוג הציוד באולפני קשת ?
ולמה אתה חושב שלא קנו מצלמת HD בגלל שמישהו בחר להעלות ליוטיוב את הסרטון באיכות נמוכה ?
ומה הקשר בין איכות הסרטון לבין הציוד שקיים באולפני קשת ....עולם המושגים שלך מעוות מחוסר ידע וחובבניות !!
ובכלל הסידרה הזאת הופקה עבור קשת ע"י חברה פרטית וצולמה ע"י חברה אחרת ....חברות שאינן חלק מקשת ,
בחרו להעלות את הוידאו לאינטרנט באיכות נמוכה יותר ...כי - זה מהיר יותר , כי זה לוקח פחות זמן , כי בנכו
רוב הנוער שצופה בחרא הזה בסמארטפון לא יבחין בין איכות כזאת לאיכות גבוהה יותר ,
ולמה אתה חושב שלא קנו מצלמת HD בגלל שמישהו בחר להעלות ליוטיוב את הסרטון באיכות נמוכה ?
ומה הקשר בין איכות הסרטון לבין הציוד שקיים באולפני קשת ....עולם המושגים שלך מעוות מחוסר ידע וחובבניות !!
ובכלל הסידרה הזאת הופקה עבור קשת ע"י חברה פרטית וצולמה ע"י חברה אחרת ....חברות שאינן חלק מקשת ,
בחרו להעלות את הוידאו לאינטרנט באיכות נמוכה יותר ...כי - זה מהיר יותר , כי זה לוקח פחות זמן , כי בנכו
רוב הנוער שצופה בחרא הזה בסמארטפון לא יבחין בין איכות כזאת לאיכות גבוהה יותר ,
-
רמי.א
- תותח על

הסרטון הזה הועלה על ידי חברת השידור וההפקה קשת , כי יוצר הסדרה אסי עזר, יצר את הסדרה הזאת בשביל החברה הזאת שאין לה מצלמות של תמונה איכות של HD ,
זאת בעיה
ואני מכיר לא מעט צעירים בגילאי 16-29 שאמרו לי שהם מעדיפים חדשנות כולל איכות תמונת שידור יותר טובה ולכן הם מעדיפים עד כמה שאפשר לעבור לסמארטפונים יותר מתקדמים , ונראהלי שגם בחברת קשת הם יודעים על זה ושעד עכשין הם לא מעדיפם להשקיע כסף על מצלמה שמצלמת בתמונת איכות שידור של HD כלשהי.
זאת בעיה
ואני מכיר לא מעט צעירים בגילאי 16-29 שאמרו לי שהם מעדיפים חדשנות כולל איכות תמונת שידור יותר טובה ולכן הם מעדיפים עד כמה שאפשר לעבור לסמארטפונים יותר מתקדמים , ונראהלי שגם בחברת קשת הם יודעים על זה ושעד עכשין הם לא מעדיפם להשקיע כסף על מצלמה שמצלמת בתמונת איכות שידור של HD כלשהי.
אתה מקשקש קישקושים ללא ידע ....מי אמר לך שאין להם מצלמות HD ??החברה הזאת שאין לה מצלמות של תמונה איכות של HD ,
כל המצלמות היום הם HD אולי לא 4K אבל בטח HD , שוב אני אומר זה שלא העלו את זה ליוטיוב ב HD
לא אומר כלום , אתה סתם נתפס לשטויות ומסיק מסקנות שאין להם קשר לעולם המקצועי ...
-
רמי.א
- תותח על

אז איזה סיבה יש להם לשדר את זה לא באיכות של HD ?גלובל כתב:אתה מקשקש קישקושים ללא ידע ....מי אמר לך שאין להם מצלמות HD ??החברה הזאת שאין לה מצלמות של תמונה איכות של HD ,
כל המצלמות היום הם HD אולי לא 4K אבל בטח HD , שוב אני אומר זה שלא העלו את זה ליוטיוב ב HD
לא אומר כלום , אתה סתם נתפס לשטויות ומסיק מסקנות שאין להם קשר לעולם המקצועי ...
כאשר הרב צעירים בעד חדשות ואיכות יותר טובה
וגם נראה לי שאין לחברת קשת בעיה להיות למשל בחברת בזק לקוח עסקי ולקבל אינטרנט של מהירות העלאה מאוד גבוה בצורה שגם מאוד קל להעלות קבצים של תכנים שהם באיכות הרבה יותר טובה
שידור ביוטיוב זה לא ממש שידור ....יכולות להיות המון סיבות למה לא העלו את זה ב HD מלא ,
ניסיתי להסביר חלק מהן קודם ....אבל אתה לא ממש רוצה להבין וממשיך להתיחס לזה כאילו זה שידור שגם מראה
את סוג הציוד שיש באולפנים של קשת , אז נראה לי שחבל להמשיך להתקשקש איתך כאן בנושא הזה ...
ניסיתי להסביר חלק מהן קודם ....אבל אתה לא ממש רוצה להבין וממשיך להתיחס לזה כאילו זה שידור שגם מראה
את סוג הציוד שיש באולפנים של קשת , אז נראה לי שחבל להמשיך להתקשקש איתך כאן בנושא הזה ...
-
רמי.א
- תותח על

ואני עניתי לך על הסיבות שאתה רשמת לי והוכחתי לך שזה לא סיבות נכונות, כי אין להם מצלמות של HD
נערך לאחרונה על ידי רמי.א ב 12 יולי 2017, 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.