ממונעת או קבועה

כל השאלות והדיונים על לווינים, ציוד קליטה, ממירים, ערוצים חדשים, כרטיסי לווין, קידודים ועוד.....
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

Re: ממונעת או קבועה

שליחה על ידי הטכנאי קרמר »

כתבתה שיש לך כמה צלחות ממונעות על הגג כולל 3.6 מטר . זה דבר מעניין. סתם ליראות שאני יראה והחברה . ללא הסבר טכני . סתם מתוך סקרנות . אם אין לך תמונות זה אומר שאתה כותב הכול תאורתית . .... נכון?

אני כמעט הפסקתי לעלות על גגות . ואני בטח לא יתקין צלחת ממונעת . שההתקנה לא פשוטה

אז סתם ליראות צלחת ממונעת של 3.6 מטר . וספר מה אתה קולט שם . בלי תרוצים

פעם גם המנהל הראה את הצלחת הגדולה שיש לו . כאשר העביר אותה לבית החדש . עם רכב מיוחד

אם תראה תמונות של הצלחות כולל הנוף שלך בגליל . אתה דובר אמת . אם אין תמונות . אז הכול בתאוריה אצלך
שנה טובה
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

גם 8M8M התקין צלחת 3.6 על הגג שלו. צלחת מיקצועית . הראה בתמונות איך מתקינים אותה . צלחת קבוע .
אז מה הבעייה שלך להציג בפני הגולשים תמונות מהגג שלך.
שנה טובה
סמל אישי של משתמש
moshe2go
תותח על
תותח על
Has thanked: 22 פעמים
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי moshe2go »

תחושה שזה לא יגמר בלי תמונות... :rolleyes:
לו אני במקומו של Sys_Admin הייתי אפילו מעלה תמונות של בית אחר, מוצא משהו ברשת, רק בשביל שקרמר ירד ממני.
במילא הוא לא יודע היכן הוא גר ;)
תכלס נחמד לראות התקנה שכזו. לא ברור לי איך ניתן להתקין צלחת גדולה כזו על בית: מדובר בבנין או בבית פרטי?
איפה התמונות של m8m8?
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים

"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

8m8m התקין צלחת של 3.6 מטר . צילם את כול מהלך ההתקנה . הלחימו לבסיס הגג בסיס ממתכת . ועבד צוות מיקצועי . אולי היא ביכל ממונעת . לא זוכר כבר . שלח לו מסר . יתן לך קישור . מלחת עם צלעות . לא חתיחת אחת .

לצלם סתם הוא לא יכול . כי צלחת 3.6 ממונעות . כמו שהוא כותב . אין בנימצא , ולצלם מהכביש לא ניתן . והןא כותב שיש לו על הגג כמה צלחות ממונעות 1.8 ו3.6 מטר . כניראה חלם בליילה שיש לו דבר כזה .

סתם כתב דברים לא לעניין . כותב בנידמה לי . שיש לו ידע וצלחות. ונידבק לחפרים.

סתם הכול קשקשת ברשת
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על
Been thanked: 33 פעמים

שליחה על ידי Sys_Admin »

אני יכול לצרף תמונה, רק מה זה יעזור, ממילא קרמר לא יכול להבדיל בין צלחת, סיר או מחבת. ובשבילו כל זה, זה סתם סלט של אנטנות וכמו סינית מסורתית :lol:
מצד הזה של הבית ניתן לראות את אנטנה בגודל של 3.6 מטר heavy duty , את אנטנה MESH של KTI בגודל של 3.1 מטר, את תורן תקשורת בגובה של 10 מטר שעליו מותקן עורק מיקרוגל לתקשורת DATA , מה שהמשתמש הפשוט מכנה "חיבור אינטרנט" במהירות של 1GBPS ואת האנטנה GRID שלו לתחום תדרים מעל 2.5GHZ , אנטנה אומנית לתקשורת וכמובן הכי חשוב, על מיתר של התורן מונף דגל ישראל. :lol:
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

יפה מאוד . כמו שכתב הגולש לפני . עבר ליד איזה מיבנה של בזק וצילם מילמטה .
לגבי טיב הצלחות . הם באמת מיקצועיות ויקרות הצלחת השמאלית רשת שחורה . לא תזוז לעולם. עבדתי עם אחת כזו ליקלוט את הלוויין מסין 105.5 . היא יציבה הבסיס שלה 3' . גם הצלחת של 3.6 מטר . יציבה ותפוסה חזק לגג ולא תזוז . אבל ...... צלחות הג'נסה 1.8 מטר . עם הגב הסתנדרתי של מסגר שבונה את הגב . שאוחז בצלחת חלש . ברוח חזקה זה יזוז במיוחד ממונעת .
מה שניראה בתמונה זה מיקצועי מאוד . אבל יקר מאוד . ואף לקוחו לא ירשה לעצמו להתקין דבר כזה

לגבי מה מה שיש לי ידע בצלחות לא משנה . העניין שאני צוחק כול הדרך לבנק וזה חשוב מאוד .
אני על הגגות מישנת 1966 לערך . כולל 13 שנה בכבלים פירטיים בשכונה שלי . עשיתי חייל בזה . צלחת מחבט מה זה משנה
היום בגיל 71 יושב טוב בביתי עם פנסיה טובה . ומשאיר לנכדי ירושה מעולה .מהגגות .
הייתר הבל הבלים
שנה טובה לכול הגולשים בפורום
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

הפעם התעלית על עצמך יותר מתמיד והצלחת להציג את עצמך בצורה מגוחכת כמו שלא הצלחת לעשות את זה עד כה. אם עד עכשיו הראית שאתה לא מבדיל בין צד הקדמי של האנטנה לצד אחורי ואפילו לא מבין באיזה מקום מחברים את ה LNB לאנטנה שעל השרטות שלה כתוב מיקום חיבור מדויק של הפיד, הפעם הצלחת להוכיח שאתה לא יודע להבדיל בין "מיבנה של בזק" לבין בית פרטי. :lol:
אני אצרף תמונה מהצד השני של הבית, כך שתראה איך נראה "מיבנה של בזק" מהצד השני. ושם רואים בנוסף לאנטנות שהסברתי עליהם מקודם, גם את אנטנה של 1.8 מטר אלומיניום וגם רואים שם את המיכל של דוד שמש של "מיבנה של בזק" וגם את הגג של המרפסת מקורה, שבה עובדי בזק יוכלו לנוח אחרי יום עבודה מפרך. :lol:
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקבצים המצורפים להודעה זאת.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

שמע יש אנשים . במדינה שיש להם מכוניות שעולות חציא מליון שקל או יותר . פשוטי העם נוסעים עם רכבים של 100-150 ש"ח

אתה מציג כאן צלחות . בצילום מרחוק . לא צילום מעל הגג של צלחות מיקצועיות . שעולות הון .
אדם מין השורה גג יקנה גונסון . עם גב שבנה מסגר ביפו . עם עמוד 2'

אז מה אתה רוצה להראות בצילומים . שיש לך צלחות מיקצועיות ?? אז שיהייה לך לבריאות. שלא זזות ברוח . אז תהנה
לא מבין את העקשנות שלך . מובן אם לקוח ישקיע 100 אלף ש"ח בצלחות . יקנה את הטוב ביותר . ואת הקוטר הגדול ביותר שניתן להתקין . הכול שאלה של כסף. בעל הנכס שבתמונה הישקיע בצלחות . ליראות בסוף כלום . כי דברים טובים רואים עם כרטיס . אני ללא צלחות . באמצעות האינטרנט עשיתי לאישתי התיילנדית מינוי . תמורת 7$ לחודש רואה כ50 ערוצים מתיילנד
רובן בHD . ויש לי מהירות 200 M . וקליטה יותר טובה ואיכותית מאשר עידן+ והכול ברצף ללא פריז.
הצלחות שאתה מציג בתמונה שוות לתחת . אין מה ליראות בהם . כולם . כול החבילות מקודדות . היום באמצעות האינטרנט . אפשר לעשות מינוי תמורת 30-60 $ יש המון חבילות מארה"ב . מי ישקיע בצלחת 3.6 מטר 20 אלף ש"ח ??????
ומה יצפה בה כלום . לאיזה לוויין יכוון אותה ?
אתה ברברן קשקשן . שאני לא יודע למה אתה חותר . שיש חפרים אז יש

אני מזבל עשיתי הרבה מאוד כסף במשך ה50 שנים שלי שעסקתי בנושא הקליטה והאנטנות
כתוב מה אתה בעצם אתה רוצה להציג. שאני לא מבין בהתקנות. אז לא מבין. שאני חפר . אז חפר. שעבודה שלי שווה לתחת . OK שיהייה כך .

העיקר שיהייה לך שנה טוב ולכול עם ישראל .
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

אני יכול להזכיר לך על מה התחיל ועל מה נסוב כל הדיון ולסכם את מה היה לנו עד כה. הבחור שאל על אנטנה ממונעת. הסברתי לו שאנטנה ממונעת יכולה לעבוד בצורה תקינה במשך שנים ללא שום בעיה, אם היא הותקנה בצורה תקינה, וזה מתוך ניסיון. אתה טענת שאנטנה ממונעת תעוף עם הרוח. אני ניסיתי להסביר לך שגם אנטנות גדולות כקטנות, אם הותקנו בצורה תקינה לא יעופו לשום מקום, גם אחרי מספר עשורים וגם זה מניסיון אישי גם על הבית שלי, כולל עם אנטנה של 3.6 מטר. אתה טענת שלא יכול להיות שאני מדבר מניסוין ושלא יכול להיות שיש לי אנטנה כזו וגם מספר פעמים ביקשת צילום. גם אחרי שצירפתי את צילום של הגג שלי החלטת שזה מבנה של בזק.
אתה צריך להבין ולהפנים כבר, שלא כולם קשקשנים כמוך ואם מישהו שעובד בתחום מסוים מסביר לך מניסיון דברים שאין לך מושג ירוק בהם, ואתה גם לא מסוגל ללמוד או להבין אותם, אחרי הסברים רבים, אין צורך להתווכח אתו על ריק, כי כך אתה רק מבליט את בורותך ברבים עוד יותר.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

אתה מציג צלחות שעולות הון . מובן שהם לא יזוזו . בכניסה הדרומית של חיפה . יש צלחות של הוט . איילו צלחות מעולות שלא זזות . אבל איילו צלחות יקרות . מה שהמתקינים . מרכיבים זה צלחות של גונסון . עם גב שבונה מסגר מיפו

הצלחת הזו רחוקה מהצלחות שיש לך על הגג . כי הי תפוסה עם 3 ברגים לעמוד . והכיוון למעלה למטה מורכב עם ציר שזז .
אז מיתוך 50 צלחות שמורבות יזוז איזה 5 צלחות . טוב שלא היצגתה צלחות של הוט . מהאתר שבחיפה . יש גם באשדוד ראיתי פעם . אני חוזר . הציבור מחפש זול . רק זול . אים אני אבקש עבור התקנה . 2500 ש"ח . הלקוח יגיד לי יש גם ב2100 ש"ח . שלא נדבר שיש מתקינים ערביים. שיש להם פטור ממ"ע ומס הכנסה . ומתקינים ב1600 . והרבה אנשים פונים למתקינים ערביים. גם בתחום השיפוץ

אתה גיבור עם צלחות מיקצעיות . שעולות הון . שרק הוט/יס . יכולות להרשות לעצמם . להתקין כאלה . וגם על הגג שלך יש כמה כאלה . אולי תיכתוב . מה היא התקנה מיקצועית . החברה ידעו כאן. שאתה מנפנף בה .

עים צלחת גונסון . מה לא מיקצועי בהתקנה.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

אני לא כתבתי שיעופו . אני כתבתי שיזוז . וזה מספיק שלא יראו . אכשו שמתי לב שכתבתה יעופו . תוסיף רפש לכתוב

ואם אתה עובד בתחום . בחברת בזק . מה שחברת בזק עושה בהתקנות . אזרח מהשורה לא יקנה כזה יקר

הכול עניין של כסף . אולי אתה מבין בהתקנות
אבל אתה רחוק מילדעת לעשות $$$$
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

אני רואה שאתה ממשיך לכתוב שטויות גם אחרי שקיבלת הסבר ממצה. כמו שכבר הסברתי לך מספר פעמים, אנטנה שהותקנה בצורה תקינה, לא תעוף ברוח, לא תזוז, אלה שהיא תמשיך לקלוט בצורה תקינה במשך שנים. ולא משנה מה גודל של אנטנה כזו. אם אתה לא מצליח להבין דבר פשוט שכזה, שום דבר כבר לא יעזור לך.
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

הבנתי תודה
שנה טובה
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

Sys_Admin כתב:אני רואה שאתה ממשיך לכתוב שטויות גם אחרי שקיבלת הסבר ממצה. כמו שכבר הסברתי לך מספר פעמים, אנטנה שהותקנה בצורה תקינה, לא תעוף ברוח, לא תזוז, אלה שהיא תמשיך לקלוט בצורה תקינה במשך שנים. ולא משנה מה גודל של אנטנה כזו. אם אתה לא מצליח להבין דבר פשוט שכזה, שום דבר כבר לא יעזור לך.
תיראה אתה צודק בכתוב . למה הדבר דומה
מי שיקנה רכב מיקצועי כמו מרצדס . וולו . בסכומים מעל חציא מיליון ש"ח . לעולם לא יהייה להם תקלות . לא יראו מוסך
אבל פשוטי העם קונים רכבים רגילים . בסכומים של גג 150 אלף . בדרך כלל על גבול ה100 אלף .

ואז יש תקלות . כול אחד והמזל שלו. צלחת 1.8 שכול המרכיבים כולל הגב והבסיס . מגיעים מחו"ל . היא לפי התקן , ואז לא תזוז גם ברוח . כי המהנדסים לקחו הכול בחשבון .

אבל צלחת שאת הגב בנה מסגר ביפו . כולל בסיס קטן. לא בנוייה לפי התקן של רוח . והצלחות האלה הם 98% מהצלחות על הגגות . הצלחות של הוט הנמצאים בכניסה לחיפה דרום. לא ראיתי אף צלחת של ג'נסון על הגג . כאשר אני עולה בכביש פרויד
אלה צלחות מיקצועיות עם חומר חזק ויציב . אבל... אף מתקין במיגזר הפרטי לא יתקן דבר כזה ללקוח. כי מחיר צלחת כזו בשמים . ומשך 20 שנות ההתקנות שלי רק בצלחות בצלחות . זוזו לי צלחות מהרוח . בכול הגדלים . גם עם התקנה תיקנית ומיקצועית . תלוי בעוצמת הרוח . וכיוון הרוח ביחס לצלחת . היו 2 מיקרים שצלחות ניתלשו מהגב ועפו ברוח. מזל שלא נפלו על רכב . רוח מסוגלת להעיף הכול. לא רק צלחות . ראה הסופות שהיו בארה"ב ובאסיה .
שנה טובה
סמל אישי של משתמש
גלובל
תותח על
תותח על
Has thanked: 8 פעמים
Been thanked: 14 פעמים

שליחה על ידי גלובל »

ממש מצחיק אותי שקרמר מתייחס לצלחות של Sys_Admin כצלחות מקצועיות שעולות הון ועוד כל מיני סופרלטיבים
אם כל הכבוד לצלחות שבתמונה ואכן הם נראות מקצועיות יותר ממה שחובב ממוצע בישראל מתקין לעצמו
עדיין מדובר בצלחת רשת KTI ובצלחת DH ( אם אני לא טועה ) .....צלחות שנחשבות לטובות אבל בהחלט לא "מקצועיות "
ולא כאלה שעולות הון , אלו לא צלחות של Andrew או משהו דומה , לא צלחות שמיועדות גם לשידור , לא צלחות קאסגריין
ולא צלחות שתמצא בשום טלפורט ( תחנת קרקע לויינית ) שמכבדת את עצמה ....אז בו נכנס לפרופורציות הנכונות ,
מתקן יפה ומכובד של חובב מקצוען ...אבל לא צלחות מקצועיות שעולות הון ,
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

גלובל כתב:ממש מצחיק אותי שקרמר מתייחס לצלחות של Sys_Admin כצלחות מקצועיות שעולות הון ועוד כל מיני סופרלטיבים
אם כל הכבוד לצלחות שבתמונה ואכן הם נראות מקצועיות יותר ממה שחובב ממוצע בישראל מתקין לעצמו
עדיין מדובר בצלחת רשת KTI ובצלחת DH ( אם אני לא טועה ) .....צלחות שנחשבות לטובות אבל בהחלט לא "מקצועיות "
ולא כאלה שעולות הון , אלו לא צלחות של Andrew או משהו דומה , לא צלחות שמיועדות גם לשידור , לא צלחות קאסגריין
ולא צלחות שתמצא בשום טלפורט ( תחנת קרקע לויינית ) שמכבדת את עצמה ....אז בו נכנס לפרופורציות הנכונות ,
אדון גלובל . יש פיתגם באידיש שאמר .התרגום . אצל אחד המרק דליל אצל אחר המרק מר .

ובתרגום חופשי . הון זה דבר יחסי . הפועלים התיילדים שעובדים בישראל . מקבלים כ5 אלף ש"ח . ושולחים להורים בתיילנד
שזה שם הון . בתיילד עבור אותה עבודה יקבלו אולי 800 ש"ח =8000 באט . הפועלים מוויטנם . שנוהרים לעבוד בתיילנד . מקבלים עבור אותה עבודה בתיילנד 400 ש"ח . עבור חודש עבודה . שזה הון עבורם .

הכול יחסי . כניראה שיש הרבה דרגות של איכות בצלחות . אבל כאשר צלחת של ג'נסון עולה כ300 ש"ח + גב ורגל של מסגר מיפו. וצלחת יותר איכותית עולה 2500 ש"ח באותו הגודל. אז 2500 ש"ח זה הון . ללקוח . שיזמין צלחת ג'נסון .

אתה גלובל מיליונר . 2500 ש"ח זה גרושים עבורך . יש אנשים שמשלמים על התקנת צלחת ב10 צ'קים .
לכן כתבתי שזה הון . צלחת . אתה כזה מיליונר . שאת מגבר הסטראו שיש לך . מילפני 10 שנים . ללא כניסות HDMI . עדיין לא החלפתה . אבל בעיצות אתה חזק . 98% מהצלחות של 1.8 מטר הם ג'נסון. עם גב שניבנה במסגריה ביפו . ועמוד קטן. וכאשר יש רוח מאוד חזקה . הצלחת ליפעמים זזה כמה מעלות . ואז אין קליטה
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

גלובל כתב:ממש מצחיק אותי שקרמר מתייחס לצלחות של Sys_Admin כצלחות מקצועיות שעולות הון ועוד כל מיני סופרלטיבים
טוב, לפחות עכשיו אני כבר לא חשוד יותר בזה שהשתלטתי בחשכת הליל על מתקן טלפורט של בזק, כמו שקרמר החליט. :lol:
דבר ראשון שצריכים להבין, שגם אנטנות כמו גם ציוד אחר בוחרים לפי צורך מוגדר ולא סתם כמה שיותר יקר או כמה שיותר זול. אם נדרשת אנטנה לקליטה בלבד, מן הסתם שאין צורך להשקיע באנטנה פי כמה יותר יקרה שנועדה גם לשידור מצד שני הדבר פועל גם לכיוון ההפוך. אם נדרשת אנטנה בגודל ומסוג מסויים, לא יעזור לרכוש אנטנה בשליש מהגודל או רק לקליטה נגיד, כי אפילו שהיא תהייה זולה ביותר היא לא תעזור בכלום. הדבר זהה גם בקשר לרפלקטורים לתחום תדרים מסוים. למשל, אם יש צורך בקליטה של שידור בתחום תדרים של C-BAND , מספיק גם רפלקטור עשוי MESH עם צפיפות מתאימה לתדר המוגדר והיתרון שלו יהיה גם במפרשיות נמוכה יותר באותו שטח פנים מול רפלקטור מחומר מלא. הדבר גם זהה בהקשר לרפלקטור של אנטנה שמיועדת לעורק מיקרוגל שמותקן על התורן ומשמש לתדרים של S-BAND , ששם מספיק, אפילו רפלקטור GRID , דבר שיקטין את העומס על התורן. הדגש הוא בדרך כלל על דברים כמו בטיחות, התקנה תקנית שתשרוד עשרות של שנים, תוך התחשבות במשטר הרוחות במקום וכו'. גם רכיבים החשובים במערכת, הם לא תמיד הגודל של רפלקטור, אלה ציוד אקטיבי, שיכול להיות יקר פי כמה וכמה וגם יכול להיות משודרג במשך שנים, כמו למשל ציוד שידור מיקרוגל שבמשך שנים התקדם למודולציות מורכבות יותר ולעוד מספר תכונות, שבסופו של דבר מכפילות את המהירות העברת נתונים פי עשר מהציוד שהיה קיים לפני שנים רבות.
הדבר זהה לגמרי לא רק לתחום של האנטנות, אלה גם לכל יתר התחומים. למשל, אם מספיק לי גוף של המצלמה שאני משתמש בה, מסדרה של EOS 5D , שמכירו כ 3000$ , אני לא ארכוש את הגוף מסדרה של EOS 1DX , שמכירו בדיוק כפול, רק בגלל שהוא נחשב ל"מקצועי" יותר, אבל פחות מתאים לצרכים שלי. כך זה גם עם העדשות למצלמה וכל שאר הדברים.
סמל אישי של משתמש
moshe2go
תותח על
תותח על
Has thanked: 22 פעמים
Been thanked: 5 פעמים

שליחה על ידי moshe2go »

די זה מספיק - אי אפשר לריב ככה כל הזמן - חודש אלול מחייב שהגיע זמן פיוס! :rolleyes:
קרמר: מסכים שבפוסטים של Sys_Admin יש התנשאות מיותרת שעדיף בלעדיה אבל הוא הביא קבלות וראוי לרסקפט.
נכון שמדובר על עלות התקנה שמעל הממוצע בארץ, שאינה מתאימה לרוב הלקוחות כאן, במיוחד בימים אלו שישנן אלטרנטיבות יחסית זולות בשוק התקשורת. מנסיוני הדל עם צלחת ממונעת בעלת גב פולרי רגיל, שהתקנתי בעצמי, אכן ישנה רגישות לרוחות יותר מצלחת קבועה לא ממונעת. עם הנסיון הצלחתי עם כמה טריקים לשפר את העמידות לרוח אבל עדיין זה דורש תיקון כיוון מדי פעם.
Sys_Admin: יש לך ידע רב יותר מרוב החברים כאן ואתה נותן מעטפת מקצועית שמעשירה את הפורום, אבל כאמור ההתנשאות מיותרת ויוצרת אנטגוניזם שמביא לוויכוחים מיותרים.

האם מקובל עליכם הפסקת אש לקראת יום כיפור?!

לפותח השרשור: אם בא לך להתנסות בצלחת ממונעת מציע לך לא להכנס להשקעות גדולות - נסה למצוא צלחת 1.80 ממונעת יד שניה כפי שאני מצאתי - יש לא מעט אנשים שעוברים דירה או שסתם לא בא להם כבר - ומוכרים במחיר סמלי או אפילו מוסרים בתמורה לפירוק עצמו - כך שמדובר בהשקעה מינימלית. לפני כמה שנים היה אחד באזור שלי שהיה מוכן למסור בחינם צלחת ממונעת איכותית תמורת פירוקה אבל מכיוון שזה היה גג רעפים נמנעתי מסיכון חיים מיותר. ממליץ לבצע את ההתקנה בעצמך תוך העזרות בחומר שנמצא ברשת. היתרון בהרכבה עצמית מעבר לחסכון כספי וסיפוק הוא יכולת תיקון הכיוןן שכאמור נדרש עקב רוחות חזקות. רק צריך לבדוק שהרכיבים תקינים ואיכותיים.

נ.ב: אני מבין את היתרון בצלחת מחוררת (mesh) - משלוח פשוט יותר בצורה מפורקת ועמידות בפני רוחות - אבל האם יש ניחות באות עקב הרשת?
DM800se clone
1.80 ממונעת 30W-62E
על הגג מטריה הפוכה
מלקטת גשם כְמַן משמים
מבשרת בוא המהפכה
מרחב פתוח לצמא כמים

"אם אין קוטג' תאכלו מילקי" – אמרה המלכה טרם הואצה הגיליוטינה בקצב 9.8 מטר לשניה בריבועעעעעעעעע
הטכנאי קרמר
תותח על
תותח על

moshe2go כתב:די זה מספיק - אי אפשר לריב ככה כל הזמן - חודש אלול מחייב שהגיע זמן פיוס! :rolleyes:
קרמר: מסכים שבפוסטים של Sys_Admin יש התנשאות מיותרת שעדיף בלעדיה אבל הוא הביא קבלות וראוי לרסקפט.
נכון שמדובר על עלות התקנה שמעל הממוצע בארץ, שאינה מתאימה לרוב הלקוחות כאן, במיוחד בימים אלו שישנן אלטרנטיבות יחסית זולות בשוק התקשורת. מנסיוני הדל עם צלחת ממונעת בעלת גב פולרי רגיל, שהתקנתי בעצמי, אכן ישנה רגישות לרוחות יותר מצלחת קבועה לא ממונעת. עם הנסיון הצלחתי עם כמה טריקים לשפר את העמידות לרוח אבל עדיין זה דורש תיקון כיוון מדי פעם.
Sys_Admin: יש לך ידע רב יותר מרוב החברים כאן ואתה נותן מעטפת מקצועית שמעשירה את הפורום, אבל כאמור ההתנשאות מיותרת ויוצרת אנטגוניזם שמביא לוויכוחים מיותרים.

האם מקובל עליכם הפסקת אש לקראת יום כיפור?!

לפותח השרשור: אם בא לך להתנסות בצלחת ממונעת מציע לך לא להכנס להשקעות גדולות - נסה למצוא צלחת 1.80 ממונעת יד שניה כפי שאני מצאתי - יש לא מעט אנשים שעוברים דירה או שסתם לא בא להם כבר - ומוכרים במחיר סמלי או אפילו מוסרים בתמורה לפירוק עצמו - כך שמדובר בהשקעה מינימלית. לפני כמה שנים היה אחד באזור שלי שהיה מוכן למסור בחינם צלחת ממונעת איכותית תמורת פירוקה אבל מכיוון שזה היה גג רעפים נמנעתי מסיכון חיים מיותר. ממליץ לבצע את ההתקנה בעצמך תוך העזרות בחומר שנמצא ברשת. היתרון בהרכבה עצמית מעבר לחסכון כספי וסיפוק הוא יכולת תיקון הכיוןן שכאמור נדרש עקב רוחות חזקות. רק צריך לבדוק שהרכיבים תקינים ואיכותיים.

נ.ב: אני מבין את היתרון בצלחת מחוררת (mesh) - משלוח פשוט יותר בצורה מפורקת ועמידות בפני רוחות - אבל האם יש ניחות באות עקב הרשת?

צלחת רשת . לא קולטת KU BAND . ובC BAND יש נחות כמה לא יודע . צלחת רשת מיובאת עם כול החלקים כולל גב מקורי . בנוייה חזק מאוד . צריך רגל לפחות בקוטר 3-4 צול . לא זזה לעולם. התעסקתי עם אחת בקוטר 2.4 מטר . קלטה יותר חזקה . מצלחת 1.8 פח . השוואתי בקליטת ערוצים מהודו . על אותו גג . סובבתי צלחת רשת . מלוויין 105.5 ללוויין 83 הודי .
בקשר לבחור השויצר . יש לו ידע רב בתאוריה . כנראה שהוא עובד באיזה חברת תיקשורת . ומתקין שם ציוד מיקצועי . אז הוא רוצה שהלקוחות שלנו הקמצנים. שמחפשים זול ורק זול. שיתקינו ציוד שהוא מתקין בחברה שלו . אז זה לא יזוז ברוח .

הוא לא מכיר את כוחות השוק . והוא גם קורא לצלחת מישום מה "אנטנה" שזה נכון. ואבל כולם כותבים צלחת . הוא כותב אנטנה
שנה טובה
סמל אישי של משתמש
Sys_Admin
תותח על
תותח על

שליחה על ידי Sys_Admin »

moshe2go כתב: Sys_Admin: יש לך ידע רב יותר מרוב החברים כאן ואתה נותן מעטפת מקצועית שמעשירה את הפורום, אבל כאמור ההתנשאות מיותרת ויוצרת אנטגוניזם שמביא לוויכוחים מיותרים.

הפתרון לסוגיה המדוברת הוא די פשוט. בן אדם שלא מבין בנושא כלשהוא, אם הוא לא יתווכח ולא יתעקש על הדברים המובנים והבסיסיים, שהוא לא מבין בהם כלל, ועוד אחרי שהוא מקבל הסבר ממצה בדבר, לא יציג את עצמו כבור מוחלט וגם לא ירגיש שמתנשאים עליו, במיוחד אם לא ינסה להציג את הגובה שלו הוא. במצב כזה, גם האחרים לא יראו את ההפרש הגבהים, שיש כאלה שיכולים לתרגם את זה כהתנשאות. ואז לא תהיה גם מראית עין של התנשאות. :lol:
שלח תגובה